8 Септември, 2017 09:06 11 050 39

След такса "стол": Туристи плащат 36 лева за пълнени чушки по морето

  • сметка-
  • заведение-
  • пълнени чушки
След такса "стол": Туристи плащат 36 лева за пълнени чушки по морето - 1

Заповядайте да хапнете златни чушки из Стария Несебър. Така с известна доза чувство за хумор млада пловдивчанка разказва за неволите си по морето, пише burgas24.bg.

Вчера жената решила да опита от обедното меню в не особено претенциозно заведение в Стария Несебър. Въпреки че ресторантът не впечатлявал нито с лукс, нито с красив морски изглед, още по-малко път с изисканата си кухня, сметката определено събрала очите на клиентката. За две порции пълнени чушки пловдивчанката се бръкнала 36 лева!

"И това доживяхме! След такса "стол" и такса "нищо" ни пробутват и чушки за 36 лева. Вярно е, че по морето ден година храни, но тези вече ни вземат за мезе", гневят се потребители в социалните мрежи и споделят касовата бележка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    82 6 Отговор
    То за тая работа има меню с цени като им скивам кирливите чушки по 36лв.порцията една звучна псувня и чао. Като видиш по морето че някое заведение е по празно е знак че има нещо нередно.
  • 2 B52

    63 4 Отговор
    Аз съм от Бургас и миналата късна есен (втората половина на ноември) решихме да се поразходим до стария Несебър. Общо взето с още 3-4 двойки се засичахме по кьошетата из града, понеже почти нямаше хора. Седнахме да обядваме в едно отворено заведение, което също не впечатляваше с нищо, но като погледнахме менюто и видяхме, че обикновена сума е 4.80 лв. салата "Снежанка" - 6.80 лв. и порция пържен сафрид - 14.40 лв. се отказахме. Отбихме се на пристанището и си купихме от рибарите чернокоп по 4 лв./кг. Прибрахме се в Бургас и хапнахме в нормално заведение. С чернокопа се справихме с компания.
    Сещам се за един девиз на един покоен политик от ранните времена на прехода: "За Бога братя, не купувайте". Това е доста успешен начин да накараш някого да продава на нормални цени, но ние сме далеч от манталитета на такова общество.
    Наздраве!
  • 3 гост

    59 2 Отговор
    Има си меню с цена. Ако в менюто това ястие е 3лв, а ти го продаавт за 18лв, то може да не си платиш сметката и да викнеш полицаите те да се разправят с тях. Как така ще си ги платиш и после ще мрънкаш. Никакво плащане.
  • 4 Скорпион29

    41 6 Отговор
    Чушките не са 36лв. А 18 лв. На бележката пише 2×18=36 и супа 4 лв. Злобни цени

    Коментиран от #34

  • 5 смок

    27 33 Отговор
    Нормално си е. Първо гледаш, после поръчваш.
    Като не ви харесва, ходете в Гърция - там са по 7 евра порцията.
  • 6 митничарче

    23 37 Отговор
    Га яви чушката не рева
    Иди в Сен Тропе да видиш как Бръснат

    Коментиран от #28

  • 7 Ввв

    46 14 Отговор
    Ама има хора,които ходят по нашето море ли бе,ахахаха шегаджии
  • 8 АЗ човекът

    41 15 Отговор
    По тази причина ходя в Турция, м..ната им на нашите селски сатрапи по морето :)
  • 9 Алф от Мелмак

    21 2 Отговор
    И те ще изгният, не бойте се!
  • 10 голдън пепър

    29 3 Отговор
    Тия чушки да не са пълнени от едноръкия готвач с помоща на 3-я му "крак" хаха !
  • 11 Townboy

    16 12 Отговор
    Ами като блее така е! Да отиде в "мексиканото" там е и вкусно и евтино и пак е в стария град. Аман от залюхани туристи дето влизат в скъпарски кръчми без да погледнат менюто предварително и после се жалват по медиите търсейки евтина сензация.
  • 12 Хан Крум

    7 13 Отговор
    Според мен, някой си прави новина! 100 % според мен става въпрос за некомпетентност на устройството зад касовия апарат и е объркана точката межди 1 и 8 и от бързане е представена тази сметка, която 100% не е платена, а е коригирана!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Ян Бибиян

    33 9 Отговор
    Хора какво не разбрахте, спрете да ходите по Българското и идете в Гърция, Италия, Испания и като видите как живеят хората по белия свят никога няма да стъпите в тази кочина - Българско черноморие.
  • 14 г-н Хокинг

    26 1 Отговор
    Тези искат за 3 месеца да забогатеят и цяла година да има какво да харчат
  • 15 Гост

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хан Крум":

    Хане, съмнявам се пилешката супа да е 4 лева а чушките 1.80
  • 16 123

    22 13 Отговор
    Голямо мрънкане. Като е била висока цената да не поръчват. Не бих платил 18 лева за порция чушки, ама като си отворен и не поглеждаш менюто преди да поръчаш е така. Иначе, голямо вайкане, ама плащате по 4-5 евра за бира в Гърция и 65 евра за килограм див лаврак. Айде отидете на обясните на гърка, че в на пристанището килограма струва 8-10 евро и не сте съгласни със 700 % надценка.
  • 17 Абе

    23 1 Отговор
    Хубава работа, ама ганъовска. Затова и ходят руснаците при комшиите да им пълнят икономиката, а нашите ганъовци седят и с гладни очи набутват сметки, и после обвиняват правителство, икономика, вятър, и кого ли не, но простотията си не признават.

    Коментиран от #26

  • 18 Кака Гинка

    30 6 Отговор
    Като гледам повечето коментари се уверявям,че у нас винаги е виновен пострадалия!"Да е гледала","да е отишла другаде" и т.н.Влизаш в непретенциозно заведение,знаеш разбира се,че ще те измамят,но все пак не си представяш,че брадвата ще е толкова голяма.Ето това се е случило.Но не!- всеки дава акъл и се подиграва,сякаш утре някой няма да смъкне и неговата кожа за нещо друго!Никакво съчувствие,никаква солидарност;"аз съм умният,другите са будали и си го заслужават". Ето това сме ние - вълци един за друг и за това всички ни се качват на главите и никой не ни брои за нация.Защото НЕ СМЕ!

    Коментиран от #23

  • 19 Greece

    3 5 Отговор
    Sti Elada fao Garides, ke kalamarq to timi ine 25€ re malaka. Ti ginete edo..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 брех

    10 1 Отговор
    а защо " затривате данните за фирмата на бележката, нека и други си купят от чудесните чушки на едноръкия готвач, както е писал някой в коментарите

    Коментиран от #22

  • 22 Пепи

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "брех":

    Само като видиш, че името е ОНКЪЛ ДЖОРДЖ :D
  • 23 321

    11 6 Отговор

    До коментар #18 от "Кака Гинка":

    Тука няма пострадал и измамен. Ще е такъв, ако в менюто пише 5 лева, а са му поискали 18, защото някъде с дребни букви са сложили 13 лева сервиз. В крайна сметка хората си ценят труда и мястото, където работят. Ако седнеш на френската ривиера да не мислиш, че ще пиеш едно кафе за по-малко от 5 евро. А какво да кажем, за норвежките фиорди, където бирата е 20 евро. И какво повече е ресторанта на шеф Ангелов, та едно никакво ястие да струва 40-50 лева. Всеки според възможностите си. Дали едно заведение е по твоите възможностите определят цените в менюто. Все едно да отидеш да спиш в Шератон в София без да питаш за цената и после на сутринта като ти дадат сметка за стая 500 лева да кажеш - как е възможно за тази стара сграда и обикновена стая толкова пари - отсреща в новия стъклен хотел щях да спя за 100 лева. И при тази ситуация да очакваш съчувствие е доста странно.
  • 24 един

    3 0 Отговор
    Който дава 36 лв за чушки ще трябва да се бръкне и със стотина лв за лекарски преглед. Иначе да си хваща влака и да си ходи дома при джипито.По морето здравната каса не лови дикиш!
  • 25 Дедо ви

    3 2 Отговор
    Това е то - малък, но много прост. И нагъл.
  • 26 Ами така е

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Абе":

    Хич и не ми дреме за руснаците дали ги има, или ги няма по Черноморието /то че има-има ги, защото са си накупили бая апартаменти/, по ми е важно, че ние - българите се отвратихме от родното ни крайбрежие, тъкмо заради подобни нагли изцепки на кръчмари и хотелиери и вместо да си оставяме парите в нашата икономика, ги даваме вече масово на гърци и турци, а който е по-заможен - на испанци и италианци!

    Коментиран от #29

  • 27 Радо

    5 1 Отговор
    Сигурно плънката на чушките е била по-засукана/специална и затова цената да е такава...примерно от родопски калмари.
  • 28 Опа

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "митничарче":

    Ти отрепа рибата ! Сен Тропе с Несебър ли го сравняваш !? Ние не заслужаваме да имаме море ! Слава Богу,че нямаме излаз на Егея и Мраморно...щяхме да ги окепезим и бетонираме !

    Коментиран от #30

  • 29 321

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ами така е":

    Основната причина да се ходи в Гърция е морето и плажовете. Ние имаме 300 км пренаселена ивица, а гърците имат 10 000 км. повечето пусти плажове. Точно цените в а заведенията им е най-малката причина да отидеш там и най-голямата да си нашето черноморие. За пример - смотана гръцка таверна, която е в най-забутаната част на северна Гърция: Бира - 4 евро, супа - 7 евро, гръцка салата - 6 евро, мусака 9 евро, местна цаца -7 евро, риба - лаврак, фагри и др. 20 евро порция. Хотелите - няма по-мизерно нещо от гръцки хотел, с малки изключения. Също не са причина. Ако сте ходили в наш хотел 2 звезди - веднага придобивате представа за 4 звезден хотел в Гърция.

    Коментиран от #38

  • 30 321

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "Опа":

    Абсурд някой да сравнява Сен тропе с Несебър. Оня каменяк с прекрасните плажове и духа на стария Несебър. Добре, че мистър Финес направи няколко филма, та да сме го чували това село.
  • 31 Кибик

    6 2 Отговор
    Очевидно местните изнудвачи са се убедили, че всеки българин който ходи на Л..номорието е пълен олигофрен и съответно ще плаща.

    Коментиран от #39

  • 32 G30

    6 2 Отговор
    тя като не чете менюто какво и е виновен ресторанта
  • 33 Пържена риба

    7 2 Отговор
    Щом като иска евтини пълнени чушки, най-добре да отиде на почивка в някое село край Пазарджик. На морето целта им е да ти одерат кожата през тримесечнения курортен сезон за да може цяла зима да ядат, пият, с.рат и спят. Прясната риба е миналогодишна, замразена, сиренето и доматите са менте, стомашните разстройства са гарантирани от държавата, а кафявата морска вода заздравява имунната система на децата.
  • 34 я па ти

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    Да по 18 лева е, ама не чушките, а чушкатА. А нормалната порция пълнени чушки е по 2 броя.
    Та се сещам и един виц за обучаване на младия персонал.
    В магазина за очила стария казва на младия:
    Като пита клиента за тези очила и му казваш 50 лв. Ако не избяга му добавяш, че това е цената без стъклата. Като пита каква е цената на стъклата му казваш 30 лева. Ако не избяга, допълваш, че това е само за едното стъкло.
    Та така с чушките и българските "бизнесмени".
  • 35 Вуте

    2 1 Отговор
    Готвача е бил с една ръка!Знаете ли колко е трудно да се пълнят чушки като си такъв?
  • 36 gnida

    1 0 Отговор
    Трябвало е да снимат цялото меню ......
  • 37 5566

    1 1 Отговор
    Може да са пълнени с една ръка...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Vik

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Кибик":

    Само ,че 80%от заведенията се стопанисват от приходящи бизнесмени!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове