870 6

Цачева: Лазар Влайков няма политически гръб

Няма как да знаем за всеки конкретен случай във всяко село, представя се свидетелство за съдимост, което е било чисто

Маргарита Илиева

"Няма „чадър” над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит човек по време на детски рожден ден, а ГЕРБ е реагирала веднага, като го е изключила от редиците си вчера и го е посъветвала да напусне общинския съвет на Септември, на който Влайков беше председател", заяви в интервю за "бТВ" правосъдният министър Цецка Цачева.

Тя обаче не коментира предишните отстранявания на Влайков от ГЕРБ, тъй като нямала информация за тях и можела да говори само за този случай от последните дни.

"Няма как да знаем за всеки конкретен случай във всяко село, представя се свидетелство за съдимост, което е било чисто", посочи още Цачева.

"Върховенството на правото гарантира справедливост, а това означава и липса на страх у гражданите", каза още тя.

„Наша цел, наш ангажимент е да се преодолее този страх у гражданите, което означава работещи държавни институции. Това е нещо, което не е по силите само на една власт”, посочи Цачева.

„Октомври, ноември и декември е време за съдържателни дебати, така че в края на годината да имаме антикорупционен закон”, добави Цачева.

Философията в двата законопроекта (вторият е на БСП) е различна и двата не могат да минат под общ знаменател, допълни тя.

По думите ѝ гражданите искат да няма „хранителна среда” за лица на висока публична позиция, които могат да придобият неправомерно имуществени или неимуществени блага, които не им се следват – това е смисълът на антикорупцията.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • манол
  Отговор
  1 11:04  08.09.17
  Цачева, плямпаш едно и също, балон, въздух, н-и-щ-о! Едва ли някой ти вярва, като си помисли човек и в родното ти село не те избраха, седнала си да разправяш за работещи институции! Н-Я-М-А такива институции, ВИЕ сте тези институции, ВИЕ сте неработещите... след многоточието си изброй на глас всичките обидни епитепи, които знаеш!
 • бравос ли
  Отговор
  2 11:47  08.09.17
  Да беше само този с мед да го намажеш!!!Питай шефа си де са парите от ктб.Май си ги разделихте с прашчо и грухчо а? И върни осиновеното детето на майка му,не се прави на луда !!!Жената от италия идва и си го търси и никой не знае и не и казва нищо...Защо ли ?
 • georgi
  Отговор
  3 11:54  08.09.17
  Кое е това бабе русо, доста е набръчкано.
 • Кака Гинка
  Отговор
  4 13:29  08.09.17
  Разбира се,когато някой техен се оплеска така,че няма как да го скрият,веднага "реагират":той вече не е от наш'те,изключваме го!Само,че това не променя нищо - издънките при тях не са изключение,а правило и докато не бъдат изключени от властта,така ще е...
 • Той
  Отговор
  5 20:22  08.09.17
  И той като Боршош!
 • Питам се аз
  Отговор
  6 21:52  09.09.17
  Разбира се, че ще се оправдава. А ще ни каже ли какви мерки ще вземе, ще го осъди ли българския съд, за колко години, ще събере ли и старите му обвинения. Този човек не трябва да излиза от затвора, щом е извадил пистолет и го оставил децата да си го подават от ръка на ръка.

Напиши коментар:


Публикувай