1 454 3

Дете разказа, че е бито от госпожата, а очите му били сапунисани

Снимка: БНТ
Снимка: БНТ
Мартин Христов

Пореден сигнал за агресия в детска градина идва от Стара Загора. Майка на малчуган, посещаващ детска градина "Мечо пух" сподели в социалните мрежи, че детето й е било бито.

Малчуганът разказал, че е бил бит от госпожата, защото не слушал и бягал в двора. Заради това бил наказан, като е затворен сам в стая, а очите му били сапунисани.

Майката видяла синините по телцето му, след като вчера отишла да го вземе. Госпожата, която била на смяна, не знаела какво се е случило.

Учителката разказала, че не е удряла детето. Било изцапано и затова просто измила лицето му. Завела го в самостоятелна стая, за да разговаря с него, защото отказало да се храни и започнало да хвърля приборите по земята.

От Община Стара Загора разпоредиха незабавна проверка в детска градина "Мечо пух".

"По-големият проблем е този белег, който е останал тук – вероятно или самото дете по твърдение на учителката – си е удряло главичката, имало такъв маниер понякога, когато е изнервен, или е блъснат – това не можем да го твърдим за съжаление", заяви пред БНТ Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

"Сега от тук нататък следват съответни наказания. И те ще бъдат много категорични и строги, защото напоследък всички сме много чувствителни. Аз заставам зад това, че трябва да бъдем много търпеливи към децата, особено към децата с такива особени образователни потребности деца", увери заместник-кметът.

Стара Загора / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 14:33  08.09.17
  А всички знаем, че децата не лъжат и не си измислят нали.................

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 10:18  09.09.17

  До коментар #1 от "Темида":

  Това само Вие го мислите. Децата са в състояние да те изкарат от релси във всеки един момент. Възпитанието в КЪЩИ вече липсва. Просто да не ходи в градината това дете !
 • gost
  Отговор
  3 16:49  10.09.17
  Наказания до дупка!!! Първо си подава оставката министърът на образованието, след това кметът, директорката на детската градина. Учителката - в затвора, правителството пада, след масови народни протести... На следващия ден във Фейсбук се публикува признание на детето, че само се е удряло, било се е с другарче или просто е излъгало за забавление. След това медиите сърцераздирателно пишат, че възпитателките в детските градини са само в пред- и пенсионна възраст и младите не желаят да стават възпитателки, предвид ниското заплащане и униженията. Млади хора, станете педагози! Така е у нас!

Напиши коментар:


Публикувай