947 21

Нинова: Девети септември промени България

Лидерът на БСП поднесе цветя на паметниците на антифашистите на Братската могила

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 9 септември в Стралджа и Елхово. Заедно с международния секретар на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев, представители на ръководството на БСП-Ямбол и социалисти от общините, тя поднесе цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

"Девети септември е дата, променила България. Днес едни българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно общество може да се развива не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Години наред, различни хора, с различни мотиви правят точно обратното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", заяви Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

"И понеже са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя държава и кой народ по света постъпва така с паметниците и паметта си? Ето защо ние днес сме тук, не за да мразим, а да помним и почитаме онези, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, както и руските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944 г., също е оценявано противоречиво. Най-често се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност", подчерта още лидерът на БСП.

По думите ѝ днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни, а фактите се манипулират според конюнктурния интерес. Тя посочи още, че през 2010 година лидерът на ГЕРБ, запитан за социалистическия период, е казал, че и една стотна да се построи от онова, което е построено тогава, и да се постигне такъв икономически ръст, би било успех за всяко правителство. Нинова посочи още, че вчера същата тази партия, която днес управлява и не може да даде перспектива на страната ни, се е върнала назад и е определила онзи период като човеконенавистнически и разрушителен, а днешната дата - като най-черната.

"Лекарството за това политическо озлобление и отрицание, за подмяната на историята е само едно - мъдростта на народа ни. Академик Георги Марков казва: „Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме“. Сигурна съм, че българският народ няма да позволи никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и справедливост!", каза също Корнелия Нинова.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Gost
  Отговор
  1 19:18  09.09.17
  Тези не са българи , тези са безродници поклонници на нагла чужда държава !!!
 • Европеец
  Отговор
  2 19:32  09.09.17
  Да,избихте интелектуалците и буржоазията за да направите хората равни!Превърнахте ги в овце за удоволствие на номенклатурата изградена от некадърници!Резултатът е налице-Чалга и Кражби до зуко!
 • Българка от Македония
  Отговор
  3 19:47  09.09.17
  Да, направихте българите от Пиринска Македония македонисти! Впечатляващо - турците , гърците и сърбите не успяха сами да направят това унищожение, което комунистите постигнаха със собствения си народ.

 • Атанасов
  Отговор
  4 19:55  09.09.17
  Руски войници да загивали са за България!Вечна им памет!Но,не и съветски ???Госпожо,Нинова през 1944г е нямало руска армия имало е съветска и доколкото ми е известно нито един войник от РККА не е загинал за свободата на България освен,ако не смятяте разстреляните за мародерство и изнасилвания от тяхните си
 • Георг Георгиев
  Отговор
  5 19:59  09.09.17
  Да не закачат Голямата мечка!
 • onq s konq
  Отговор
  6 21:01  09.09.17
  Абс верно е че 9.Саптември промени БГ,но 10.Ноември пък промени вас...др.Нинова!Накупихте си Ролс-Ройси,разни Герговци вече не си знаете милионите,А ВИЕ ДР.НИНОВА...САМО НА ЕДНА ЗАПЛАТКА ЛИ ЧАКАТЕ,ИЛИ СИ ИМАТЕ "ВЪТЪК" ЗА "Х" ГОДИНИ НАПРЕД?
 • Kcaniba
  Отговор
  7 21:10  09.09.17
  ВИВА Пиночет
 • Гост
  Отговор
  8 21:41  09.09.17
  Тези са повече от нагли, но лошото е си седим на задниците и ги търпим.
 • стоян георгиев
  Отговор
  9 22:25  09.09.17
  само така кУрнелиике .след този пост ще управлявате някога ама не сега.тая падна до нивото на селски деец от апк то!и в българия е нямало фашизъм ,а националСОЦИАЛИЗЪМ!интересно що не го сопменавате тва?

  Коментиран от #10

 • 10 22:33  09.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 11 22:39  09.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  12 22:54  09.09.17
  Права е другарката нинова, девети септември така ни промени че не знаем къде сме.
 • стоян георгиев
  Отговор
  13 23:03  09.09.17

  До коментар #10 от "Бесен Язовец":

  явно те напипах точно по мазола а?няма да управлявате с тази ненормална другарка скоро.ще направите борисов от милиардер мултимилиардер,но с тази риторика за вас няма кои да гласува под 70 ,освен шизофрениците ,но те все още са недостатъчно .

  Коментиран от #18

 • Р Овч
  Отговор
  14 23:56  09.09.17
  Вие не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?

  Коментиран от #15

 • Пикаещият във фонтани
  Отговор
  15 00:10  10.09.17

  До коментар #14 от "Р Овч":

  Когато аз си пиках у фонтана простия народ продължаваше да ми се доверява. И сега ми вярват. Щом ме канят по телевизиите значи им харесва този мазохизъм. Давайте доверие на такива другари като мен и другарката Нинова и да не сте посмяли да прокарвате даже инициатива за тоя скапан проектозакон за декомунизация българи!
 • Ghost1
  Отговор
  16 00:15  10.09.17
  Тези Р. Овч и пикаещете във фонтани защо вече никой не ги разследва за неизгодно сключени газови договори за милиарди в ущърб на народа. Какво стана май до реформи които не са желани от самите комунисти допряхме пак. То затова и не се правят

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  17 01:22  10.09.17
  Понеже бутнаха мавзолея на препарирания комунист сега другарката Нинова обикаля лобните места на вмирисани терористи, загинали при обири на мандри.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  18 06:51  10.09.17

  До коментар #13 от "стоян георгиев":

  Тоя па БСП е партията с най мн.млади членове а СДС отдавна го няма както и жадуваната демокрация е мираж

  Коментиран от #20

 • месара
  Отговор
  19 08:32  10.09.17
  за какви антифашисти говори другарката лъжа нинова , за тия дето обираха мандри и изеха имотите на хорицата , дето срещу " разписка " конфискуваха крави и овце , дето избиваха " в името на народа " несъгласните с тях , за тях ли говори ? споменава имена на деца , опитвайки се да пробуди умиление - ами това е цинизъм бе другарко курнелия ! кой съсипа същото това построено през комунизма бе другарко - ами нали вие ликвидирахте фабрики и заводи , съсипахте стопанството на България , за да сте милионери сега , благодарение на ваще фирми вносители на всякакви боклуци които ядем и обличаме ? така че на 09.09 аз му казвам - ай с....р !!!
 • стоян георгиев
  Отговор
  20 12:47  10.09.17

  До коментар #18 от "Бесен Язовец":

  млада е няма спор и по-млада ще става...ха,ха,ха....
 • Шаран БГ
  Отговор
  21 20:11  10.09.17
  9-ти май 1945 год. промени света!!! Даде му отдих след голямата Касапница! Както във всяка европейска страна, и в България е имало германски войници, Богдан Филов обявява война на Англия и САЩ, плащаме с над 4000 невинни жертви при бонбардировките на нашите сегашни приятели. За срутените сгради да не говорим! Не само в България е имало съпротивителни движения против фашистките правителства и окупаторите !Естествено-поклон пред антифашистите !! След ВСВ има икономически подем в целия свят, възстановяване на щетите !Едновременно с този подем идват неминуемо и новите достижения в техника, в промишленост, в селско стопанство, в наука и изкуства ! И станаха неимоверно много в НРБ" активните борци против капитализма и фашизма" след 20 години "народна власт"Да си приписва някаква заслуга за това някой -- той е просто смешен. А, виж за разрухата на страната ни след 10.10 1989 година има хора виновни. Това са безсрамници, нагли пладнешки бандити, които продължават да крадат най-безочливо. И г-жта ги знае много добре кои са. Нека не се опитва да се кичи с 09.091944 година - за това тя и нейната сегашна партия имат най-малка заслуга !!!

Напиши коментар:


Публикувай