Last news in Fakti

11 Септември, 2017 10:31 13 731 30

Отново абсурд на пътя! Потърпевш в катастрофа - виновен според КАТ (ВИДЕО)

  • катастрофа-
  • акт-
  • дружба-
  • софия

Да пострадаш в катастрофа и да те глобят. Това е по действителен случай, за който зрител на Нова тв изпрати видеоклип. На кадрите се вижда, че той е засечен от друг шофьор.

Защо обаче накрая пострадалият получава акт, а другият шофьор - никакво наказание?

Инцидентът е станал на кръстовище в столичния кв. "Дружба". След като успява да избегне удар с друг автомобил, който е в нарушение, Александър Ватев се блъска в предпазната ограда. Дошлите на място служители на КАТ му пишат акт, защото според тях водачът е самокатастрофирал.

Ето какво разказа потърпевшият шофьор:

„Аз се движех по бул. „Цветан Лазаров” и наближавайки кръстовището, светофарът светеше зелено. От 14 години съм шофьор. Досега нямам никакви актове и провинения на пътя. Когато се ударихме, успях да сляза сам от колата. Огледах се и видях, че няма друг спрял автомобил. Единият от свидетелите веднага дойде при мен да погледна дали съм добре. На другата страна на кръстовището е имало друг свидетел, който вижда, че виновният шофьор тръгва да бяга, настига го и успява да му снима номера”, разказа Александър Ватев, потърпевш при катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хранилка

    170 1 Отговор
    За КАТ най-лесно и изгодно е вднага да пишат някакъв акт на най-удобния и да приключат случая и нямат никакъв интерес да работят да разследват издирват и пр. !
    Не знам, защо още има хора, които не са разбрали, че тази структура функционира само да събира пари !?

    Коментиран от #20

  • 2 Грую

    88 2 Отговор
    Не само КАТ е така. Цялата администрация в държавата е устроена по мутренски. Оттам се пръкнаха сегашните управляващи и по свой образ и подобие организират цялата държава. Колкото си по-надалеч от която и да било държавна администрация толкоз по-добре! Попаднеш ли в ръчичките им - дотам си. Почват актове за установяване на нарушения, глоби, разиграване и разтакаване по мерак до побеляване и окапаване на косата след като те и фалират. Няма нищо ново или учудващо.
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    90 1 Отговор
    Преди месеци видях как до мен в 5 заранта на българия и гоце делчев в софия бмв х6 се заби в октавия спряла на червен светофар и шкодата остана без багажник след което бмв продължи на червен светофар с изкривено предно колело и пушешто явно от стукания радиятор да бяга от произшествието и то с пълна гас и целия джип беше във димна завеса аз видях номера после казах на суките какво е станало и те викат ми ко да направим не можем да го намерим хахаха и номера им казах и модела и викат тя шкодата има каско ше му платят ...хахах а на българия по бензиностанциите има куп камери по сградите също ама както казват тук кат дай са само за рекет хахах на познат му удря колата некакъв и бяга но му пада номера идват куките и викат ми то това с номера не е доказателство че тои те е блъснал и до ден днешен не е изплатена щетата а колата елантра е за скрап...те тва е бълхария

    Коментиран от #5

  • 4 Аз съм от Перник

    51 1 Отговор
    Добре, че нямаше хора на островчето и на тротоара. Щото ако беше блъснал пешеходци тогава щеше да се види в чудо, нямаше да мине само с един акт. Сега леко в минал. Ако беше блъснал някой, щеше да има несъобразена скорост, слаб контрол над автомобила, участие в гонка и т.н. щяха да го разкатаят после.
  • 5 Random

    9 27 Отговор

    До коментар #3 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Елантрата си е скрап от завода.

    Коментиран от #14

  • 6 ушев

    6 7 Отговор
    Ушев шампион, але, але!!!
  • 7 Az111

    73 1 Отговор
    Еми от Нова ТВ не само да си пълнят ефира ами да отидат и да питат министъра - това ли са тези полицаи, които протестират, че са им малки заплатите?
  • 8 Ники

    15 1 Отговор
    Аз съм го имал същия случай преди 10 години ... една маршрутка в София реши , че ще прави обратен пред мен и не видя че аз се засилвам да го изпреварвам и накрая се стигна до момента в който аз го удрям отзад а той си изправи буса непосредствено преди удара понеже ме видя накрая .... и ми написаха акт на мен защото този дето е отзад винаги бил виновен и маршрутката нямало как да прави обратен там че не и било края на маршрута ...
  • 9 Ники

    36 0 Отговор
    Един от най-наболелите проблеми по пътя заради който стават постоянно безредици та и чак убийства е засичането и както се нарича в закона Отнемането на предимство !! НЕКА НЯКОЙ ДА ПОКАЖЕ КОЛКО АКТА ИМА В КАТ ЗА ОТНЕТО ПРЕДИМСТВО, ЗАЩОТО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ СА БЛИЗО ДО 0 ,а това е едно от най-масовите и опасни нарушения !!!
  • 10 dmxl

    8 25 Отговор
    тоя тюфлек си е заслужил акта, много ясно се вижда че кара доста над 50, ако караше 40-50 само трябваше да намали и се разминаваха двете коли, другия че е виновен спор няма!
  • 11 alf

    10 16 Отговор
    вижда се че маздата кара с превишена скоросст
  • 12 Тодоров

    29 0 Отговор
    По повод КАТ - контрол на автомобилния транспорт. Вятър работа и паразитна структура ??? Често ходя на пазарчето в Студентския град до Зимния дворец. По булеварда от Зимния дворец до зала Христо Ботев се чудиш къде си - дали на "Дайтона" или на 24-те часа на Льо Ман или на Нюрборинг. Форсирани двигатели, мотористи, "джигитчета" със скъпи автомобили "препускат" като за последно. Не признават пешеходни пътеки, ограничена скорос при гъсто населен градски район, ужасен шум от форсирани двигатели и т.н. И което е най-лошото - никъде не се вижда катаджийско присъствие. Ако има някъде дежурна кола - тя е или до някое забутано кафене или под дебела сянка на дърво. А като правило катаджиите или пафкат цигари, облегнати на служебната кола или "джиткат" по телефоните незнайно какво и с кого. Изобщо нашия катаджия прави много лошо впечатление и с мърляв външен вид, и с недобри обноски, и с говорна и правописна култура.
  • 13 Трол

    21 1 Отговор
    След като катастрофиралата кола не е "засечена" с техническо средство за скорост не е в нарушение. Шофьора е избягнал сблъсък. Отказва да подпише акта или го подписва с възражение. Изчаква НП и ако е в негов ущърб, го обжалва, предоставяйки наличните доказателстна. Това, че видеото не е доказателствено средство според НПК няма нищо общо със случая , тъй като характера е административен. И в този момент трябва да се включи невероятния и изключетелен...госпожа ЮРИСТ и да защити невинния. А не да ми се прави на международен юридически специалист и да убеждава руските военни пилоти, че прелитайки над Черно море трябва да спазват нормативната уредба на морското право. Г-жо 25 часово присъствие в денонощието в този сайт, призовавам ви да защитите безплатно един невинен!
    П.П. От един завършил и право, но занимаващ се с бизнес.
  • 14 Щатски шериф

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Random":

    " Елантра" е най- продавания автомобил в САЩ за 2016 г. Най-предпочитан и най- здрав- също! Това не е " Голф".
  • 15 Смях

    3 1 Отговор
    ЗОДОВ - ей тоя закон, затворниците и циганите(в затвора и навън) го знаят по-добре от всеки българин.
  • 16 ТОДОР СТОЯНОВ

    21 1 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН, КОЙТО ДА УРЕДИ ВИДЕО И АУДИО ЗАПИСИТЕ КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ!

    Коментиран от #18

  • 17 User

    12 1 Отговор
    В КАТ се фокусират само върху приходи и дублират функции на НАП!
    КАТ трябва да работи по ПРЕВЕНЦИЯ и да се отчитат с колко процента са по-малко произшествията в поверените им райони!
  • 18 Смях

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    Чл. 189, ал. 15 от ЗДвП.

    Коментиран от #23

  • 19 емилио

    8 1 Отговор
    Другият път не само,катастрофа,а направо в него с мръсна газ!
  • 20 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "хранилка":

    ТОЧНО ТАКА
    И КОЙ ИДИОТ ТИ Е ПИСАЛ МИНУСЧЕ

    Коментиран от #30

  • 21 КЙКУГ

    7 2 Отговор
    ДРУГИЯ ПЪТ ДА КАЖЕ ЧЕ СА СЕ УДАРИЛИ, ОТ КОЕТО СЛЕДВА ЧЕ ДРУГИЯ Е НАПУСНАЛ ПТП-ТО И ТРЯБВА ПОЛИЦАЙТЕ ДА ГО НАМЕРЯТ
  • 22 Т.а.и.б.а.в.м.а.м.а.т.а

    4 1 Отговор
    Намирамго и го трепа
  • 23 ТОДОР СТОЯНОВ

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Смях":

    ООО, НЕ, НЕ!ЦИТИРАНОТО ОТ ТЕБ НЕ КАСАЕ ЗАПИСА ОТ ВИДЕОРЕГИСТРАТОРА НА ПОТЪРПЕВШИЯ ОТ КЛИПА!ЛИПСАТА НА ТАКЪВ ЗАКОН ИМЕННО Е ПРИЧИНА ВИНОВНИЯ ДА НЕ ТЪРПИ НАКАЗАНИЕ.АКО ИМАШЕ ТАКЪВ ЗАКОН МНОГО ХОРА ЩЯХА ДА СА В ЗАТВОРИТЕ!УВИ!

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дионтей

    3 1 Отговор
    Избягал шофьор от ПТП е виновен във всички случаи.
  • 26 Смях

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    Слаб 2! Ти разлика между административно нарушение и престъпление правиш ли? Очевидно, не.
  • 27 Д Атанасов

    12 2 Отговор
    Интересно ми е колко от Вас, коментиращите, са минавали през това кръстовище и знеят ли, че не минава и седмица без там да има ПТП. Организацията на движението в посока ж.к. Младост е пълна недомислица. Буквално има три кръстовища едно след друго на разтояние едно от друго около 20-30 метра. Когато си спрял на второто на червен сигнал и зеленият сигнал на третото светне на 20м пред теб, се получава заблудата че зеленият сигнал е за теб. Според мен най - вероятно водачът на аудито, минаващ на червено не го е направил нарочно и ако сега някой го подложи на детектор на лъжата, той ще твърди че му е светнало зелено и детекторът ще потвърди истина. Само че зеленият сигнал е за третото кръстовище, а не за второто на което се намира той. Просто зрителна измама поради близкото разстояние между светофарите и ако минава рядко от там и бърза да тръгне преди автомобилите до него се получават екшън сцените от видеорегистраторът на Маздата.
    Не защитавам никого, това е моята гледна точка.
    Водачът на Аудито е виновен поради непознаване на пътната обстановка в района и несъобразяване със светофарът.
    Водачът на Маздата е виновен поради високата скорост с която се движи. Долни лъжи от негова страна са тези 45-50 км в час за които говори. Движи се най - малко със 70.
    Извод : Виновни са и двамата защото БЪРЗАТ за някъде, надявам се да не е към Орландовци.
    Добрият водач е безопасният водач. Безопасният водач никога за никъде не БЪРЗА на пътя.
    ШОФИРАЙ ВНИМАТЕЛНО !!!!!!
  • 28 некойси

    8 1 Отговор
    Добра реакция на шофьора, избегна доста щети.
    Сега да си намерят джигита, който вероятно е дъсан или пиян.
  • 29 Герберасите на власта

    7 0 Отговор
    До скоро вярвах в Полицията ,но и при мен се получи нелепа ситуация бах блъснат от друг автомобил който тръгна от знак " СТОП" след удара водачът избяга ,полицайте предприеха издирвателни действия и ми съобщиха че са го намерили ,а по радиостанцията се чу че прекратяват издирването,посъветваха ме да отида в КАТ за показания ,това се случва час след инцидента след като посетих КАТ, ми съобщиха че е станала грешка и че никой не са намерили ,ако искам да проверява в следващите дни можело да излезе нещо. Вие преценете кой как си върши работата и дали парите не променят всичко ,случката се случи в голям град в провинцията.
  • 30 фен на васик атанасова

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Vasik Atanasova":

    Как кой? Някой тъп и комплексиран катаджия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове