1 038 6

Валери Симеонов: Плажът е територия на беззаконието

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов коментира, че не вижда нищо нередно в граничните проверки и изискваните такси. Това заяви той пред БНТ по повод становището на Кати Пири, че български граничари изнудват турски гастарбайтери. "Това са нормални практики и задължителни изисквания. Ако някой плаща, за да не му се даде винетка - това е нещо друго", обяснява вицепремиерът.

Според него всяка държава използва да събира пари от преминаващите. "Е, как няма да плащат ще плащат, разбира се", изтъкна Симеонов и добави, че в България турските гастарбайтери са наболял проблем.

Зам.-министър председателя изтъкна предимствата на тол системата - "не вие и аз да плащаме за ремонтите", а тези, които най-много експлоатирали пътищата.

По повод преместваемите обекти по курортите, вицепремиерът обясни отново за планираните законопроекти. "Има текстове, които позволяват поставяне на преместваеми обекти по плажовете и в населени места", информира Симеонов и добави, че според него времето на преместваемите обекти и този вид търговия отдавна е отминало. Валери Симеонов изтъкна още, че бранша също не иска преместваеми обекти в националните курорти.

"Това е лакомия в рамките на един сезон някой да забогатее", категоричен е вицепремиерът. Според него поставянето на преместваеми обекти е продукт на корупционни сделки с концесионера.

Симеонов иска тотална забрана за бараките. По негово мнение курортите предлагат море и плаж, и затова идват туристите. "Тези обекти приличат буквално на бежански лагер. Те пречат за достъпа на това, за което туристите са дошли-морето и плажа". Симеонов не иска да "продължаваме да рушим туризма с актове на министерството".

"Крайният резултат е наредени като китайска стена бараки, които закриват плажа", погневи се Симеонов.

"Според мен цялата концепция за концесии на плажовете е тотално сбъркана. България получава 8 млн. лв., на година за всички плажове по Черноморието. "При всички случаи концесионерите реализират може би десетократно повече", отговори Симеонов на въпроса какви приходи имат фирмите, взели концесия.

"Плажът е територия на беззаконието", произнесе се Симеонов. Той иска да могат хората, които идват, да получат това, за което са дошли - плаж и море.

На въпрос, Симеонов отговори, че в Албена собствеността е друга. Според вицепремиерът по отношение на националните курорти, трябва да се премахне двойната собственост както в "Слънчев бряг" и "Златни пясъци".

"Слънчев бряг" АД е корупционно мнозинство, което прави тротоарите неизползваеми, смята Симеонов. "Файтони, влакчета с по десет вагони и всякакъв друг вид сган", се движела по алеите в курорта според вицепремиера.

"Който събира парите, трябва да инвестира. Община Несебър е готова да инвестира", категоричен е Валери Симеонов.

Причината аз да се намеся е спазване на закона по Черноморието, не аз да си направя някак реклама, а защото РЗИ, НАП и полицията не се чувстват сигурни при тези проверки. Проверки не се правят или се правят със страх. Когато хората разбират, че тяхната дейност не е ялова, и обречена на неуспех, всичко върви добре". По думите на Симеонов, 350 млн. лева повече, ще бъдат доходите от курортите тази година сравнено с миналата. "Само ДДС от Варна за юли-юни е 14 млн. повече".

За проверките за шума Симеонов каза "щеше да е една неособено атрактивна новина, ако не беше реакцията на служителите, татуирани до носа и силиконките - те си изиграха ролята, ставаше въпрос за дисциплиниращия ефект", обясни Симеонов.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • неутрален
  Отговор
  1 11:07  11.09.17
  Върлува беззаконието и кича. Ходи в Златни пясъци, вместоатракции по алеите от нестинарки, чевермета, артисти, певци и т.н. ще видите сутиени, очила, шалчета , казина за лесна печалба на мутрите, но и не някаква култура. Застроено е на брега така, че не се вижда плажа, а казино и забавления от лек характер. КОЙ ВЛАДЕЕ ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ?? КОСТОВАНСКИТЕ МУТРЕТЕ ОТ БАНКЯ СОБСТГВЕНИЦИ НА ПОЧТИ ЦЕЛИЯ КУРОРТ Е РАЗБИРА СЕ НЕКОЕ И ДРУГО АПАРТАМЕНЧЕ НА ЩЕРКИТЕ НА КРАДЕЦА НА ДЪРЖАВАТА КОСТОВАНСКИ!!!!!!!!!!!! проклети да са!!!!!!Всичко опропастиха.
 • Имен
  Отговор
  2 11:12  11.09.17
  "Плажът е територия на беззаконието"... -Валерка, ами всичките ни плажове влизат в 100-те метра от морето, които са изключителна държавна собственост! Хайде сега приложи закона, моля!
 • ХХХ
  Отговор
  3 11:12  11.09.17
  България е територия на беззаконието, г-н Симеонов! Прогнила ябълка.. Жалко за каузата на Левски, Ботев и всички останали герои. Алчните депутати, мутрите, циганите и ши**ния манталитет на 90% от българското население да бъдат вълци единици и да вредет на този, който се опитва да успее честно, ни доведоха до тук - от където оправяне няма. Страната вече е мъртва!
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  4 11:16  11.09.17
  Защо сте дали плажовете на концесия?та да печелят мутрите десетократно повече от платената концесия?тва е като да имам златна рибка и да изпълнява желания и да я дам под наем на някои за 200 пари месечно хахахах държавата трябва да е собственик на всички апетитни обекти и нисши по черноморието и туризма така че да няма как мутри олигярси и престъпници да имат своя територия там и да има беззаконие там....в бг капитализъм в чистата форма не важи трябва нещо като комунистически капитализъм
 • Гост
  Отговор
  5 11:19  11.09.17
  Валерка, само лаеш. Нищо не правиш! Прах в очите на народа е това! И ти си същия. Повече няма кой да гладува за теб. Сега ще позная за края на мандата ти, рязко ще се преместиш в ГЕРБ и ще ти се смеем много.
 • Валери Сидеров
  Отговор
  6 14:37  11.09.17
  По-голяма измислица за зам. премиер не сме имали. Диско течен патриот - с проверки на място по кръчмите. Пълна пародия... това управлява България.

Напиши коментар:


Публикувай