780 6

КАТ засилва проверките за предпазни колани

Акция на "Пътна полиция" от днес до 17 септември

От днес до 17 септември "Пътна полиция" започва операция по линия на TISPOL – Европейската организация на службите на пътна полиция, за използването на обезопасителни средства по време на пътуване. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ще има засилени проверки сред водачите и пътниците в автомобилите дали слагат предпазни колани, а при ползващите мотоциклети, ще се следи за каски. Освен това пътните полицаи ще проверяват и за използването на обезопасителни столчета при превозването на деца в автомобилите.

Основната цел на операцията е да се осъзнае от водачите и пътниците, че неизползването на обезопасителни средства води до значително увеличаване на риска от сериозен травматизъм и дори смърт при инцидент на пътя.

По време на операцията пътните полицаи у нас ще следят и за наличието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:21  11.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Тъпото
  Отговор
  2 11:30  11.09.17
  Пари за тетрадки учебници и др разноски по учениците на катаджиите са нужни точно сега!
 • Работник
  Отговор
  3 12:01  11.09.17
  Още не съм платил глобата... да го дух те пиявици !
 • пешо от мала фуча
  Отговор
  4 15:12  11.09.17
  нищо против нямам Правилника за движение по пътищата,НО .... кой ще ме светне С КАКВО АДЖЕБА СЪМ ОПАСЕН НА ДВИЖЕНИЕТО и на другите участници АКО ШОФИРАМ БЕЗ КОЛАН!!!!????? или има опастност за мен самия!? и защо ченгетата и бакшишите имат право да карат без колани!? ми ако си вържа един камък на шията и тръгна да се давя ще ме спре ли някой и ще ме глоби!? да бе,да! всичко това е фурашкаджиите да си докарват някой лев!!!!! тъпо,тъпо и жалко,много жалко!

  Коментиран от #5

 • Гост
  Отговор
  5 08:28  12.09.17

  До коментар #4 от "пешо от мала фуча":

  Прочети за бакшишите и тогава пиши.
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  6 00:30  13.09.17
  Хванете малко проконтролирайте тия катаджии. Повечето от тях гонят вече 150кг. и трудно закопчават коланите в патрулките и трябва да се самоглобяват, защото не се закопчават. Ако към днешна дата трябва да покрият нормативите, с които са били приети в академията, то най-вероятно по 1% ще успеят. Това обаче не е толкова голям проблем. Лошото е, че заради тежестта от тлъстините и сланините се изцедиха и последните силици на Астричките. Те за това сега им вземааха нови КИА. Обаче, ако на всеки 10 години се купуват чисто нови патрулки, то до къде ще я докараме. Малко малди, много стари. Няма пари за пенсии, полицаите искат по-високи заплати + пенсия, а пък сега се оказва, че и често патрулки трябва да се подменят. Тая държава не върви на добре.

Напиши коментар:


Публикувай