335 0

Демонстрации по гасене на огън ще се проведат в Пловдив

Децата от две пловдивски забавачки - „Весела” и „Слънце”, ще бъдат евакуирани заради пожар.Това ще се случи в рамките на демонстрации по гасене на огън в Седмицата на пожарната безопасност, която започва днес и ще продължи до 15 септември

Децата от две пловдивски забавачки - „Весела” и „Слънце”, ще бъдат евакуирани заради пожар, предава "Марица".

Това ще се случи в рамките на демонстрации по гасене на огън в Седмицата на пожарната безопасност, която започва днес и ще продължи до 15 септември.

Първи с работата на пожарникарите ще се запознаят децата от „Весела” - на 12 септември. Демонстрацията в детска градина „Слънце” ще е на 15 септември.

Огнеборците ще покажат уменията си и в демонстративно гасене на пожар в парк, като това ще се случи в зелената площ пред СУ „Димитър Талев" на ул. ”Кузман Шапкарев” №1 от 10.30 ч. утре.

През целия ден на 13 септември на площад "Централен" ще има игри за децата на тема „пожарна безопасност“, демонстрации на тренировъчни действия на пожарникари и спасители и действия за оцеляване. Ще бъде показана и пожарна и спасителна техника.

Седмицата на пожарната безопасност се организира около Деня на пожарникаря - 14 септември.

Тази година на Кръстовден се навършват 112 години от Първия пожарникарски събор в София.

На този форум 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват и единодушно приемат решение за създаване на пожарно дружество в България и определят бъдещето изграждане и развитие на пожарното и спасителното дело в страната.

Съборът се открива от най-възрастния пожарен командир Г. Атанасов от Пловдив.

Заради този исторически факт през 1995 г. правителството обявява датата 14 септември за професионален празник на специализираните органи за пожарна безопасност и защита на населението в Република България.

Тази година се навършват 136 години от създаването на противопожарната служба в Пловдив, което се е случило през 1881 г.

България

Напиши коментар:


Публикувай