744 4

Захариева: Продължаваме да подкрепяме Грузия

„България винаги е подкрепяла Грузия в европейския й път и ще продължим да го правим. Приоритет на настоящето Трио, председателстващо Съвета на ЕС, е европейската перспектива на страните от Западните Балкани и Източното партньорство. Това е основен външнополитически приоритет и за българското правителство, не само за предстоящото ни ротационно председателство“, заяви заместник - министър председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева пред грузинския държавен министър по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Виктор Долидзе, когото тя прие в София.

Единственият начин страните от региона на Западните Балкани и държавите от Източното партньорство да се развиват стабилно и демократично и да вървят напред е европейското им бъдеще. За гражданите на страните-кандидатки е важно даването на политическо послание, че усилията за реформи, които правителствата им полагат са оценени. Особено важно е това за младите хора, за да видят една ясна перспектива и да разберат смисъла на трудните реформи, подчерта още вицепремиерът Захариева. „Мисля, че в ЕС има разбиране за това“, допълни тя.

„Ние ще направим каквото можем, но вие трябва да направите това, което зависи от вас и да продължите с реформите“. Понякога тези реформи не са много популярни, но са ключови за постигането на целите, които сте си поставили, каза Захариева. Тя поздрави министър Долидзе за усилията, които правителството на Грузия полага в областта на конституционната, съдебната и административната реформа.

Министър Долидзе оцени високо подкрепата от страна на България и благодари за положителната оценка за усилията на страната му за реформи.

В рамките на срещата си българският вицепремиер и грузинският държавен министър обсъдиха двустранните отношения, енергийната и инфраструктурна свързаност, сигурността в региона на Черно море.

От българска страна бе потвърдена и подкрепата за бъдещо членство на Грузия в НАТО.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Яяя
  Отговор
  1 23:00  11.09.17
  Тази с очилата се очертава доста добра последователка на недоразумението Плевнелиев. Реди натовски приоритети, подкрепя без някой да и иска подкрепата, евроинтегрира и чертае евро перспективи, балансира, чудеса твори. Само че, в собствената и държава положението е по-зле и от тези, за които се е загрижила
 • Простотия до последният жител
  Отговор
  2 23:13  11.09.17
  Тоз подкрепяли, онзи съветвали, аве вижте си хала в държавата.
 • Фриман
  Отговор
  3 07:48  12.09.17
  Луда ли си бе, мацо! Каква Грузия? Ходи чисти картофки.
 • Браво на Грузия
  Отговор
  4 20:11  13.09.17
  Грузия е християнска държава и има място в християнска Европа (за неудоволствие на наследниците на бившите членове на БКП).

Напиши коментар:


Публикувай