1 034 2

Контрольор свалил японски турист от трамвай заради непродупчен билет

Контрольор свалил японски турист от трамвай заради неперфориран билет. Случката е от събота около обяд в трамвай по линия №5, за която информира очевидец в социалните мрежи. Дочка Андреева става свидетел на свалянето на туриста от превозното средство.

"Пред мен беше седнал японец, държеше билетче в ръка", споделя Дочка пред Нова телевизия.

Билетчето обаче не било перфорирано. Тогава в трамвая се качил контрольор, поискал билета на японеца и той го дал. След това проверяващият редовността на пътниците показал на чужденеца, че трябва да слезе.

Докато слизали, Дочка попитала какъв е проблемът и получила отговор - неперфориран билет. След като Андреева разказва всичко това в пост в социалните мрежи, недоволните реакции не закъсняват.

Беше много неприятно за човек, който знае какво коства на една държава да се утвърди като туристическа дестинация, казва очевидката и допълва, че не може по този начин да гоним чужденците и да правим лоша реклама на страната.

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев уточни, че туристът не е бил глобен, а контрольорът го е пуснал да си върви.

На въпрос дали в подобна ситуация съответният контрольор може просто да продупчи билета на чужденеца, който не знае за правилата у нас, Фикинчев отговори утвърдително. "По принцип да и такъв е съветът към всички контрольори", каза той.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ултра
  Отговор
  1 15:40  12.09.17
  Ама иначе индоевропейските пътници в ГТ, се ползват с удивително състрадание и разбиране, от страна на контролните органи:)
 • ХондаНисанМазда
  Отговор
  2 11:45  13.09.17
  Бях на екскурзия в Свищов. Ползвах градски бус до края на града, щото отивах до Нове. Шофьора ме спря на едно кръстовище показа ми пътя и дотогава не бях таксуван, за последно реших да се разплатя, но той отказа няколко пъти, явно видя, че съм гостенин на града. Да, така е в града на Алеко, а шопите да си взимат поука. Оня японец дано във всички всевъзможни медии разтръби какво е в София.

Напиши коментар:


Публикувай