798 5

В „Овча купел” сами си направиха пешеходна пътека и „легнали полицаи”

Светослава Ингилизова

Незаконни „легнали полицаи” и пешеходна пътека си построиха жителите на блок в столичния ж.к. „Овча купел”. Те прибегнаха до тези мерки заради огромния трафик по намиращата се отпред улица „Кукуряк” и бездействието на общината въпреки огромното количество подадени жалби.

„След затварянето на бул. „Линкълн” с цел строителство на метрото (което всички адмирираме и подкрепяме), по необясними причини другите два булеварда бяха затворени за ремонти”, разказа пред bTV Йордан Илиев, който живее в блока.

По думите му автомобили са започнали да минават отпред с изключително висока скорост без от общината да е въведена каквато и да е организация на трафика.

Така хората взели нещата в свои ръце, купили материали и сами изградили съоръжения за ограничаване на скоростта. Тогава, за тяхна изненада, общината реагирала светкавично и на място дошли 3 патрулки и екип на инспектората.

Димитър Петров от СО каза пред bTV, че случаят се разглежда от експерти и самоделните „легнали полицаи” и пешеходна пътека не могат да останат в този си вид – или ще бъдат преправени и сигнализирани, или, ако се прецени, че няма нужда от тях, ще бъдат премахнати.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Меката Йорданка
  Отговор
  1 08:34  13.09.17
  На тъпите общинари,не им пука,че там може да стане тежко ПТП ! Експертите щели да кажат....!? Кои са тези експерти !? Експерти на заплати,които естествено са поръчкови....квото и ма наредят мутрите от община (задкулисния СОС) !
 • гост
  Отговор
  2 08:46  13.09.17
  Експертите очевидно са решили, че няма проблем да затворят булевардите, а целият трафик ще изчезне, няма какво да се мисли откъде и как ще премине. Експертите реагират когато направиш нещо редно, а нередностите са изпълнили живота ни. Тези експерти взимат хиляди левове за експертиза, която и дете може да направи с просто око, дори понякога по-професионално отколкото експерта. Същите тези експерти трябва да носят отговорност за това, която са направили, но не носят.
 • ВЕК
  Отговор
  3 10:29  13.09.17
  И преди да пускат обходните маршрути трябва да се Обходят и Ремонтират!!! Да се забрани Спирането и Паркирането на местата където е трудно разминаването (но трябва и дежурен паяк да има, иначе само със знаци не става)!!! Има много липсващи шахти по трасето!!! На светофарите в пиковите часове трябва да има регулировчик или уредбите да са съобразени с трафика!!!
 • 4 11:28  13.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Николай
  Отговор
  5 13:45  13.09.17
  Доста глупаво всички изходи от квартала бяха затворени едновременно. Вероятно ниското ниво на интелект в обинските работници и нашата велика кметица. За съжаление се налага преминаването пред този блок ежедневно аз също минавам по 2 пъти на ден, съвсем откровенно мога да кажа, че до сега не съм видял някой да кара бързо или бясно и т.н. Пространството е доста малко и тясно и трудно се разминават коли.....а пък да се кара бързо абсурд. Тези бетонени подобия на легнали полицай, които са сложили някакви безработни "съвестни граждани" е също толкова умно, като да се затворят всички изходи едновременно

Напиши коментар:


Публикувай