617 1

Президентът: Игнат Канев е достоен пример за българския бизнес

Родолюбивата и благотворителна дейност на Канев получиха признание от държвания глава

Константин Карагьозов

България цени високо родолюбивата дейност на Игнат Канев и неговата подкрепа както за запазване на културните и духовни традиции на българската общност в Канада, така и за осъществяването на редица проекти в сферата на образованието и здравеопазването у нас. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с големия бизнесмен, дарител и почетен консул на Република България в Мисисага Игнат Канев. Президентът подчерта, че няма българин, който да не е запознат с успехите на строителната компания на Игнат Канев в Канада и с неговата благотворителна дейност.

„Българската общност в Канада е активен участник в икономическия и обществен живот на страната и се стремим да бъдем както добри канадци, така и добри българи“, заяви Игнат Канев. Той запозна президента Радев с редица проекти, осъществени с подкрепата на неговата фондация, както и с изграждането на първия паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Канада. „За нас е изключително важно да създадем възможности за децата на българските емигранти да съхранят своя роден език и да се запазят като част от българския народ“, добави Игнат Канев.

„Името Игнат Канев е символ на успех, но и на нещо много по-важно: как се постига този успех – с настойчивост, упоритост и с честен труд“, заяви още президентът Радев и изрази надежда добрите бизнес практики и социално отговорна дейност на бизнеса в Канада да бъдат по-широко възприети и у нас. „Моята строителната компания е не само една от най-големите в Канада, но и пример за социално отговорен бизнес, който се грижи за своите служители и е съпричастен с техните нужди“, заяви Игнат Канев. Той беше категоричен, че откриването на новото педиатрично отделение в Университетската болница в град Русе не е последното дарение, което благотворителната фондация „Фамилия Канев“ прави за България.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Здрасти
    Отговор
    1 13:08  30.09.17
    Браво

Напиши коментар:


Публикувай