Last news in Fakti

13 Септември, 2017 16:27 1 392 22

Депутати коментираха Русия ли е най-голямата заплаха за нас

  • антон кутев-
  • милен михов-
  • цветан цветанов-
  • доклад-
  • заплаха-
  • русия

Русия ли е най-голямата заплаха за сигурността на България - коментираха депутатите днес, след доклад на правителството, който посочва именно Москва сред основните източници на регионална нестабилност.

"Четох доклада, това е груба грешка - за съжаление не е първата, не вярвам и да е последната, за пореден път ще покажем неадекватност и се надявам да няма трайни последствия. Така коментира пред Нова тв в НС депутатът от БСП за България Антон Кутев констатацията, че българското правителство разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи.

Последните правителства показват склонност към антируско настроение, а българските политици трябва еднакво добре да говорят и руски, и английски език.Това че поддържаме и бихме могли да поддържаме отношения с Москва не значи, че се отказваме от евроатлантическата посока на България. Напротив, именно това, че сме членове на НАТО и на ЕС означава, че ние можем да бъдем моста на тези световни сили с Русия и трябва да бъдем, защото имаме обща история, подчерта Кутев.

Докладът за руската заплаха обективно отразява реалността. Това заяви днес депутатът от ПГ на Обединени патриоти Милен Михов пред медиите в НС.

В доклада са посочени три ясни факта: първо, засиленото присъствие на Русия в Черноморския басейн, на второ място - изострените отношения между Русия, от една страна, и НАТО и ЕС от друга, на трето - засилените опити на Русия да формира сфери на влияние, включително и в България, посочи Михов.Не трябва да си затваряме очите пред тези заплахи за националната сигурност, допълни той. В България НАТО има далеч по-малко присъствие, отколкото Русия в Черноморския басейн, отговори той. Никой от нас не е поставял под въпрос добрите отношения с Русия, смята депутатът, според когото и в други документи имало подобни изводи спрямо Русия.За всеки гражданин е видно, че Студената война се завръща в Европа, каза Михов.

„Само с приказки не става - става с реална политика, спиране на руските проекти в България и провеждане на политика в областта на националната сигурност, която работи и неутрализира опитите за дестабилизиране на България”, изрази отношение и депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров по темата.

"Това, което мога да заявя категорично е, че сме удовлетворени от това, че се назовават нещата с истинските им имена". Така коментира днес на брифинг в НС председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

И продължи: "Да си призная честно в детайли не съм прочел Доклада за състоянието на националната сигурност, защото все още не е гледан и в комисиите. Знаете, че той излезе от МС съвсем скоро. Всички сме свидетели, че това, което се случи в изборите в САЩ, във Франция, разбира се, че не бяхме подминати и ние в България за всичко това, което се направи по време на президентската кампания", посочи Цветанов. Знаете, че имаше много фалшиви новини, добре планирана кампания за дискредитирането на ЕС и едва ли не, че той е вреден за България, а стратегическото партньорство със САЩ е вредно за ЕС. Това са теми, които са общоизвестни и не трябва да им даваме чак толкова значение.

"България е част от НАТО и от ЕС и ние трябва да отчетем този факт, а отношенията НАТО-Русия, ЕС-Русия няма как да не влияят и върху нас". Това заяви днес в кулоарите на парламента пред медиите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

И направи уговорката, че тезите в доклада трябва да се гледат в цялост. На стр. 11 от доклада има едно изречение, в което се казва: ”Въпреки че усилията за интеграция в ЕС и НАТО все още стимулират урегулирането на спорните въпроси да се извършва посредством международния диалог, екстремизмът нараства. А засилената националистическа реторика и прокламираните реваншистки идеи създават предпоставки за влошаване на регионалните отношения и за възраждане на екстремистки формации.”

Не знам защо това изречение ни убягва - колегите от другите парламентарни групи и медиите не го коментират, посочи Карадайъ. А този въпрос изключително зависи от нас, добави той. Затова зад тази вярна констатация и вярна оценка в това изречение ще очакваме да видим действията, защото решенията тук зависят изцяло от нас, от България, заключи лидерът на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 29 Отговор
    Анализът е много точен, правен е от професионалисти!Жалко за псевдобългарите, които се съмняват в него!
  • 2 Русенец

    26 17 Отговор
    Соросоидите, проамериканските и прогермански агенти, забравиха че ЕС и САЩ ни отнеха децата, най-голямото богатство на една нация, а се борят с Русия, държавата коато е дала 200хил. убити в Руско-Турската война за свободата ни! Нима Германия щеше да ни освободи от Турско робство, нима САЩ щеше да "прати самолетоносач" да ни защити от клането в Батак !?
    Колко сме неблагодарни и плитки като народ ! Даже не заслужаваме независимостта си и копаем да я загубим !

    Коментиран от #5, #10

  • 3 BILL

    14 25 Отговор
    На следващите избори, да изгоним русофилската паплач от Парламента.
  • 4 НАТО ВЕЦ

    18 12 Отговор
    С изключение на Кутев, отбор идиоти и най-вече "патриотите" и новоизлюпения гербаджия.
    Да са ви честити. Зимата ще ви "топли" Ердоган, щот не бори "руска заплаха".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ултра

    11 21 Отговор
    Русия - основна външнополитическа заплаха за националната сигурност на България - член на НАТО и ЕС! Кратко и ясно посочен ФАКТ!
  • 7 Kcaniba

    8 22 Отговор
    Империята на злото винаги е била срещу благоденствието на България! Нашите национални герои, отдавна са достигнали до това заключение!

    Коментиран от #13

  • 8 BILL

    7 21 Отговор
    Най-после истината за Раша беше казана! Русия е на едно ниво с най-мракобесните държави. Русия винаги е ненавиждала стремящата се към европейски развитие България.
  • 9 Фриман

    19 7 Отговор
    Много сте смешни! България най-вероятно е на предпоследно място в бележника с ангажименти на Русия! Какво имаме ние, че толково трябваме на Русия? Освен евтино жилище на моренце нищо друго!!! Осъзнайте се, хора! Преоценявате себе си! Погледнете картата и за винаги разберете,че нищо не им трябва на Руснаци, освен да опазят земята си, народа и интересите за търговия. Чакам минуси, по тях ще правя статистика дали някакви мозъци останаха на този сайт.

    Коментиран от #17

  • 10 юрист

    6 21 Отговор

    До коментар #2 от "Русенец":

    “...Публикувано във факти.бг: че ЕС и САЩ ни отнеха децата...“ Тази идиотия се равнява по патология само на твърдението, че ако русия нападне военно България, българският народ щял да посрещне руският агресор не с куршуми - както през 1916 г. от войниците на ген. Колев, а с хляб и сол. Вие, комунистите, сте причината България да е бедна държава, ВАШАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ СЪЗДАДЕ ДНЕШНИТЕ МУТРИ, КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, КРИМИНАЛЕН ЪНДЪРГРАУНД И МАФИЯ, И МИЛИОНЕРИТЕ СЪС СЪМНИТЕЛЕН ПРОИЗХОД НА ПЪРВИЯ МИЛИОН ОТ КАПИТАЛА ИМ. Как не ви е срам да пишете сега с наглост и цинизъм, че някой си ви бил отнел НАСИЛА децата! Докато и последният от вас не си отиде по естествена начин, България няма да се оправи и внуците и правнуците ви няма да се върнат в България- внуците ви пак са много толерантни, щом директно не ви казват това в очите...

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 11 bibos

    4 8 Отговор
    Тези торбички от руската водка ли са?
  • 12 Све

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Не разбирам що за ЮРИСТка си
    Но показваш , че си индивид сляпо защитаващ чужди интереси без никакво аналитично мислене.
    Също както и кудкудякащите евро-натовци.
    ИСТИНАТА Е , ЧЕ НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ, но това, което елитът ни вече 20г е престъпление
  • 13 Све

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Коя е ,, Империята на злото,, ?
    Спокойно може да се нарекат всички- РУСИЯ, САЩ, Британия, Франция….
  • 14 Монгомъри

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Что сега ДЕМОКРАТИЧНА Българияпредлага СМЕШНИ заплати за завършили западни вузове деца в родината им?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 СССРБАРЕТА

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Турция и Русия правят сделки основани на независимостта и взаимното уважение и изгода! Ние разбира се пак сме от грешната страна на тоталитарният американски режим при който нямаш право на мнение и правиш това което ти кажем на всяка цена!!!
    Тръпки ме побиват като се замисля какво би станало СЕГА ако Турция инициира референдум за присъединяване на югоизточна ТРАКИЯ по модела на Косово и Крим? Кой и как би ни защитил от най-голямата натовска армия на Турция още повече ако зад нея стои Русия! Станали ви интересно :) Ако зад Турция застане Русия, сащ немогат да направят нищо справка КРИМ, Башар Асад и др.!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Петко

    3 0 Отговор
    Най-голямата заплаха за нас, е че още ви търпим и седите в парламента скапани свине такива.
  • 19 А какво е мнениета генерал Михо Михуев

    3 0 Отговор
    Председателят на парламентарната група по Националната сигурност? Спотайва се и оценя обстоновката, на къде ще наклонят везните. Плазмодий.
  • 20 Защо главните кукли мълчат ли ?

    0 0 Отговор
    Президента не се произнася, чака ОЦУ / особенно ценни указания/ от Партията. Генерала Михо Михуев от парламентарната комисия по нац. сигурност, чака позицията на Партията и на Президента. До вчера Президента бе подчинен на Михов а днес Михов на Президента, едно кихане на криво , може да коства много за бъдещата кариера на двамата и дори на премиера Дон КОРЛЕОНЕ. Оказва се че наистина МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО .
  • 21 ЗАЩО В АРМИЯТА ОСТАНАХА САМО МЪЖЕНСТВЕНИ

    0 0 Отговор
    КОЙ ОБРЯЗА БОЙНИТЕ ГЕНЕРАЛИ И КОМАНДИРИ ОТ ЮЖНИТЕ ПОЛКОВЕ И ДИВИЗИИ? КОЙ ОСТАВИ ПАРКЕТНИ АВИАТОРИ ДА СА НА ВЪРХА В АРМИЯТА НИ БЕЗ ОПИТ И КОМПЕТЕНЦИЯ НА ИНАЧИ ДОБРОДУШНИ И ПОКОРНО ПОСЛУШНИ? КОЙ ? САМО ЕДИН МОЖЕ ТУЙ ДА СТОРИ, КОЙТО ЗНАЕ ЧЕ НЕ Е МОТОСТРЕЛКОВАК, НЕ Е ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ И ЧЕ Е ПЪЛНА НУЛА, КРЪГЛА ДУПКА И ЛАВАНДУЛА , НО ТРЯБВА НА ВСЯКА ЦЕНА ДА УСТОИ. КОЙ Е ТОЙ ? ГЛАВОРЕЗА НА БОЙНИТЕ ОФИЦЕРИ -ГЕН. МИХО МИХУЕВ. ТОЙ ДАДЕ ЗЕЛЕНАТА СВЕТЛИНА НА Р. РАДЕВ, НЕ ЧЕ РАДЕВ Е КАПАЦИТЕТ НО Е ПЕРСПЕКТИВЕН КАДЪР - ПОСЛУШКО И УПРАВЛЯЕМ ЗА НУЖДИТЕ НА БСП. А МИХУЕВ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е ?
  • 22 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 0 Отговор
    Я да съм на Путин веднага врътвам крана на газта на петрола и на урана за аеца и останалите доставки за различни отрасли и дори да плащате десетократно повече доставки няма да има ва вечни времена и с Вожда Ким Чен Ун сформираме невиждана по численост и въоражение армия и унищожаваме сащ и съюзниците им без пленници и без живи представители на англосаксонската раса
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове