390 1

Отхвърлиха ветото върху Закона за опазване на околната среда

От 218 народни представители 138 гласуваха "за"

Константин Карагьозов

Народните представители отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за опазване на околната среда със 138 гласа "за". Общо гласуваха 218 народни представители, против бяха 78 депутати, а двама се въздържаха.

Филип Попов от БСП заяви, че промените, предлагани от ГЕРБ са противопоказни за развитието и ефективността на системата на съдебната власт.

Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков пък изтъкна, че в законопроекта на партията му се предвижда облекчаване на процедурата за улесняване изграждането на инфраструктурните проекти от национално значение и в това число е предвидено едноинстанционно съдебно решение.

Председателят на Правна комисия Данаил Кирилов посочи, че от ГЕРБ уважават ветото на президента и са го анализирали подробно като са взети под внимание неговите аргументи.

БСП категорично настоя за подкрепа на ветото на президента. Корнелия Нинова посочи от парламентарната трибуна, че ако се приеме втори път Законът за околната среда, БСП ще внесат жалба в Конституционния съд и вече събират подписи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ясен
    Отговор
    1 15:58  15.09.17
    Крайно време беше да се сложи край на зеления терор на Прокопиев!

Напиши коментар:


Публикувай