624 7

Станишев: Не разглеждам Русия като заплаха за сигурността ни

Мартин Христов

„Властта винаги трябва да внимава във формулировките и позициите. Аз не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни”, каза в предаването „Събуди се” Сергей Станишев, лидер на ПЕС.

"Много българи няма как да забравят приноса на Русия за освобождението на България. Това не значи, че в един или друг момент България и Русия няма да имат разминавания или сблъсъци за политически интереси", заяви още политикът.

По думите му всяка голяма страна има своите интереси навсякъде, това важи и за САЩ, Русия и големи евространи.

„Под една или друга форма всяка страна се опитва да повлияе върху външната политика и отношението на други политически въпроси. Добре знаете, че и САЩ имат влияние, интереси и механизми за въздействие. Знаете и за европосланици, преминали границата в своите изказвания относно България", аргументира се Станишев.

За него най-важно е да се води диалог с Русия. „Факт е, че ЕС и НАТО имат сериозен проблем с Русия относно Крим, но преминаването на границите, когато едва ли не всичко става истерично и не се води диалог, е вредно за интересите на ЕС, в това число и на България”, смята той. „Аз винаги съм бил за политически диалог", изтъкна Станишев.

Запитан за мнението му за речта на Юнкер, според когото България и Румъния трябва да влязат в Шенген и да приемат еврото, той заяви, че това е добра новина за България. „Тези послания на Юнкер дават добра перспектива за България. Въпросът е дали ние ще се възползваме от това".

"Трябва да сме активни и да имаме национална позиция. За да сме ефективни и влиятелни, трябва да се стремим към Шенген и еврозоната", каза още Станишев.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Моника Станишев
  Отговор
  1 12:04  16.09.17
  Ша му дърпам ушите на моя Сергей- за туй ли го пратих в Брюксел ?
 • психолог
  Отговор
  2 12:29  16.09.17
  Когато беше на власт също плюеше по Русия а аз се чудех как при майка рускиня можеш да се извратиш и да говориш така за нейната родина Алеко ко каза-ПОЛИТИЦИТЕ СА МЕКЕРЕТА
 • Прав си
  Отговор
  3 12:53  16.09.17
  Не Русия е заплаха, а партийците като теб. Вие достатъчно добре унищожавате България, за да има нужда от външни заплахи
 • Нормаленгейсоциалист
  Отговор
  4 13:36  16.09.17
  -Ама ти и гей нигоко неприемаш за заплаха кой и да те подпре все ти е хубаво
 • ХАСАН
  Отговор
  5 13:56  16.09.17
  Ааааа не може така...щом Запада казва че Русия е заплаха всички ние трябва като папагали да повтаряме -да заплаха!!! Ердоган не повтаряше и вижте какво стана-терор,преврати,кървав диктатор...
 • Бесен Язовец
  Отговор
  6 18:38  16.09.17
  По времето на Станишката- 1 цигарите ми бяха 2.40лв. 2- тока беше 50% по ефтин 3- външния дълг по малък 20милярда 4-билета за градски транспорт 0.50лв.5- имаше мн.по малко емиграция на Бг.граждани 6- АЕЦ Белене беше в ход на строеж както и Ю.Поток и външните инвестиции на БГ.бяха 12 милярда
 • Е НЕ
  Отговор
  7 14:24  17.09.17
  Подло к...ле е тоя !!!!

Напиши коментар:


Публикувай