1 215 3

Нено Димов ужасен от мръсотията на Корал

Мартин Христов

В района на плаж "Корал" само от един квадратен метър събрахме три огромни чувала с отпадъци. Това е изхвърлено от хора, които през лятото ги гледах по репортажи и се представяха за еколози, зелени и обичащи природата. Това за мен е един тежък сблъсък. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов, който днес се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Димов избра да стане част от инициативата в Бургаския регион. Той бе придружаван от директора на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова и екипа й.

След плаж "Корал" министърът се присъедини към доброволците в Атия, където в почивната база на Министерството на образованието и науката се провежда младежки форум. Преди да запретнат ръкави обаче участниците в него и Нено Димов проведоха ползотворни разговори на тема околна среда и как да запазим България по-чиста.

Младежите активно участваха в дискусията, задаваха въпроси и отправиха своите предложения към екоминистъра. Именно по време на разговора Нено Димов даде пример с плаж "Корал", откъдето в рамките на няколко часа са събрани тонове отпадъци, изхвърлени нерегламентирано. "Няма как тези хора, които са там и изхвърлят пластмасови и всякакви други отпадъци, по някакъв начин да имат отношение към природата", отсече министър Димов.

Всъщност проблемите на Корал не са от днес. Всяко лято частни и общински земи се окупират от хора, обявили се за еколози, но явно не зачитат частната собственост. Стотици опъват палатките си и не плащат нито стотинка. За сметка на това създават сериозни проблеми на местната община и изхвърлят тонове боклуци. Сред почиващите там има и достойни и политически неангажирани граждани, но голяма част са част от т.нар. "зелен октопод" - хора, които от години подават всевъзможни жалби срещу държавните институции и бизнеса, обявявайки, че уж бранят обществения интерес. Използват и няколко известни лица, свързани по един или друг начин с кръга на Сорос и се жалват, че са репресирани от проверките, които се извършват през летния сезон на плаж "Корал".

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 21:13  16.09.17
  Публикувано във факти.бг: В района на плаж "Корал" само от един квадратен метър събрахме три огромни чувала с отпадъци. Сериозно ли? Един кв метър? Да не сте копали в някое бунище? :)
 • Azazel
  Отговор
  2 22:52  16.09.17
  Чудите се откъде да си изсмукате от пръстите си нещо, за да забъркате пак "зеленият октопод" и Сорос в някаква интрига и така да целунете по-звучно задните части за рекламодателите и господарите си, а?... Само, че това, че някой си пада по дивото къмпигуване, изобщо не го прави нито зелен, нито еколог, нито в кръга на Сорос. Също, както и това, че някой си пада по пет звездните хотели, не го прави сноб, мафиот и от кръга на Тръмп... А, и колкото да повтаряте мантрите на любимия си рекламодател и на жълто-кафявите медии на Пеевски, такова нещо като "зелен октопод" или кръг на Сорос в България няма и това е ясно на всеки, който има IQ повече от 60, и не става и ляга с Блиц, ПИК, 24 часа/Труд и ТВ Атака.
 • турбо
  Отговор
  3 08:22  17.09.17
  По добре три чувала с боклук отколкото хиляди кубически метра бетон .

Напиши коментар:


Публикувай