18 Септември, 2017 08:29, обновена 18 Септември, 2017 08:31 9 997 28

Чужденците безчинстват все повече по българските пътища

  • кат-
  • катастрофи-
  • войната на пътя

С близо 5000 са се увеличили нарушенията на пътя, предизвикани от чужди граждани

Чужденците безчинстват все повече по българските пътища - 1

Отчитаме 20% ръст в нарушенията на пътя, а немалка част от тези, които престъпват правилата са чужденци.

Само за първите осем месеца на тази година камерите на КАТ са изловили общо 28 449 чужденци в нарушение. За цялата изминала година пък са били 23 517.

От "Пътна полиция" са категорични, че събираемост на санкциите има. Според тях 55% от глобените вече са си платили прегрешения. Все повече чужденци, особено в летния сезон, предизвикват тежки катастрофи.

За тази година са убити над 440 души, ранените са над 6000, а катастрофите са малко над 4700. Само за този сезон за загинали 25 мотористи. Броят на ранените е 10 пъти повече. Което значи, че всяка седмица загива поне по един моторист, а петима са в болница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тито

    74 1 Отговор
    Откриха топлата вода за транзитно преминаващите Турци и Румънци.Ураааа!Има събираемост-глупости.Те убиват хора и ги пускат,глобите им събирали!Лятото от Калотина до Свиленград и от В.Търново до Русе сте все едно на състезание.Карат на групи броня в броня с висока скорост и не им пука.Като те засекат и се удариш някъде-не си със съобразена скорост и печелиш глобата ти(да не говорим за пострадали),така или иначе на тях пари не могат да им вземата.

    Коментиран от #11

  • 2 Plamen

    66 1 Отговор
    Елате на пътя Плевен-Русе да видите как карат румънците! При ограничение 90, аз карам със 100 и видимо им преча.

    Коментиран от #3, #13

  • 3 Цецко

    67 0 Отговор

    До коментар #2 от "Plamen":

    Аз ги видях Румънците как карат в Гърция тази година-винаги 10 км под ограничението и се оглеждат на 5 страни защо ли?Те и в Румъния не са по-различни само като минат Дунав мост и превъртат,защото знаят,че нищо не се случва дори ида ги хванат.
  • 4 Говньо

    12 57 Отговор
    Не са виновни чужденците от западна Европа, виновни са руснаците! Те са диваци!
  • 5 Румънски ГОВЕД

    50 0 Отговор
    11.09.17 година едно румънско говедо с X5 изпревари мен и още 5 автомобила на завой без никаква видимост след Кресна. Това беше най безумната и опасна маневера която съм виждал.

    Коментиран от #23

  • 6 ХАСАН

    44 1 Отговор
    Яко глоби на митницата...на колко пенсионера пенсиите можем да изплатим

    Коментиран от #20

  • 7 Ловеца на поршета

    48 2 Отговор
    А КАТ кротко дремят скрити в храстите!
  • 8 Иван

    46 0 Отговор
    Трета година обикалям полиция и прокуратура след ПТП с „румънски граждани” при което загина мой близък – 30 минути след това ги бяха пуснали а Българин ако направи ПТП в Румъния …………….
  • 9 Гост

    10 32 Отговор
    Айде пак чужденците са ви виновни. Чужденците се държат така както и българите се държат - изхождат се на обозначените места, а като няма такива - където намерят. Не може българите да се държат като варвари и буквално да са си превърнали държавата в к*н*ф и след това да обвиняваш чужденците що се изходждат в кенефа. Всъщност имам идея - дайде да обвиним цините и руснаците, а българите да обявим за най-големите жертви за хилядолетието. С тази доктрина и в Парламента се влиза.

    Коментиран от #10

  • 10 123.300д

    40 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Абе глупи турците и румънците са най-нахални и нагли.турците като си тръгнат за байряма осират всичко по пътя си,спят пи градинките на паркингите в пикнята,не само в България,защо само те се блъскат-карат като изоглавени,засичат щото едно говедо знае пътя и другите да не го изгубят натискат...те да се трепят-не ми пука,но наши хора страдат заради тази паплач...знаеш ли кво ревът щом излезнат от България-бакшиши давали на полицаите,ами да дават щом са "тарикати".... Румънците са другите наглеци и сигурно вече ще пребия някой румънски кретен който се мисли за велик-да си карат дачиите без да мрънкат защото ще хванат дървото със зъби
  • 11 Лупи

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тито":

    Абсолютната истина! Аз живях лятото в едно село до главния път Русе-В.Търново и мога да го потвърдя. Абсолютно агресивно и нагло шофиране с превишена скорост, ако не си опитен шофьор може наистина да загубиш концентрация и да стане беля. Карат със 100 км/ч в населено място, изпреварват рисково и никой ама никой не ги санкционира.

    Коментиран от #26

  • 12 Никанор

    23 5 Отговор
    1. ТИР-ове от 17:00 в петък до 21:00 в неделя - НЕ по българските пътища.
    2. ТИР-овете в направление Свиленград-Русе, Видин, Кардам на влак, като се качват в Одрин и се обработват съвместно с турска гранична и митнически служби и се транзитират до терминали в Австрия или Унгария, Румъния или Молдова според многостранни спогодби.
    3. ТИР-ове в направление Бургас-Гюешево или Златарево и Видин/Русе/Бургас-Кулата също на влакове.
    4.Леки коли, ванове, джипове, бусове от Румъния - Русе/Видин-Кулата от петък до понеделник сутрин-на влакове.
    5. На пътя София-Самоков при с. Злокучане; при Карлово; при излаза на маг. Тракия при Калугерово и Пазарджикм При Нова загора, Бяла, Берковица-Михайловград, Симитли - постонни, стационарни постове на КАТ за проверка на : свидетелства за правоуправление, документи на колата и състоянието на водача. Може да се блокира движението, но така ще се намалят жертвите, като се извадят от обръщение 30% от водачите и автомобилите.
    Преди 2000-та година милиционер не може да стане катаджия и да хване хранилката, ако няма книжка за водач на МПС и съответно средно образование. Днес хора които немогат да се подписват карат коли. Значи са със средно образование и по-умни от милиционерите щом са изкарали книжки.
    Щом не могат да сложат ред в ААА(Агенция Автомобилна администрация), щом няма оправия с курсове и книжки, щом неможе да се оправят и обезопасят шосетата то поне може да се въведе някакъв административен ред.
    Ако това не стане сега

    Коментиран от #18, #22

  • 13 onq s konq

    4 43 Отговор

    До коментар #2 от "Plamen":

    Карал си със 100 по отсечката Пл-Рс и си "пречел" на румънците?НА ВСИЧКИ ПРЕЧИШ БАЙНО:)Румънците карат със около 120-130,докато аз си поддържам 140-160,а на правите отсечки стрелката отива на 180.И се вбесявам когато някой насреща в далечината тръгне да изпреварва с минимална разлика в скоростта,вижда ме,но не може да му мине в тиквата че аз съм със 180 и трябва да натискам спирачките за да може да се прибере в лентата си!

    Коментиран от #15, #16, #25

  • 14 Шаран БГ

    18 0 Отговор
    Като няма котка - мишките танцуват ! Като няма власт и не се спазва закона с цялата му строгост -- няма нашенци, няма вашенци - всеки я кара "през просото"! Тарирайте си скоростомера на колата и тръгнете по който искате път със скорост 90 км/час. Няма кола, която да не Ви изпревари !! Била тя разкошен Мерцедес, или изгнил Фиат!!?? Газ ....до гробищата. Лошото е , че не отиват там сами.... А най-често на кръстовище, на мост, в населено място /където сте с 50-55 км/ч/ на пук на всички знаци и бели линии по асфалта ви изпреварват чужденци - всякакви !!!!
  • 15 Възмутен

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    На теб май не ти идва на акъла, че не се кара със 180 по този път

    Коментиран от #19

  • 16 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Откога животните развиват такава скорост.
  • 17 Дикембе Мутомбо

    4 0 Отговор
    Вчера пътувах по АМ "Тракия". Нищо общо с обстановката отпреди месец.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 123.300д

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Възмутен":

    Минава го по 3 пъти с 60 км/ч и умножава...ето 180 😁
  • 20 Знаещ

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХАСАН":

    KПП,то е за Глобите:Полицията!!!Митницата е за багажа!!!
  • 21 СтарТИРаджия

    3 0 Отговор
    Май коментиращите рядко излизат от бърлогите си. И основно лятото, когато могат да псуват на воля турци, румънци и др. сган. Според тях. Що ли си мислите, че ние сме по - така цвете от другите нации, пък еле и балканските! Коментарите Ви са присмял се хърбел на щърбел! Може да хванете унгарците за справка. Заради кой народец, пишман шофьор подменят най-редовно мантинели по пътищата си!
  • 22 СтарТИРаджия

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Никанор":

    Викаш "отче" светата инквизиция в нов стил, а? Само не разбрах де ще намериш толкова жп - платформи у нас? Пък и за месец - два жп трасетата ще се разбичкат - нормално за България. А и шофьорите... Ми то направо затвор. Сакън да не кръшнат от траверсите! Абе в същност при наличие на вагони, защо са ти камиони? Слаб ти е декрета!
  • 23 Бакшиш

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румънски ГОВЕД":

    ТО И НАШИТЕ ГОВЕДА С Х5 И Х6 ГО ПРАВЯТ ДОРИ И В ГРАДА ....
  • 24 Ред

    2 0 Отговор
    Яки глоби за всички нарушители и ще има
    ред и спокойствие! В Англия щом става,що не и в България,само че някои хора си правят законите за тях.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Шопа

    0 0 Отговор
    Бацета много сте заблудени сите, не закони, закони има ама нема кой да ги спазва.
    До манталитет си е аз да ви открехнем, манталитет който е характерен за балканите.
  • 28 Боби

    0 0 Отговор
    Според мен най-опасни са тези, които не са излезли на пътя да карат според уменията и опита си, а тези с купени книжки или въобще без книжки..Има и една категория агресивни простаци, на които никой не им дава право да се саморазправят на пътя..както каза скоро една психиатърка - край нас бъка от психопати и за мен те са най - опасни напътя, а не чужденци някакви..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове