476 3

Фандъкова: Ремонтът на НДК приключва през ноември

Столичният кмет коментира част от проблемите и развитието на града

Константин Карагьозов

Смятам, че европредседателството трябва да се провежда на няколко места, не на едно място. Част от събитията ще се провеждат в НДК, в резиденция "Бояна" и в София Тех Парк. Очакваме до средата на месец ноември да сме готови с реконструкцията на площад "България". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на bTV.

"Орлов мост, който ремонтирахме през този месец август, беше ремонтиран преди 11 години. Има и други проблеми - понякога те са свързани с изпълнението, както се случи с Цариградско шосе, където изпълнителят направи за своя сметка отново ремонт, защото се оказа, че не го е направил достатъчно добре", стана ясно още от думите на Фандъкова.

"Завършени са 25 обекта на "Топлофикация" за тази година, продължава работата по 2 обекта. Общо 18 км топлопреносна мрежа са ремонтирани и за първи път е ремонтиран централен топлопровод. Необходима е реконструкция, стари са тръбите, никой не може да гарантира, че някъде няма да има проблеми", каза столичният кмет по темата с авариите в топлоподаването.

"Направихме огромни инвестиции в градския транспорт. Разбира се, най-големите са тези с метрото. Новите автобуси и трамваи са с по-добро обслужване, с рампи и климатизация. Тази година 60 нови автобуса тръгнаха по линията на градския транспорт на природен газ. Тече процедура по закупуване на нови 120 автобуса, 13 нови трамвая и 20 електробуса", каза още Фандъкова.

"Работим по това да развиваме начините на информация за туристите на английски език. Има 27% ръст на чуждестранните туристи, 1 млн. и 300 хиляди туристи са посетили София за 2016 г.", отбеляза Фандъкова.

"Инвестирахме в последните години много в разкриването на културно-историческото наследство и обогатяване на културния календар", посочи тя.

"Предвиждаме изграждането на още 244 камери по ключови трасета и връзка в единна система за сигурност с органите на МВР. Със 70% по данни на полицията намаляват престъпленията, когато има видеонаблюдение", посочи столичният кмет.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Всичко е наред
  Отговор
  1 04:57  19.09.17
  Самоковска краста Всичко е хубаво Всичко е наред няма страшно
 • Фъстъчкова
  Отговор
  2 08:59  20.09.17
  Вместо да се хвърлят толкова много пари за ремонт на НДК-то да бяха построили ново.
 • Сеизмолог
  Отговор
  3 09:03  20.09.17
  На този град мястото му не бива да е там.

Напиши коментар:


Публикувай