2 236 9

Чужденците без актове от КАТ

Липсата на преводачи е сериозен проблем на Пътната полиция

Венцислав Михайлов

Чужденци се спасяват от КАТ, тъй като при съставянето на акта им за нарушение на пътя не присъствал преводач и те нямали представа какво подписват.

Това разкрива в. „Монитор“.

По-късно това бил и основният им довод пред съда, който уважавал жалбите им и отменял наказателните постановления. За това алармираха експерти по пътна безопасност.

Според тях почти всеки акт, съставен на чуждестранен гражданин по нашите пътища, падал в съда. На фона на над 23 500 нарушители годишно от други държави това означавало загуба от милиони левове, пресмята в. “Монитор".

Всеки втори акт от българин също бил отменян от магистратите, тъй като имало множество грешки и нарушения при съставянето му.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДеФлОрАцИя
  Отговор
  1 13:31  19.09.17
  Еми хванете милиционерите и им обяснете, че ако искат да останат на работа, то трябва да научат поне английски език. Освен това на тия хора трябва да им се обясни, че няма как да продължават да работят тази професия с шембета, които са с 15 мин. пред тях, тъй като те трябва да са във форма, за да гонят престъпници. Не става милиционерите да имат само претенции за по-високи заплати. Трябва да отговарят на някакви минимални изисквания. Примерно как преди няколко години държавата задължи всички лекари да специализират там нещо си, за да останат на работа??? Как държавата задължи секретарки, общинари и др, които са без висше образование да изкарат по едно, за да останат на работа, така сега да задължат и милиционерите.

  Коментиран от #7

 • ДДР
  Отговор
  2 13:41  19.09.17
  Абе не само до език, то и простотията, освен по народа е и по катаджиите - "Публикувано във факти.бг: Всеки втори акт от българин също бил отменян от магистратите, тъй като имало множество грешки и нарушения при съставянето му. " Май катаджиите и Български език не знаят, Вие искате английски да научат :):):)
 • бббббб
  Отговор
  3 13:41  19.09.17
  А, по Татово време как можеше да се глобяват чужденците нарушили ЗДП ? Тогава език също не се знаеше,ама имаше резултати.
 • Ха ха
  Отговор
  4 13:43  19.09.17
  Няма нито една държава в Европа,а мисля и в света която да превежда актовете за пътни нарушения на чужденците.Където и да иде българин че даже и в Сърбия и наруши нещо по пътищата праскат си му глобата пък който ще да му превежда,а ние май не желаем да събираме глоби от чужденците и си намираме тъпи оправдания

 • псевдоевропеец
  Отговор
  5 13:59  19.09.17
  Гърците и румъците , като те глобяват дали те питат знаеш ли езикът им

  Коментиран от #9

 • 6 14:32  20.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • google преводач
  Отговор
  7 18:30  20.09.17

  До коментар #1 от "ДеФлОрАцИя":

  Прав си - в Англия всички полицаи говорят английски ...... за Франция и Германия не съм запознат.
 • 8 12:58  26.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • JEEP
  Отговор
  9 11:55  22.02.18

  До коментар #5 от "псевдоевропеец":

  Никой за нищо не те пита - свалят ти номера и си готов, те като дойдат обаче тука и правилата на играта се променят. Ама така е като сме мишки и сме се нагъзили на европата...

Напиши коментар:


Публикувай