415 0

Ивайло Иванов е новият управител на НОИ

Депутатите го избраха със 183 гласа "за"

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Ивайло Иванов е новият управител на Националния осигурителен институт. Решението бе взето от народните представители, които гласуваха кандидатурата му със 183 гласа "за" и само един "въздържал се".

Иванов заема мястото на Бисер Петков, който стана министър на труда и социалната политика. Той бе единствената кандидатура за поста.

Ивайло Иванов завършва висшето си образование в Свищов със специалност “Финанси и кредит”, а впоследствие работи като счетоводител в общинския съвет на Тетевен. Започва кариерата си от частния бизнес. През периода 1993-1995 година е инспектор в ЗПАД “България”, след което се мести в ЗПК “Български имоти” АД, а в последствие до 2002-а защитава цветовете на застрахователна компания “Орел”.

Между 2003 и 2016 година заема различни ръководни позиции в Агенцията за социално подпомагане. През 2012 година става член на състава на надзорния съвет на НОИ. Член е и на управителния съвет на Държавния фонд за гарантиране на устойчивостта на държавната пенсионна система от 2009 година.

България


Напиши коментар:


Публикувай