641 2

Вяра Анкова стана шеф на новините в NOVA

Мартин Христов

Бившата шефка на БНТ Вяра Анкова ще поеме стратегическото ръководство на новинарския екип на Нова телевизия, съобщиха от медията.

Тя ще отговаря за развитието на новините, информационните предавания и публицистичните програми на телевизията от 9 октомври 2017 г.

Като генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет, Анкова ще продължи ползотворната работа по по-нататъшното утвърждаване на лидерската позиция на новините и публицистиката на телевизията, съобщиха от пресцентъра на NOVA.

„Щастливи сме, че в Нова Броудкастинг Груп идва телевизионен мениджър с дългогодишна и богата експертиза в сферата на новините и актуалната информация. Вяра Анкова е обществено призната личност с изключително високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен телевизионен опит ще вдъхнови екипа на Новините на NOVA и заедно ще продължат бъдещото развитие на медията като лидер в новините и актуалните програми“, коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

Вяра Анкова започва кариерата си през 1991 г. в отдел „Обмен за чужбина“ на БНТ, след което преминава в съботно-неделния сутрешен блок като репортер и редактор на известното предаване „Добро утро“. Три години по-късно става водещ на централната емисия „По света и у нас“. От 2004 г. до 2010 г. е директор на „Новини и актуални предавания“ към дирекция „Информация“ на БНТ. Същата година става 21-вият Генерален директор на БНТ, а през 2013-а година е преизбрана на тази позиция за втори мандат.

Вяра Анкова е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност Английска филология. Има специализация по журналистика в САЩ, както и в британската медийна мрежа BBC. Била е чуждестранен специализант на CNN и е правила репортажи за програмата „World Report“.

„Да стана част от водещата търговска телевизия и най-голямата мултиплатформена медийна група в България е голяма отговорност за мен. В наши дни журналистите са поставени пред много трудни задача – една от тях да отсеят достоверната от недостоверната информация, и да гарантират на зрителите обективни новини. Вярвам, че с опита си ще допринеса за усъвършенстването на този процес, поддържайки добрия имидж, който новините и актуалните предавания на NOVA вече имат“, сподели самата Анкова.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 14:59  19.09.17
  Като всяко нещо в България, висш даржавен чиновник, отраснал на държавната хранилка наречена БНТ, да мине на страната на "врага" - най-омразната Бойкова телевизия ! Това сми ние - нация от предатели и "ФАЙДАСЪЗИ" , като ни беше нарекал Булгаков в "Бялата армия" ! За това ще гледаме как Сърбия и Словения играят на финала на евробаскет, а ние ще играем на финала на спорта Евро-Лъжа ! Народ без достойнство и принципи е загубен народ !
 • Анонимен
  Отговор
  2 18:31  19.09.17
  Вяра едно време ни "зарадва" с отрязване на човешка глава в новините. Сега остава да ни покаже орален секс с участието на нейната глава.

Напиши коментар:


Публикувай