1 656 4

Разбиха скален параклис край Петрич, изгориха иконите

Светослава Ингилизова

Неизвестни са разбили скалния параклис "Св. Панталеймон" на Кръстовден, намиращ се над петричкото село Генерал Тодоров. Взети са всички икони в параклиса, като след това на по-отдалечено място са били изгорени. Това коментираха местни жители. Откраднати са също и кръстовете, разположени на няколко места в параклиса, съобщи struma.com.

Няколко дни преди този инцидент, също е имало вандалски акт, било е повредено захранващото реле на ел. таблото, което осветява кръста намиращ се над селото.

Полицията веднага е уведомена от кмета на селото Добри Мавриков. Издирват се извършителите.

Местни хора разкриха, че е напълно възможно това да е извършено от хора, изповядващи друга вяра, защото в последно време са срещали в селото представители на други вероизповедания.

Кметът на селото Добри Мавриков за нас каза: "Не знам кой е извършителят, може да бъде всеки. Тук се навъртат всякакви хора, може да са хулигани, клошари или някой друг."

Полицията прави необходимото, за да бъдат открити извършителите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 16:48  19.09.17
  "... извършено от хора, изповядващи друга вяра... " Ама защо се притеснявате да кажете коя е вярата? Ако не знаете коя е, ще ви подскажа малко: в петричките села отдавна не са се появявали будисти, хиндуисти, евреи и шинтоисти...
 • Възмездието никога не закъснява..
  Отговор
  2 18:39  19.09.17
  Тези вандали скоро ще почустват с какво са се подиграли и какво са осквернили. Много други безбожници са извършвали такива грозни деяния и след това са проклинали часа в който са взели участие в поругаването на светият храм божи.....
 • Методи
  Отговор
  3 12:00  20.09.17
  Жална им майка.Само ако знаят с какви сили са се зъбркали, но въпреки незнанието ще съжаляват горчиво.
 • дядоЯго
  Отговор
  4 22:48  20.09.17
  Някой ,някъде умира....Власта да разобличи поръчителите на това вандалство и провокацията в еврейския гробищен парк, инак е съучастник !

Напиши коментар:


Публикувай