19 Септември, 2017 15:21 12 505 91

ГЕРБ прати „Грипен“ в нокдаун

  • грипен-
  • изтребител-
  • авиация-
  • армия

Депутатите предлагат да има нов избор на изтребител за авиацията ни

Българската бойна авиация ще продължи да ползва остарелите МИГ-ове поне още една петилетка.

Временната парламентарна комисия за изтребителя предлага да започнем нови преговори за придобиването на нов тип боен самолет. За целта Министерство на отбраната трябва да промени проекта за инвестиционен разход по проекта за придобиване на нов боен самолет.

От добре осведомени източници Факти.бг научи, че създадената за целта временна комисия трябва да се събере за последно и да излезе със становището си.

В доклада се препоръчва страната ни да изпрати отново "Искане за предложение" до държавите от актуализираните основни варианти, които законодателят ще трябва да приеме.

Президентът Румен Радев вече предупреди, че ако конкурсът се върне в изходна точка, то "това означава окончателно да приземим 100-годишната си авиация". Според Радев е бил задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем.

Не е добра практика да ми се дават съвети отвъд океана. Това репликира премиерът Бойко Борисов след изказването на президента Румен Радев, което той направи от Ню Йорк за спора за купуването на новите изтребители за бойната авиация.

Пред журналисти в Бургас министър-председателят заяви, че когато президентът се завърне в България двамата "ще седнат и ще говорят". Той подчерта, че държавническата политика е да намериш баланса между всички. Той отхвърли обвиненията на Радев, че лобистки интереси са намесени в избора на нови изтребители.

Сагата с новите бойни самолети за авиацията ни се точеше през последните 10 години. Инвестиционният проект за придобиване на нов тип боен самолет беше утвърден с Решение на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и предвижда на първия етап от неговата реализация да бъде сключен междуправителствен договор за придобиване на 8 броя самолети в периода 2018 – 2020 г.

Сделката трябваше да мине през парламента, тъй като става дума за междудържавен договор за над 100 милиона лева. При спечелването на изборите от ГЕРБ и формирането на ново правителството бяха дадени първите сигнали, че се мисли за нов конкурс за избор на изтребители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    76 29 Отговор
    Споко ГЕРБ си тръгвст след Евро прецедателството такаче ще има зделка я със МиГ или Сухой а крдльо и компания нека си дрънкат ,,Пансиона с големите врти" в кв.Банишора- София ги зове

    Коментиран от #41, #47, #52, #57, #62

  • 2 aaa

    41 13 Отговор
    И ще имаме нови СУ-35 ... :)?

    Коментиран от #42

  • 3 Мими

    47 8 Отговор
    Боже, колко мъка има на този свят. Това "правопис", "правоговор", за нищо ги нямат. Ама иначе сме компетентни по всякакви въпроси.

    Коментиран от #43

  • 4 Ник

    83 13 Отговор
    Иначе преизпълняваме бюджета всяка година и всичко върви напред!
    - Що така обаче парите ги няма не е много ясно...
    Истината, е че Борисов е патологичен лъжец и на практика страната е в колапс! - Нямаме пари за нищо, а и вече е обещал страната да вземе американските бракми от пустинята на цената на нов.
    - Това е истината!

    Коментиран от #7, #12, #14, #44

  • 5 ЖХА

    19 23 Отговор
    Така и така се знае че ще са ,,F,,
    поне американците да ни подарят някоя стара ескадрила,че да спестим пари и да се преборим с корупцията

    Коментиран от #66

  • 6 Бай Благой

    65 11 Отговор
    Боко тиквоча трябва да го тикнат в затвора за доста дълго време - да кажем до живот.
    Патологичен лъжец както написа някой по-горе.
    За съжаление администрация под строй, цигани, както и икономически свързани(излъгани) продължават да гласуват за него.
    Ако скоро пак го изберем България ще трябва да се разпродава за пореден път за да си платим дълговете.
  • 7 помак

    13 63 Отговор

    До коментар #4 от "Ник":

    Истината е .че утре отивам за 5-ти път тази год. на море ! 3 пъти на нащо и 2 в Гърция ! Пари има за който яко работи ...а и на две места !БРАВО ББ!

    Коментиран от #9, #54

  • 8 НАТО

    14 77 Отговор
    Швеция не е в НАТО,та да се купуват самолетчета от там е доста тъпо!:)В НАТО си има Правила и Съвместимост и няма да позволим корупционните практики на Червения Генерал да просъществуват!И Путин не може да му помогне в случая!Досвидания товарищ Президент!Президент,но само на Нинова!
  • 9 Ник

    49 10 Отговор

    До коментар #7 от "помак":

    Какви пари имаш ти и какви бюджета са две различни неща!
    Събираме 26 млрд. от данъци, а имаме 27 млрд. лева дългове без лихвите, почти 5 млрд. е дупката в пенсиите и се финансира от бюджета. Общата сума на пенсиите е около 8,5 млрд. лева.
    Има дупки в бюджетите на Социалните, Образованието, Полицията, Армията, Здравеопазването, Общините ...
    Така, че остави тези глупости, които обикновено дрънкат троловете на ГЕРБ.
  • 10 Бойко Борисов

    16 59 Отговор
    Не съм толкова тъп,че да плащам за самолети произведени извън страна членка на НАТО за да може Червения Генерал да гушне тлъста комосионна!:)Червения Генерал е в Ню Йорк за да му се обяснят някои нещица и кое може-кое не може!
  • 11 лилипутин

    69 15 Отговор
    ще летим с 30 годишните дараци ф-16.Герб е Корупция и мизерия
  • 12 наблюдател

    14 42 Отговор

    До коментар #4 от "Ник":

    И как точно разбра каква е истината?
    Сигурно са ти я казали на Позитано. Това НСИ, Световна банка, Кредитни агенции вдигащи постоянно рейтинга на страната са големи лъжци, нали?
    Но само един пример - в момента 25% от работните места в индустрията са незаети. Не защото няма хора без работа, а защото има хиляди които ги мързи да работят. Предпочитат да седят на компютъра като теб и да се оплакват колко им е скапана държавата.
  • 13 СИК те ГЕРБ

    62 5 Отговор
    Какво очаквате? Партията на Бойко ще направи сечено на Радев само, защото беше подкрепен, макар и като независим, от БСП. Това им е цялата обосновка за това решение. Като Радев каза, че Грипена е най-удачен за нас си помислих, че е луд. След като разгледах показателите на самолета, за какви условия и употреба е проектиран и цената на сделката, си промених мнението. Това вероятно е най-подходящият самолет за нас. ГЕРБ от години се опитват да прокарат сделка за употребвани Ф-16 от Португалия, докато не си лапнат обещаните лобистки комисионни, няма да мирнат. Стар Ф-16, блок С или Д, срещу нов Грипен с AESA радар и възможност да оперира в труден климат и да излита от пътища, а не от писти. Но Бойко и компания малко ги интересува това. Преди време говорих по темата с офицер от ВВС, пилотите са харесали най-много тогава Eurofighter и Grippen. Дори купихме тренировъчни самолети от шведите тогава. Но Grippen-а не плаща комисионни на шайката млади селяни (не обиждам никой по местожителство, а констатирам поведение) с високо мнение за себе си в ГЕРБ.
  • 14 Варна

    12 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ник":

    Що сьи смьени ньика, бе градски? Мьислиш, чье като го смьениш, ньяма да тье познаьем по безмисльените бъртвьежи и дървьената тьи фьилософия?...
  • 15 Коко

    46 3 Отговор
    Това се и очакваше. Отдавна вече нито SAAB, нито Boeing, нито Eurofighter ни приемат на сериозно. То не бяха искания за оферти, не бяха купища оферти от къде ли не, 10 години и нищо. И тук не става въпрос за някаква голяма, значителна поръчка, става въпрос за няколко самолета. Цирк, подиграват ни се, ама яко.
  • 16 Тръмп

    8 46 Отговор
    Външна граница на НАТО се оборудва минимум с Ф-16!Грипен и СУ са за по-незначителни държавици,като Сърбия и Швеция които се дърпат от членство!

    Коментиран от #55

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ф-16

    10 46 Отговор
    Да,Червения Генерал не е луд да избере Грипен пред Ф-16,но не по технически показатели,а заради комисионна!Няма как едно малко Червено генералче да спори с Големите Генерали от НАТО по темата със самолетите!Няма да му мине номера,нека се оплаче на чичо си Путин!:)

    Коментиран от #75

  • 19 НАТО

    22 1 Отговор
    Силно се съмнявам,че османчетата ще получат Ф-35 от нас през 2023-та година!До тогава Турция може да се окаже по-малка и незначителна от сега!А и тогава вече ще има поне една нова държава с име Кюрдистан!Може би ще са два Кюрдистана,но се колебаем за Северен и Южен или Западен и Източен!:)

    Коментиран от #20

  • 20 Осман

    7 20 Отговор

    До коментар #19 от "НАТО":

    Нещо май не си запознат с подробностите и типично по ганьовски почваш . Част от компонентите на въпросният ф35 се произвеждат в Турция , но ганьо от къде да знае като вижда по надалеч от носа си . А и явно не можеш да четеш за 2023г.писах , че почват да произвеждат собствен изтребител . Сега иди си сипи една ракийка да ти дойде още малко силата :)

    Коментиран от #26, #69

  • 21 Спецназ

    6 30 Отговор
    -Какъв Грипен какъв Ф-16 самолета на Европа е Юрофайтер най-бързият маневрен сигурен лесен за управление и направен от всички европейски държави тук в Европа....Юрофайтър-Мечтата на всеки военен летец.А боянка редева която много разбира от самолети и то от руски кошници си избра Грипен няма как да и мине номера защото е технологично остарял като Ф-16 но селото си е село то не възприема.

    Коментиран от #23

  • 22 Румен Р.

    6 13 Отговор
    Недейте така ,бе хора -12 милиона отидоха на вятъра а аз толкова се бъхтах за тях -бива ли така
  • 23 Топ гън

    43 5 Отговор

    До коментар #21 от "Спецназ":

    Абе, разбирач, тук никой не говори кой самолет е най-добър... И Радев, който за разлика от теб разбира от самолети, при това - разбира повече от който и да е в България, каза, че Юрофайтърът е най-добрият от трите, но... не можем да си го позволим, така че, ако искаме в обозримо бъдеще да имаме военна авиация, ще трябва да се задоволим с Грипен... Защо - ами защото един Грипен струва (без въоражения и екстри) 45 млн. USD, а един Юрофайтър -... 175 млн. USD (http://www.aviatia.net/gripen-vs-eurofighter/)
    Така, че, ако ще купуваме 8, без никакво въоражение и екстри, Юрофайтърите ще ни струват 1,04 млрд. повече и, ако не предлагаш ти да извадиш от джоба си тази разлика, млъкни и стига си се правил на по-голям разбирач от военни самолети от доскорошния шеф на ВВС, който е прекарал живота си по такива!
  • 24 1234

    39 4 Отговор
    Един пожарникар какво разбира от военни самолети,че да взема решение за това,я да отива и да си гледа пожарната,той и без това никога не си е изкарвал мандатите до край,само се фраска вижте ме кой съм АЗ голямата работа съм.Лъжат ни по изборите и мислят,че им вярваме,че те печелят изборите.То ще се разбере все някога,то на лъжата краката са къси.
  • 25 ДрънДрън

    17 6 Отговор
    Много интересно ще останат ли вече пилоти в това подобие на армия от к... и п.... Полиция от тъпаци и негодници, армия от неграмотници и некадърници... Е за това ще кажа на децата да бягат далече от България и ЕС!
  • 26 тъпи фесове

    31 0 Отговор

    До коментар #20 от "Осман":

    Ще произвежда чушки и домати.Турчина е зарзаватчия другото го прави като отиде западняка и му построи завод.Но вече нито Германия нито САЩ искат да дават оръжия на такива нагли чалми които искат на два стола да седнат.Сега от много тарикатлък ще седнат на кюрдския чеп.

    Коментиран от #28

  • 27 Бесен Язовец

    28 5 Отговор
    Да преровиме всички офшорки на Б.Б ,Д.Пеевски,Х.Ковачки,Г.Гергов Х.Домушпиев,В.Марешки,Р.Плевнелиев,И.Костов,С.Трифонов,Р.Овчаров,Ж.Живкива В.Божков,П.Димитров В.Меджедиева Ж.Живкова и мн.др и ще намериме пари за всичко и за самолети и за здравеопазване и на МВР за кубинки и бъдещето на България чухте ли бе ОВЦЕ там е ,,сеното"

    Коментиран от #29

  • 28 Осман

    0 21 Отговор

    До коментар #26 от "тъпи фесове":

    Както е сядала баба ти 5 века ли бе умник

    Коментиран от #35

  • 29 Имитиран преход

    13 12 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    Да не забравяме Нинова,Р.ОВЧ,Гергов,Сашо Дончев.....БСП е майката на всички олигарси и крадци.

    Коментиран от #34

  • 30 Pesho

    5 7 Отговор
    Между другото самолетите също не се ядат, има много по-важни неща от тия самолети.
  • 31 Якитетопурдаци

    6 5 Отговор
    -Дреме ми на ябучетата за какво са ми самолети на мен шопа да не си правим салата от тях по-малко самолети по-малко шум и овцете повече дават млеко.
  • 32 Различен

    35 7 Отговор
    Само да запитам???
    За 45 години вярна служба и дружба с СССР-то ни подариха над 800 самолета!
    За 27 години вярна служба и дружба с другият по-голям брат, колко ни подариха???

    Коментиран от #50, #58, #59

  • 33 Скорпион29

    19 3 Отговор
    Ще издам една държава тайна Б.Б иска да копува самолети не за ВВС на БГ. А за военния исторически музей там да ги окачват на пилони и модела ще е ф-111

    Коментиран от #36, #91

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 тъпи фесове

    22 1 Отговор

    До коментар #28 от "Осман":

    Баба ми от кюрди нищо не е вземала,че да има да връща.Ти му мисли твоята баба какво вземала и на какво ще сяда сега родата ти за да връща дълговете и.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ганьо Говнаров Говньо

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    НИКОГА няма да гласувам за комуняшката измет! Винаги за ДЕМОКРАЦИЯТА!
  • 42 Ганьо Говнаров Говньо

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "aaa":

    Да ще имаме Су35 на 35-ти! Февруари!
  • 43 Ганьо Говнаров Говньо

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "Мими":

    Аз съм грамотен! Левичарството е детската болест на комунизма!
  • 44 Ганьо Говнаров Говньо

    5 23 Отговор

    До коментар #4 от "Ник":

    Г-н и г-жа Лъжа Румен Радев и Курнелия Нинова! Бойко не лъже!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Тъпак

    21 5 Отговор
    Те ГЕРБ пратиха много работи в нокаут направо. Ще дойде и тяхното време
  • 47 Я са виж ма

    6 26 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    На бате си Бойко ще целуваш краката и ръцете щото е единственият който ви чисти ла.ната вече 7-8 години

    Коментиран от #48, #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Людоед

    5 8 Отговор

    До коментар #47 от "Я са виж ма":

    Като дойдат Турците ще ми е много интересно кого ще "таковат отзадка" Или учете Турски или ставайте "обратни". По-лесно ще се адаптирате. А за самолетите има достатъчно световни експерти, които могат да Ви обяснят, кои са качествени и евтини самолети. Проблема, е че никой не слуша експертите.

    Коментиран от #56

  • 50 Размисли и страсти

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "Различен":

    Подариха ни - ЕДИН ТОПЪЛ.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бат Ваню

    1 5 Отговор

    До коментар #49 от "Людоед":

    .... ем убаво .... ем евтино..... Тва е некоя безценна соц стока .... ха ха ха.... Аз съм за Юрофайтър..... на политическа цена :-).... Катар щел да купи 24 Юрофайтъра от Великобритания за 12 млрд. ... и паунда рипна....иначе с тоа брекзит..... но.... най-съм ... да се дигне стандарта на българина....
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бат Ваню

    3 10 Отговор

    До коментар #32 от "Различен":

    ... ха ха ха... за 45 г. ни върнаха толоко, че 30г. неможе да настигнеме запада ...и още 30 нема да можеме.... ъхъ... Ама ти си .... различен , можещ, знаещ... още кво беше.... ха ха ха..... Аве.....
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Даскала

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Не знам дали си Бесен Язовец, но определено си Бесен Неграмотник

    Коментиран от #63, #65

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Киро 2

    3 8 Отговор

    До коментар #62 от "Даскала":

    Аз затова го харесам, през комунизма слагаха такива тъпанари да управляват за да могат да ги командват както си искат.

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Бесен Язовец

    18 6 Отговор
    Грипе цена 40-60.мил. $ су-35 цена 40-65 мил$ нови с найлона така ф- 16 14-18 мил.$ но на старо с вехти технологии ако ще копуваме вехтории ни си ги имаме и без др. Миг-21миг-25 само малко модернизация и ще са на нивото на Ф-16 ше стегнеме и 6 миг-29 и всичко е ок.само че Б.Б остава без комисионна
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ghost1

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "Ф-16":

    То в това е цялата работа и звучи много на място. Брависимо!!!
  • 76 Златко Баретата

    14 3 Отговор
    Хаха кой да повярва слугата на Румен- Пашата ще избира изтребители за БГ. ВВС хаха
  • 77 Гост

    4 15 Отговор

    До коментар #74 от "Бесен Язовец":

    Никога не съм стъпвал в този смешен мавзолей и се гордея че не съм го виждал този комунистически. Даже не съм предлаган и за комсомолец, видяха че съм стока и не ставам за предател.

    Коментиран от #78, #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Скорпион29

    7 3 Отговор

    До коментар #77 от "Гост":

    Я не се прави бе сигурно си бил знаменосец чесна комсомолска помниш ли?

    Коментиран от #81

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Гост

    5 14 Отговор

    До коментар #82 от "Скорпион29":

    Да живее Америка и нейния съюзник Велика Британия, бог им помага да ни пазят от комунистите.

    Коментиран от #84

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 бай село

    13 2 Отговор
    До наблюдател! Ти явно си вързан на яслата от ГЕРБ и нагушкан наблюдаваш с вързани очи или си сляп за да пишеш глупости! За каква индустрия говориш? Посочи един завод , един комбинат, фабрика , предприятие, мина , които са в индустрията и плачат за работници! Или имаш предвид световната банка и кредитните агенции ,които ни засипаха с огромни кредити и ще одерат кожите и на правнуците ни? Ако индустрията ни работеше и имаше свободни места , защо три милиона БЪЛГАРИ избягаха по всички краища на света? Ако действително има 25 % свободни места , защо ГЕРБ не ги попълни с интегрираните цигани , които гласуваха за тях нали те са техния контингент? В България друже няма индустрия , икономика , образование , здравеопазване и пр всичко е в разруха, работи само мафията прикривайки се под формата на партии , като ,ГЕРБ, БСП ,АТАКА , ПАТРИОТИ и разни други , които тероризират и бавно убиват останките от Българския народ! Сега борбата е от къде да купят въпросните самолети и да ни набият още един казък , после ще има голямо гушкане! На обран бостан плашило не му трябва, какво ще пазят и от кой ще го пазят ? Държава няма , народа мре ,като мухи те самолети ще му купуват. Всичко е лъжа и измама за да се открадне колкото може повече! Заспал народ слаба държава!!
  • 86 Гост

    2 1 Отговор
    Дано се махнат тия тиквеници от ГЕРБ - че иначе нашите момчета ще трябва да пилотират самолети мислени през 70-те години.
    Големи глупендери са....не слушат мнението на специалистите(авиатори) а на разни празноглави лобисти.
  • 87 Пешо

    2 0 Отговор
    Козяк нареди.
  • 88 Ввв

    3 0 Отговор
    Боже,избави България от прости политици
  • 89 Мето

    1 1 Отговор
    Да си го кажем направо - трябва да си купим Ф-ове! Няма Юрофайтър, няма Грипен, няма Рафал! Трябва да са Ф-ки, без значение от къде - за нови нямаме пари, това е ясно, значи втора ръка от някъде! Само че, изкупувайки старите самолети (на Португалия, например) ние ще им осигурим бюджет, а и "дупка" за нови Ф-ове. Също така, ще трябва да сключим договори с военната промишленост в САЩ за доставка на боеприпаси, части и пр. Ясно е, че макар да се правим на горди от факта, че сме част от "Голямото Европейско Семейство", всъщност с готовност прокарваме езици по седалищните части на Вашингтон...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 самолети за музея

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Скорпион29":

    Най-добре, само да не е на цената на нов Грипен :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове