Last news in Fakti

19 Септември, 2017 21:01 2 142 13

Каракачанов: 80% от авиацията ни е консервирана, а ние искаме нови самолети

  • самолети-
  • авиация-
  • красимир каракачанов

„80% от авиацията ни стои или консервирана, или неремонтирана, а ние искаме да купуваме нови самолети. Когато имаш достатъчно изтребители, които можеш да ремонтираш, но ги държиш в хангарите – каква е логиката? Ние трябва да обърнем внимание и на това, двата процеса трябва да вървят паралелно”, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод спора между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев за закупуването на нови самолети, съобщи БТВ.

„Няма нищо лошо, че парламентът направи комисия, с която да установи как е взето решението (за модела на самолетите – б.р.) и как е направена класацията в конкурса”, категоричен е Каракачанов.

По думите му ако страната ни закупи осем самолета това е половин ескадрила за 1,5 млрд. лв.

„Ще трябва да дадем още 1,5 млрд. за цяла ескадрила, а след това още 2 млрд. за въоръжение. Това са огромни бари и българските граждани трябва да знаят за какво се изразходват”, категоричен е военният министър.

Той добави, че всякакви спекулации дали се отказваме или не от нови самолети са грешни.

„Премиерът не е казал, че не е на дневен ред купуването на самолети. Иска да каже, че няма нужда да се бърза излишно и дава пример със сухопътните войски – те са много по-пренебрегвани от авиацията и флота. Аз нямам право да разделям въоръжените сили. Смятам, че трите проекта трябва да се движат едновременно”, добави още Каракачанов.

„Текстът в доклада трябва да се редактира”, смята военният министър по повод доклада, който раздели отново парламента. В него е посочено, че Русия е непосредствена заплаха за националната ни сигурност.

„Истината е, че напрежението между НАТО и Русия съществува заради Украйна и Крим. Аз смятам, че до военен конфликт между тях няма да се стигне, защото всички говорят за преговори и, че това е приоритетния подход”, добави още Каракачанов.

Въпреки това той добави, че има проблеми в тази насока, но не и непосредствена опасност за нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 USA

    7 15 Отговор
    За какво са ни, Америка ни пази вече от комунизма.

    Коментиран от #10

  • 3 Бай Оня

    23 0 Отговор
    Хаха тия са всички за бесене ама айде да видим още колко ще ги тьрпим......
  • 4 Фен на дюнерите

    30 0 Отговор
    Просто всички изтребители са МиГ, а краварите ще писнат до небесата ако се дават пари на руснаците! Възможно е да ни наложат санкции, защото не им купуваме стоката - нали ЛОБИТАТА трябва да ядат нещо...
  • 5 Све

    11 5 Отговор
    Прав е
    защо нови ?
    Стига да си ремонтираме ескадрилите

    Коментиран от #8

  • 6 Тоя

    8 12 Отговор
    мазник не съм му фен, ама в случая е прав. След като имат ресурс самолетите по-добре ремонт и експлоатация до последно. За какво ще даваме пари за нови дето така или иначе няма да ни опазят не дай си бойе да дотрябват.
    А иначе нови Ф16 си е най-добре...
  • 7 Мършата

    17 7 Отговор
    Президента е летец, така че вероятно знае за какво говори! Щом той казва нещо, вероятно има право!
  • 8 ЧЕСТНО

    18 5 Отговор

    До коментар #5 от "Све":

    БЕ ТИ ЗНАЙШ ЛИ ЧИ 30 Г. НИЩО НЕ СЕ БАРА И ПОТДЪРЖА ВИДЯ СЕ ЧЕ ПОЖАРНИКАРИТЕ НЯМАТ НИ КАСКИ НИ ДРЕХИ А ТЕЗИ ИЗТРЕБИТЕЛИ НЕ СА БУТНАТИ В ХАНГАРИТЕ ТОЛКОЗ ГОДИНИ И НЕ СЕ ЗНАЙ ВЪОБЩЕ В КВО СЪСТОЯНИЕ СА .ТРИ МЛРД СА НИЩО ПАРИ .ПРОСТО ЗА ГЕРБХЕ ПО ДОБРЕ ДА ГИ ОТКРАДНАТ ЧРЕЗ МАГИСТРАЛКИ И САНИРАНЕ ОТКОЛКОТО ДА СЕ ДАДАТ ЗА НЕЩО ОТ КОЕТО НЕ МОАТ ДА ОТКРАДНАТ НИЩО.
  • 9 Све

    19 6 Отговор
    МИГ 29 са мноооого по-добри от Ф16 за 88млн $
    Който може да смята… ....
    И главно, без посредниците
  • 10 Крас

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "USA":

    Още ли не си прозрял, че все още ни управляват комунисти? И то от онези, най-страшните, дето се въртят като фурнаджийски лопати, според кой е силен за деня.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 виновен комунист

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Крас":

    За такива като теб и след още 50 г. пак комунистите ще са ти виновни.
    Много удобно оправдание за тези, които крадат на поразия и за такива като теб, които само приказват.
    Вероятно ще попиташ аз какво правя по въпроса. Ами зарязах държавната работа и се захванах с дребен частен бизнес. Старая се всичко да е по правилата (данъци, осигуровки и т.н.) и въпреки, че досега (вече 3.5 години) получавам само удари, повечето под кръста и от държава и от конкуренти и от мутри няма да се откажа, докато имам сили да се опитвам да живея и работя по нормални правила.
    Трудно е, но не е невъзможно да се прави бизнес без подкупи и свои хора. Струва тонове разбити нерви и слаби перспективи за развитие, но аз така съм си решил.
    А на теб все са ти виновни комунистите ...
  • 12 НАТО ВЕЦ

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Крас":

    Ти явно не правиш разлика между комунисти и партийци? Първите никога не са управлявали, правиха го и го правят вторите.

    Пък за самолетите, "врагът" ли да ги ремонтира!?
    Ех,...НАТ Овци...
  • 13 Джон Смит

    2 0 Отговор
    Кви самолети, служих във ВВС 92г. Имахме 99% Миг-21 модел от времето на Виетнамската война, с последваща модификация Миг-21 БИС. Ако говори за тях; е все едно да изкара една 40годишна ЛАДА и една кола, каква то и да е кола произведена след 2010г. И да ги състезава!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове