423 0

Румен Гечев: Ние сме на страната на българския интерес

БСП вика министъра на икономиката в комисия по случая „Емко“

Константин Карагьозов

„БСП за България“ ще настоява в следващата сряда да бъде изслушан министърът на икономиката в икономическа комисия“. Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев след среща с представители на Инициативния комитет на заетите и работещите във военно-промишлен комплекс „Емко“ от Трявна, Монтана и Белица. Той обясни, че тази среща се е състояла от уважение и загриженост за труда и работните места на хората.

„Поемаме ангажимент да поставим въпросите как ще бъдат запазени работните места, как ще бъде гарантирано изпълнението на международните договори, които са подписани от дружеството. От министъра очакваме информация за всички действия, които предприема българското правителство“, каза още Бойчев.

„Става въпрос за 1300 души пряко заети и няколко хиляди работни места на поддоставчици. Проблемът е достатъчно сериозен, защото износът е в милиони“, пък допълни народният представител проф. Румен Гечев. Според него трябва да се намери общо решение.

„Не заставаме на едната или другата страна. Ние сме на страната на българския интерес“, категоричен е той. Народният представител подчерта, че трябва да се спазват законите в страната.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай