548 2

Полша иска България в Шенген

Венцислав Михайлов

Полша подкрепи България за бързо приемане в Шенген и удължаване живота на ТЕЦ-овете.

Това стана ясно на брифинг след среща в София на премиерите на Полша и България - Беата Шидло и Бойко Борисов.

„За нас е важно да сме заедно. Имаме много общи теми, инфраструктура, социална политика и политически теми разбира се и сигурността", добави Шидло.

Радвам се, че мога да съм гост на премиера в период, когато България се подготвя за председателството на ЕС от 1 януари и именно България ще бъде страната, която ще председателства ЕС и Полша свързва с това председателство големи надежди, каза още Шидло.

„Благодаря за признанието, че България е най-добрата външноевропейска граница, шенгенска. Благодаря и за доверието, че по време на нашето председателство можем да сложим на масата перспективата на Балканите“, обърна се премиерът Бойко Борисов към полския си колега.

Според всички, които са виждали нашата граница се вижда, че ние сме абсолютно готови за Шенген, заяви още той. България е изпълнила всички критерии за Шенген и това е казано на най-високо ниво в Европейския парламент. Ние изпълняваме всички показатели и не представляваме никакъв риск за Еврозоната, добави Борисов.

Смятаме, че някои страни се опитват да делят Европа, за да защитят своите интереси, а според нас най-важното е единството, каза Беата Шидло. Дискусиите се правят с взаимно уважение и изпълняване на задълженията, допълни тя.Нашите държави са пример как изпълняват задълженията в икономически политики, добави Шидло.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Въпроса е уреден на 50%.
  Отговор
  1 17:52  20.09.17
  Ние сме готови а ШЕНГЕН няма Хабер.
 • Гого
  Отговор
  2 15:06  23.09.17
  На Полша не и дреме за бананова република България камо ли за шенген!

Напиши коментар:


Публикувай