228 1

Отбелязваме Европейския ден без жертви на пътя

Целта е на 21 септември по пътищата в Европа да няма загинали хора

Константин Карагьозов

Днес, 21 септември, отбелязваме Европейския ден без жертви на пътя. Тази година мотото на Пътна полиция е „Спаси живот!”. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се реализира за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на шофьорите да са по-внимателни на пътя.

Въпреки това "черната" статистика на МВР, показва, че от началото на годината на територията на страната са станали 4820 пътнотранспортни произшествия, загиналите са 448 души, а ранените - 6100.

На днешния ден от 10 до 12 часа доброволци на БЧК ще предоставят на гражданите в централните автогари в София и в областните градове информационни материали относно безопасността на движението по пътищата и относно оказването на първа долекарска помощ при инцидент на пътя.

Целта е в този ден по пътищата в Европа да няма загинали хора. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент.

Днес на възлови места по републиканската пътна мрежа, а също и в малките населени места ще бъдат разположени полицейски екипи, които ще следят за спазване на скоростта, за шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, за използване на обезопасителни колани и за други нарушения.

На всеки час информация ще се подава към Главна дирекция „Национална полиция”, а брояч на деня ще отбелязва броя на настъпилите автопроизшествия и ще предоставя онлайн информацията на обществеността.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ААААААААААААА
    Отговор
    1 17:56  22.09.17
    Не всички са го чествали. За България такъв ден май е кауза пердута.

Напиши коментар:


Публикувай