678 7

Мъж пострада пред болница, лекарите не излязоха

Светослава Ингилизова

Мъж бе блъснат от автомобил на метри от „Пирогов”. Опитите да се извикат лекари от здравното заведение обаче били неуспешни, разказват очевидци на инцидента.

Една от тях – Галя Славова, разказа за Нова тв, че мъжът е бил целият в кръв. Влязла в „Пирогов”, за да намери лекари, които да помогнат. Те обаче заявили, че нямат право да напуснат работното си място и да звънне на телефон 112.

„Бях втрещена от чутото. Не бях първата, която бе потърсила помощ. Друга жена вече звънеше на 112 и викаше линейка, която по-късно дойде”, разказа още Галя Славова.

„В случая хората наистина е трябвало да се обадят на спешния телефон и да изчакат линейката. В момента правила за спешните отделения в България няма. Имаме отменен стандарт по спешна медицина в частта болнична помощ и шест месеца ние нямаме правила за спешните отделения”, обясни д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

„Случаят е показателен за тежкото състояние на системата. Трябва задължително да се приемат правила, по които да се работи”, коментира от своя страна д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Тече проверка по случая.

България


Още по темата

 • „Пирогов“ не е бърза помощ

  „Пирогов“ не е бърза помощ

  „Пирогов“ не е бърза помощ. Не е работа на специалистите от болницата да напускат кабинетите си и да оказват спешна помощ. Това заяви ...
  25.09.2017
  623
  8

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • B52 (гост)
  Отговор
  1 10:47  21.09.17
  Пълен кретенизъм.
  Ако си истински лекар ще кажеш м..ната им на правилата и ще помогнеш на човека, а да видим как после ще те накажат за това. Да, ама у нас лекарите вече са чиновници и бизнесмени и все по-малко лекари, положили Хипократовата клетва.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
  Отговор
  2 10:49  21.09.17
  Европеиска българия с новите евро атлантически зенности хахах
  Преди като ви се говореше че в саш ако нямаш здравна застраховка и може да умреш пред болницата не вярвахте е сега и това доиде тука човешкия живот да е по ефтин от едни хартиики
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  3 10:57  21.09.17
  Тука опира до елементарна човещина не дори до специялиз а ощ повече че са компетентни хора първа помощ поне да му окажат сребролюбци
 • Густо Майна (гост)
  Отговор
  4 11:00  21.09.17
  После не се обиждайте (лекарите), когато Ви кажат, че имате клиенти, а не пациенти. Но в търговията е така, когато фантазията ти се размътва от пари!
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
  Отговор
  5 12:18  21.09.17
  Що биели лекарите
 • Патриот (гост)
  Отговор
  6 17:37  21.09.17
  Товае то демокрация. Ако бяха мангали друго щеше да е.
  В България почти няма лекари - всички стана бизнесмени с бели престилки.
 • факт (гост)
  Отговор
  7 10:32  23.09.17
  АБЕ Ш...НА ДЪРЖАВА И УПРАВНИЦИ

Напиши коментар:


Публикувай