1 076 4

Наредба забранява от "Пирогов" да помагат на пострадали пред болницата

Това се казва в становище на директора на болницата профeсор Асен Балтов

Маргарита Илиева

"В софийската болница за спешно лечение "Пирогов" не се поддържат налични екипи, които да се отзовават на сигнали за инциденти в района в непосредствена близост до сградата на болницата."

Това се казва в становище на директора на болницата профeсор Асен Балтов по повод инцидент от 19 септември, като в него той се позовава на наредбата на лечебното заведение, предава "Нюз бг".

Тогава пострадал човек е бил намерен на кръстовището на булевардите "Цар Борис III" и "Пенчо Славейков", което се намира на няколко метра от "Пирогов", но оттам не е бил изпратен екип на място.

Съгласно Наредба 25 за оказване на спешна медицинска помощ Центровете за спешна медицинска помощ оказвали спешна медицинска помощ на мястото на инцидента и по време на транспорт.

Дежурният екип в Центровете за спешна медицинска помощ единствено можел да търси помощ за диагностика и лечение на спешно болен пациент от дежурния лекар или специалист на държавно или общинско лечебно заведение за болнична помощ.

Екипът на ЦСМП предлага пациентите за спешна хоспитализация в болнично лечебно заведение.

Що се отнася до състоянието на въпросния пациент, той е на лечение в Реанимационното отделение на Клиника по неврохирургия.

Човекът е с черепно-мозъчна травма.

Към момента е контактен, адекватен и остава на лечение в Клиниката по неврохирургия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чалга фореваа
  Отговор
  1 22:49  21.09.17
  Да разбирам ли, че ако се спъна по стълбите в Пирогов и падна - лекарите ще ме прескачат, защото ще са в нарушение?! Ами ако се забия във вратата на двора им с БМВто и шуртя в кръв, трябва да ме издърпа евакуатор до НДК и тогава да пратят линейка, така ли?

  Коментиран от #3

 • BAG
  Отговор
  2 22:57  21.09.17
  Без значение какви са им наредбите. Ако имаха желание да помогнат щяха да го направят. Човека ранен и се чака линейка от другия край на София, за да го достави до входа на Пирогов щото немогат да изкарат една носилка?
 • гост
  Отговор
  3 23:00  21.09.17

  До коментар #1 от "Чалга фореваа":

  Първо ще се обадите на Министерството след това на МС, а може и на НС.Ако се наложи и в президентството ,та дано ви заведат до моргата.
 • гощо
  Отговор
  4 09:11  24.09.17
  Така е,като лекарите се превърнаха в бизнесмени!!! Какво ще спечели ако излезне на вън да помогне?!?!? НИЩО затова и не излизат!!!! Девиза на 99% от лекарите е: Всеки лев в джоба на пациент е предизвикателство за мен!!!! Това лично го чух с ушите си от потомствен лекар,нама да спменавам фамилия!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай