894 3

Грабителите от Илиянци остават в ареста

Стефанаки Йоанис

Съдът остави зад решетките Иван Ценков - Турчина, Димитър Цанов- Дидо Испанеца, Валентин Цанков - Плякания и Михаил Павлов - Коня.

Решението може да бъде обжалвано.

Четиримата са обвинени за грабежа на 80 000 лв. в понеделник от чужденец в близост до базара "Илиянци". Час по-късно четиримата мъже бяха задържани. Всички те са стари познайници на МВР.

В началото на заседанието прокурор Бойка Димитрова поиска Турчина, Дидо Испанеца, Плякания и Коня да останат за постоянно в ареста. Според държавното обвинение са събрани достатъчно доказателства, че именно изправените пред съда са извършили грабежа.

Прокурорът посочи, че обирът е извършен около 15ч. Чужденецът Рихади ал Джубай е тръгнал с автомобила си от столичния базар. Той оставил в торбичка крупната сума до пасажерската седалка. Веднага обаче пред него изкача бус, а зад него - джип. Маскираните нападатели счупили стъклото на колата и напръскали със спрей Джубай.

Четиримата обвиняеми поискаха от съда по-лека мярка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ......
  Отговор
  1 17:32  22.09.17
  Лошо, Плякания ше го плякат сега...
 • Дони
  Отговор
  2 18:26  22.09.17
  Не е сигурно. Стари познайници на полицията са. Обикновенно минават със споразумение с прокуратурата и условно.Ако в момента не са с условни де.
 • Асен
  Отговор
  3 20:10  23.09.17
  Николай Белчев от Бургас им е шеф . Ще ги оправи за нула време. Сигурно вече са на свобода

Напиши коментар:


Публикувай