1 399 1

Фирма на Марешки прибира пари от чужди сделки

Компанията единствено ползвала под наем част от складовете на “Фармнет”

Стефанаки Йоанис

“Фармнет” - компанията през, която минава бизнесът с лекарства на депутата и лидер на партия “Воля” Веселин Марешки, получава пари от чужди сделки. Това показват фактури, издадени от друга фармацевтична фирма - “Трейднет България”, разкрива в. "24 часа".

Тя се занимава основно с реекспорт на лекарства към страни от ЕС, като през миналата година приходите от тази дейност са 6,115 млн. лева. Един от основните търговски партньори на “Трейднет България” е германската “Колфарма”. През 2016 г. тя е купила от българската компания лекарства за близо 1 млн. лева.

Плащанията по фактури обаче, вместо да отиват в “Трейднет България”, се пренасочват по сметки на “Фармнет”. Документи за това бяха показани в последното издание на предаването “Открито с Валя Ахчиева” по БНТ.

“Трейднет България” е собственост на рускинята Нина Катченко от град Дубовка и не би следвало да се отказва от приходите си. Все пак компанията е свързана с фамилията Марешки, тъй като се представлява от Веска Марешка - майка на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки.

Всъщност Марешка е била и собственик на “Трейднет България”, но през 2012 г. продава фирмата на Нина Катченко.

Преди известно време от “Фармнет” заявиха, че след продажбата вече няма никаква свързаност с “Трейднет България”. Компанията единствено ползвала под наем част от складовете на “Фармнет”.

България


Още по темата

 • Обвиниха двама депутати в изнудване

  Обвиниха двама депутати в изнудване

  Специализирано звено „Антикорупция“ обвини Пламен Христов и Кръстина Таскова – народни представители от 44- то Народно събрание, в ...
  14.07.2017
  939
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Къртев
  Отговор
  1 12:19  23.09.17
  Еми то е фирма до фирма зад фирма. Колкото повече фирми, толкова повече далавери. Ми то и на Марешки бизнеса е чист, като на Бенчо с Ролса. Ама Бенчо общински съветник (какъв съвет може да ти даде някакъв прост, алчен и крадлив бизнесмен), а наш Марешки по-голям, заместник председател на парламента. М/у другото, Марешки, освен да си прави безплатна реклама. Нещо друго направил ли докато е в парламента? Имам в предвид нещо за народа. Лично за него, може и да е направил.

Напиши коментар:


Публикувай