1 704 6

ГЕРБ – Хасково разлюби кмета на града

Стефанаки Йоанис

Ръководството на ГЕРБ – Хасково и общинските съветници от партията излязоха с официална позиция във връзка с твърденията за исканата оставка на кмета Добри Беливанов.

В текста изпратен до медиите се казва, че решение за искане на оставката на градоначалника не е обсъждано и взимано от структурите. От ГЕРБ заявяват, че прекратените конкурси за директори на дирекции и за секретар на община Хасково не са сериозен мотив за искане на тази крайна мярка.

Факт е, че от месеци съществува напрежение между нас и кмета Добри Беливанов. То е породено от провала на кмета в управлението, се казва в позицията на ГЕРБ.

Ето още от текста на декларацията:

Първият много показателен сигнал за разминаване между нас бе монтирането на бариера на входа на общината и пълната изолация на кмета от гражданите. Това беше знак, че заявяваното пред хората и пред нас открито управление, меко казано е било неискрено.

Ние споделяме недоволството на гражданите от липсата на адекватни кметски решения и първи реагирахме срещу безсилието на Добри Беливанов да се справи с:

– Бездомните кучета.

– Липсата, на каквато и да е инициатива и позиция по повод питейната вода в Хасково, нейното замърсяване с уран и вариантите за изход от кризата. Тук отсъствието на Добри Беливанов е очевадно.

– Пълен провал при зимното снегопочистване.

– Изключителна мудност в работата на подчинената му администрация и зреещо недоволство сред гражданите, че местната власт не изпълнява задълженията си.

– Никаква комуникация и липса на инициатива при преговори с инвеститори, затова те избягват Хасково и насочват проектите си към съседните общини.

– Липса на диалог и прозрачност при вземане на решения в управлението на общината, пълна изолация на заместник- кметовете и експертите.

– Безстопанственост спрямо общинската собственост – няма проекти за благоустрояване на града дори в предоставените от държавата имоти, в това число парка зад ДНА, за който кмета половин година отлага проектиране, въпреки нашето настояване.

– Избягване на директни срещи с гражданите при конкретни проблеми: с храната в детските гради; с ремонтите и условията, при които живеят децата в градините и учениците и още много други. При тези конкретни ситуации, кметът абдикира от отговорностите си и не се появява пред обществеността нито лично, нито чрез медиите.

– Няма общински проекти. В Хасково се реализират единствено проекти, финансирани със средства от еврофондовете или от държавния бюджет. Това се случва въпреки кмета и благодарение на волята и упоритата работа на ГЕРБ, общинските съветници, заместник-кметовете и част от екипа на общината.

– Пълно неглижиране на проблемите на селата и неизпълнени ангажименти към кметовете на населените места за собствен бюджет и благоустрояване на селата.

– Безотговорно хвърляне на обещания от страна на Беливанов, които не са финансово и проектно обезпечени. Например, обещание за канализация на кв. Болярово, което подвежда и хората и нас, а в последствие се оказва, че той дори не е подал документи за този проект.

– Разследвания срещу общината по повод някои съмнителни сделки и сриване имиджа на местната власт, заради съмнения за корупция и зависимости („златния” светофар, багера, купен на многократно по-висока цена, 400 откраднати радиатори и пълна безстопанственост).

Всичко това са сериозни предпоставки за пълното ни недоверие към кмета Добри Беливанов.

Защото ние сме част от тази община и носим отговорност за всяко управленско решение. Защото не можем да обясним на нашите избиратели необяснимите постъпки на Добри Беливанов.

Защото няма как да кажем на хората, че “добрият администратор” всъщност не е никакъв администратор.

Защото той допусна интриги, сплетни и дребнотемие да определят дневния ред на общината.

Искахме кмет, който да управлява компетентно, справедливо и прозрачно. Добри Беливанов беше такъв. Но явно властта и ласкателите го превърнаха в кмета, който ние никога не сме искали. За съжаление действията на Добри Беливанов още от първия ден на управлението му носят само разочарования.

Затова информациите за напрежение са основателни, но решение за искане на оставката му все още не е взето. Като открити, отговорни и честни хора ще обявяваме решенията си публично пред обществеността и медиите в община Хасково, както винаги сме правили.

От пресцентъра на община Хасково заявиха пред Haskovo.info, че кметът Беливанов е в чужбина и ще реши как да коментира декларацията след като се запознае с нея.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Автор
  Отговор
  1 16:47  23.09.17
  Лъжа , искат да свалят човека, защото не прави схеми и не им е удобен !!

  Коментиран от #2, #4

 • onq s konq
  Отговор
  2 17:15  23.09.17

  До коментар #1 от "Автор":

  Ти май от дипломатично изразяване не разбираш
 • Гост
  Отговор
  3 10:50  24.09.17
  И им стана криво,че немогат да нагласят техни хора,на постовете на всички звена в общината.И кмета им е изкупителна жертва.Обвиненията които са изказали са по-скоро,по вина на некомпетентни заместници.
 • Патриот
  Отговор
  4 21:22  24.09.17

  До коментар #1 от "Автор":

  То ГЕРБ за друго няма как е.
 • А Мавъра
  Отговор
  5 21:36  24.09.17
  В основата на всичко негативно което се случва за ГЕРБ в Хасково е Малкия Мавър/Делян Добрев/.Така ли Б.Борисов не вижда какви негативи носи за партията му това необрадовано и некадърно момченце?
 • гост
  Отговор
  6 11:22  25.09.17
  Отиди в Хасково да видиш колко е зле града. Страшно много затъва последните 2г. и хората бягат към Пловдив.

Напиши коментар:


Публикувай