1 011 12

Мая Манолова: Умна съм, но съм зъбата

На въпроса има ли горчивина от раздялата с БСП тя отговори, че в политиката не следва да има лични емоции – горчивина, любов и омраза

Венцислав Михайлов

Един учител беше казал за мен: умна е, но е много зъбата. Това е може би е най-точната характеристика. Това каза в предаването "Тази събота" по бТВ омбудсманът Мая Манолова. Тя допълни, че правото е първата й любов и винаги е искала да бъде адвокат, не съдия, прокурор, нотариус или съдия изпълнител.

Трите неща, без които не може са: вярата, свободата и любовта. За детството си твърди, че е било щастливо и с мирис на безгрижие и купон. И тогава е имала много енергия – искала да се занимава с всички спортове, да посещава всички кръжоци. Станала е член на БСП през 90-те години, когато всички са хвърляли партийните си книжки, защото смятала, че лявото е справедливо.

На въпроса има ли горчивина от раздялата с БСП тя отговори, че в политиката не следва да има лични емоции – горчивина, любов и омраза. Мая Манолова признава, че между нея и частните съдебни изпълнители има война. "Опитът да се ограничат техните свръхпечалби, беше разчетен като опит да бъдат фалирани. Твърдят, че съм искала да им взема хляба, но според мен не става въпрос за хляб, а за хайвер”, уточни омбудсманът. За борбата с рака, който й откриват преди две години, тя казва, че се е научила, че човек никога не трябва да се предава.

Благодари на съпруга си Ангел Найденов и на дъщеря си, че никога не са показвали слабост и съжаление към нея в този период. С Ангел Найденов от БСП са сгодени от 11.11.2011 г., когато той й предложил брак. Сватбата обаче се състоя пет години по-късно – 2 октомври 2016 г. Манолова твърди, че се е посъветвала с астролог и изчакала да мине ретроградният Меркурий. Затова дата на сватбата съвпаднала с обявяването на кандидатурата на ГЕРБ за президент (Цецка Цачева).

Ако сватбата завърши като тази кампания (ГЕРБ изгуби президентските избори), отговорността ще е твоя, казал Ангел Найденов. През пролетта на тази година дъщерята на Мая Манолова роди момченце – Максим. "Мисля, че е страхотно да си баба. Нямаш отговорност за възпитанието, но имаш възможност да се радваш, да глезиш. Имаш шанс да наваксаш всичко, което си пропуснал като родител”, смята Манолова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вуте
  Отговор
  1 18:12  23.09.17
  Не знам колко си зъбата но тона с който говориш е непоносим !!!!!!
 • Хасан
  Отговор
  2 18:27  23.09.17
  Харрсвам я...има нещо диво в нея
 • Гоуст
  Отговор
  3 18:58  23.09.17
  "Умна е, но е зъбата. Това е може би е най-точната характеристика"... да, голяма характеристика хаххаа. Минала си през умница
 • Госта
  Отговор
  4 19:06  23.09.17
  Една от най-притвортите политици. Змия в пазвата. Комунистка, която се прави на демократ. Властолюбка, която иска да става президент.

 • БОБИ КОЧА
  Отговор
  5 19:14  23.09.17
  Мая между умен и образован има разлика!
 • ПИЧ
  Отговор
  6 19:59  23.09.17
  Тази е осн. играч в Костинбродската Афера . довела да 2-год. застой на БГ и кражбата на КТБ и др. ! За награда серГЕЯ я направи зам. пр. на НС ! ПОМНИМ как провокираше протестиращите ходеики пеш м-у тях. а те и хвърляха жълти стотинки в краката и я питаха - ЗА КОЛКО СЕ ПРОДАДЕ !!! НЯМА ПРОШКА за такава гавра с НАРОДА !!!
 • Къртев
  Отговор
  7 20:22  23.09.17
  Добре, че Мая Манолова, стана омбудсман. Така разбрахме, че има и такъв пост в държавата и може да въздейства за някои несправедливости. Въпреки, че е от БСП (партията, която ограби народа), аз я харесвам. Работлива и отговорна е!
 • onq s konq
  Отговор
  8 21:04  23.09.17
  Всъщност "омбутсман" е латинското название на АРМЕНСКИЯ ПОП.Заплатата съвсем не е лоша,работа ПРИНЦИПНО НИКАКВА,,но е добре да се ТЪРСИ,защото иначе човек от бездействие може да лудне.Нищо не зависи от тебе,ти не зависиш от никой..."Пенсиьо здравей,здравей..."!Всъщност това и беше подаръкът на БСП за Костинбродската печатница...хубав подарък,дай боже всекиму:)
 • ???
  Отговор
  9 21:12  23.09.17
  Чак умна не е. Дали обаче си вярва?
 • 10 05:47  24.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • СИГОБАРА ИГОТОЧИ
  Отговор
  11 06:47  24.09.17
  ГОТИНА Е...... МАЯ.....ША ТА СКЪСАМ......ОООООХХ.....ОООООООХХХ.....
 • ДрънДрън
  Отговор
  12 08:26  25.09.17
  Брей..... Умна ама руса и ПРОСТА!

Напиши коментар:


Публикувай