600 7

Д-р Ненков: За наргилето са виновни родителите

Венцислав Михайлов

„В ролята си на заместник-министър на здравеопазването, баща и лекар – няма нищо, което да е полезно в дишането на дим. Под каквато и да е форма. Родителите, които обясняват, че било хубаво, защото минавало през вода – това е формена глупост! Не давайте на децата си да дишат никакъв дим”, призова заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков в ефира на bTV.

„Родителите са виновни за това – не училището, не заведенията”, категоричен е той.

Употребата на наргиле – законово нерегламентирана, но не и безвреднаОбемът дим, който се вдишва от едно наргиле, може да се равнява на около 100 изпушени цигари

По думите му работната група към министерството в момента работи върху промени на закона за здравето, които трябва да „ударят” по наргилетата.

„Има подготвен и образователен материал, с който да се учат родителите, учителите и да не се обясняват глупости, че дишането на дим е нещо много готино”, допълни Ненков.

По повод искането на личните лекари родители да заплащат сума за прегледи и на децата им, Ненков каза, че е съгласен.

„Сега, излизам от ролята си на министър – най-ценното нещо, което притежаваме е здравето ни. Отговорността е единствено наша и ангажирането със собственото ти здраве минава и през участие в лечението дори и финансово”, категоричен е той.

По повод кадровите смени във Фонда за лечение на деца в чужбина, Ненков е категоричен, че който и да заема поста на директор на фонда, ако не спазва правилата, отново ще бъде сменен.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 333
  Отговор
  1 16:31  23.09.17
  Много вярно.
 • 631016
  Отговор
  2 16:38  23.09.17
  Този шарлатанин кой го сложи заместник???

  Коментиран от #3, #5

 • 3 16:45  23.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хасан
  Отговор
  4 18:30  23.09.17
  Направи като Ердоган..забрани ги...ако имаш топки естествено
 • 5 19:01  23.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Прекалено благ
  Отговор
  6 21:10  23.09.17
  Синът ми си купи наргиле. За 5 години го е ползвал десетина пъти. Сега седи за украса у нас. Ако се забрани това от родителите, ще ходят по наргиле баровете, ще лапат мръсни накрайници и ще пушат неясни субстанции. Като с цигарите е - забраната не е решение. Но иначе е лесно да се говорят нелепости. И да се винят хора. Измислете нещо логично и вярно. Знам, че е трудно. А и няма да си интересен.
 • Европеец
  Отговор
  7 15:39  24.09.17
  Отвратен съм от ориенталщината, която се шири в България! Магазини с витрини, на които са изложени ориенталски атрибути. Минали ли са през някакъв контрол от страна на българските власти? Кой е разрешил този ориент у нас?

Напиши коментар:


Публикувай