824 10

Искат охрана за паметника „Бузлуджа”

С началото на зимния период там става все по-опасно

Венцислав Михайлов

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова настоява за охрана на паметника на връх “Бузлуджа“ през зимата, въпреки че достъпът до него е забранен, съобщи БНР.

Монументът остана държавна собственост, след като правителството отказа да го даде за стопанисване на БСП. Има различни възможности за публично-частно партньорство, заяви Гергана Микова.

В много спешен порядък обаче трябва да се осигури жива охрана на монумента, тъй като все по-често стават набезите на нерегламентирани туроператори, които си позволяват, въпреки забраната, да въвеждат с риск за живота им туристи, отбеляза Гергана Минкова.

Според областния управител в монумента продължават да проникват и младежи, които си правят там екстремни селфита. Най-опасният участък - пилонът, е обезопасен, но рискът на мястото през зимата нараства, каза Микова.

С началото на зимния период там става все по-опасно. Тези хора влизат от въздуховоди, става хлъзгаво, мокро и е много по-голям рискът от наранявания.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 21:09  23.09.17
  Бутнете го този комунистически боклук.

  Коментиран от #4, #5

 • китайче
  Отговор
  2 21:48  23.09.17
  Ти луд ли си бе - този монумент е СВЕТОВНА АТРАКЦИЯ !От цял не си измислям да от цял свят идват хора да го видят ! Ти имаш ли си на идея какво значи това и за какви постъплени ако се инвестира да се стегне можем да говорим ! Ама Ганю искал да го бутнем
 • курней
  Отговор
  3 22:08  23.09.17
  Разбира се че трябва охрана и то жива! Каква по ефикасна жива охрана от обходна двойка К. Нинова /старши на двойката/ и К. Паргов? За смяна може да застъпи младия Зарков с някой друг младеж от БСП!!! Нали Корнелка искаше да се докопа до чинията? Къде е сега ?
 • Антонио
  Отговор
  4 22:46  23.09.17

  До коментар #1 от "Гост":

  Що да не бутнем твоята панелка а?Ей такива като теб много ги бива да рошат,ама сигурен съм,че един пирон не си забил у вас.Паметника е уникален и има енергия.Хората които са построили това толкова голямо чудо на този труден терен, са за паметник и те.Брутално огромен е,хиляди тонове стумана и бетон.Сегашните пърдялници дори не знаят как да го съхранят и как да вадят пари от него.Гледката е уникална,които не е ходил трябва да го направи.Ходил съм няколко пъти и всеки път ми е първи.Страшни мангизи могат да се правят,ако се реставрира,да се направи и лиф до горе, ще е екстремно и заведение.То сега е пълно с хора.

  Коментиран от #6, #8


 • 5 22:53  23.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 23:01  23.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 7 23:02  23.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пазарен Либерализатор™
  Отговор
  8 10:58  24.09.17

  До коментар #4 от "Антонио":

  Неграмотен си, като истински комунист! Това недоразумение трябва да се бутне, че след пенсионерските събори на партията се е превърнало в кенеф. Просто загрозява природата, всеки носталгик може да си отнесе вкъщи чувал бетонни отломки и да им се наслаждава.
 • Патриот
  Отговор
  9 12:45  24.09.17
  Еми като иска охрана да заделя от членският внос. Нали го взеха да се ползва в интерс на партията-майка. Няма народа да плаща масрафа на партиятна отново. Една тиква, неколкостотин хиляди тъмнозелени и прииждащит им братя ни стигат. Връх Шипка няма охрана ще пазим имането на партията. Аре стига!!!
 • Енджи Нер
  Отговор
  10 03:56  26.09.17
  То хубу -ше го бутнем ама после що отпадък ще се изнася?! Не е ли по-добре да го заредим и да си отлитат?!

Напиши коментар:


Публикувай