794 5

Десислава Атанасова: Марешки се шегува за вота на недоверие

Когато президентът говори за лобизъм, трябва да има факти, които не го опровергават

Венцислав Михайлов

Вот на недоверие не ни плаши, това е шега от приповдигнатото настроение на Веселин Марешки, защото стана дядо. Това коментира в предаването "Офанзива" по Канал 3 Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Има неуточнени въпроси между ГЕРБ и Обединените патриоти, което е нормално, но нека говорим за изпълнените програми. Ако става въпрос за финанси, в семейството няма проблеми, приоритетите се изпълняват, има повишение на учителските заплати и пенсии. Нещата трябва да се коментират на ниво премиер и вицепремиер, така ще бъдат избегнати проблеми", заяви Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ ще продължи да настоява, ако президентът Румен Радев има данни за лобисти, относното процедурата за закупуване на изтребителите, да ги каже публично. "Това са димки, за да не се търсят отговори, които именно Румен Радев трябва да даде. Кога и какво е подписвал, какви опорни точки има и защо. Ако не отговори, това ще струва милиарди на българските данъкоплатци. Истината остава скрита. Всичко по този случай трябва да се каже публично, не отвъд Океана, с елементарни закачки. Цялата истина на масата", коментира Десислава Атанасова.

"Когато президентът говори за лобизъм, трябва да има факти, които не го опровергават. Трябва да се водят прозрачни преговори и да спечели най-ниската цена", отбеляза Атанасова. Относно бавещия се иказ за назначаване на Георги Чолаков за председател на ВАС, Десислава Атанасова заяви: "Президентът е длъжен да знае, да разбира, да може, той не е подготвен за този пост. Не може един доказал се професионалист, който е получил подкрепата на ВСС, да стои в безтегловност. Радев се опитва да се намесва в една независима съдебна система, няма мотив за бавенето на този указ".

"БСП и Румен Радев се опитват да вървят синхронно", каза още Десислава Атанасова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 21:03  23.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Райчев
  Отговор
  2 22:30  23.09.17
  Милата тя.... жалкия ГЕРБ... горките ние....
 • бай село
  Отговор
  3 23:31  24.09.17
  Ако става въпрос за финанси в семейството няма проблем ,вдигнати са учителските заплати и пенсиите, а тия които не са пенсионери и учители , какво да правят? Как не ви е срам да споменавате , че сте вдигнали пенсиите , понеже вие сте умни и знаещи бихте ли ми обяснили в какъв разкош да се впусна с 6 лв на ден? Г-жо много ще ви бъда благодарен , ако ми направите един разчет как със 180 лв да плащам ток , парно , вода , лекарства , храна , дрехи и т н . Това са много пари и за мен е непосилно да си направя семейния бюджет затова ви моля за помощ!
 • Еврокомисар
  Отговор
  4 06:04  26.09.17
  Има Повишение на учителски заплати и пенсиии,хаххахахаххаха Ами останалите 3-4милиона българи със заплати от 460 лева които на места в България са си още 300 !!???? Те как хранят четиричленни семейства !!???? Нещо не се връзва в европейска държава .....защото минимума в една европейска държава е 500-600евро и това говорим за минимална работна заплата !!!!!!!!! Значи какво следва ?????? Яко трепане ,бунтове,революциии и прочие ...
 • JUMP
  Отговор
  5 16:20  26.09.17
  Нови 221 бона прибра съпругът на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова - Красимир. Парите потичат към семейството след странни анекси към договорите за изграждане на защитено жилище във врачанския квартал „Река лева“ и Центъра за настаняване в квартал „Дъбника“, подписани през есента на 2012 г. от Атанасов и Община Враца. Те са за 1 млн. лв., а русенският консорциум „ГБСД-09″, където фирмата на Красимир Атанасов „Декра Строй“ ЕООД държи 90% от капитала“, трябва да изгради сградите до ключ. Тогава Атанасова, определила себе си като "тежката на артилерия" на ГЕРБ, заяви че съпругът и е спечелил поръчката без нейната намеса.

Напиши коментар:


Публикувай