24 Септември, 2017 12:46 4 977 25

Славчо Велков: Кабинетът няма пари за нови изтребители

  • грипен-
  • дунарит-
  • изтребител-
  • славчо велков

Дунарит в момента работи добре и не виждам какъв може да бъде стремежът на държавата да национализира предприятието

Славчо Велков: Кабинетът няма пари за нови изтребители - 1

„В следващите години трябваше да бъдат придобити 8 изтребителя, а промените ще забавят процедурата. Лансира се идеята, че можем да ремонтираме тези, които имаме и не е нужно да купуваме нов тип боен самолет“, заяви народният представител от левицата Славчо Велков пред БНР.

Той постави и въпроса дали имаме необходимите средства и ще ги имаме ли в следващите години, тъй като проектът е за ускорена модернизация. „Целият бюджет за отбрана ще бъде достатъчен само за модернизацията на военновъздушните сили. А за военноморските, за бойни машини на сухопътните войски, заплати, социални разходи и ред други неща, откъде?“, попита той.

Според него целта е да се тупа топката, защото тези пари ги няма. „Трябва да забравим за стари, употребявани самолети. Ако ще купуваме, трябва самолетът да бъде нов. Не може самолети на 30 и повече години да бъдат от нов тип, каквато и модернизация да им се прави, защото няма да отговарят на изискванията. Непрекъснато има нови заплахи и предизвикателства“, коментира депутатът.

По повод изявлението на министър Караниколов, че държавата започва активни действия на пазарен принцип да придобие „Дунарит“, Славчо Велков припомни и коментар на премиера, според който няма нищо подобно и няма стъпки за придобиването на това предприятие. „Някой от тях не казва истината. „Дунарит“ в момента работи добре и не виждам какъв може да бъде стремежът на държавата да национализира подобни предприятия. Много е важно кои са хората, които дават лиценз, отнемат го и искат да придобият едно предприятие. Смятам, че там стоят определени личности“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 3 Отговор
    Лак няма бе? Къде са? И тия ли опраскахте?
  • 2 Варна

    21 5 Отговор
    Съгласен съм, че пари няма и лъжите за преизпъление на приходната част, които дрънкат ГЕРБ са "фейк нюз", както миналата година.

    - За последните 10 години са емигрирали около 500 000 души. Това на практика означава, понижено потребление и по- ниски данъци.
    - Сами разбирате какво потребление генерират 1/2 милион души за месец или за година. - Това потребление вече отсъства от държавата. Наред с повишената задлъжнялост обстановката придобива критичен вид

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Кака Гинка

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    А на мястото на избягалите са се навъдили половин милион (ако не и повече) мургави избиратели,които не само че не плащат данъци, а искат социални помощи,които трябва да се вземат отнякъде.И още куп други неща - ако човек тръгне да ги изрежда все ще забрави нещо...

    Коментиран от #4

  • 4 Варна

    17 4 Отговор

    До коментар #3 от "Кака Гинка":

    Което потвърждава тезата, че няма пари, въпреки глупостите, с които ни заливат от ГЕРБ всеки ден.
    - Все повече поведението им заприличва на БКП от преди 89 година.
    "Всеки ден преизпълняват плана, много работят и всичко е само положително". - Този филм аз съм го гледал вече!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ФАКТ

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    ТАКА ТАКА ТУКА ДА СИ ОСТАНАТ САМО ГЕРБАДИЙСКИТЕ КОМУНИСТИ И ДА СИ ПЛАЩАТ
  • 7 onq s konq

    10 9 Отговор
    Естествено че Правителството НЯМА ПАРИ ЗА ГЛУПОСТИ!И на кого са нужни тия самолети ТОЧНО СЕГА?Стачкуват полицаи,учители са недоволни,военният състав,пенсионери искат увеличение,Здравната каса си иска нейното...И ако се изхарчат парите БЕЗСМИСЛЕНО за ТЪПИ САМОЛЕТИ ...НАЛИ ЩЕ НАСТАНАТ ОСТРИ ПРОТЕСТИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ,КОЕТО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ И ДО СЛЕДВАЩА ОСТАВКА НА БОРИСОВ?Е няма стане ваща игра другари от БКП/БСП-ЩЕ ТЪРПИТЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО 4 Г,ПЪК ПОСЛЕ...ПАК ЩЕ БЪДЕТЕ ВТОРА ГЪДУЛКА!!

    Коментиран от #22

  • 8 Лост

    8 3 Отговор
    Всяка година от управленията на ГЕРБ ни заявяваха, че имаме по няколко милиарда излишък... С тях доста самолети да сме си напазарували (в брой). Здравни, пенсии, заплати - да са направили поне като в Унгария.
    Прави се едно по едно - първо ВВС, после ВМС и т.н. Ама като се дръпне чертата, май само десетки милиарди заеми са изтеглени, но никой не казва къде (на кого) са разпределени. Ние, народът, само чорбица ще сърбаме, а наоколо ни - пенсионерите - даже да я духат, няма да се доредят всички...
  • 9 прост народ слаба държава

    8 1 Отговор
    Без човек да е специалист в геостратегията може и сам да разбере ,че за нашия регион най добре са МИГ-овете.От новата ера насам този район е бил контролиран от войници от старите български земи.Четете за Византия,България,Османскта империя и след нея-все едно и също.Никога района не е бил контролиран от запада,който сега пък както е разединен и се цепи на малки държавички съвсем не може да дирижира положението.САЩ скоро ще се изнесат от тук и от Европа.Имат само дългове и една война може да ги вдигне,но може и да ги довърши,те са обикновени пирати на новото време.
    Това е 5 годишна прогноза и ако някой не я одобрява,просто да почака малко.
  • 10 жожо

    2 5 Отговор
    искам изтребитееееел :((((( купете ми самолетче :((( искам пък!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пенсионер

    3 9 Отговор
    Не ми трябват самолети.Важното е още 5 годинки да ми върви и пенсия и заплата,да си прибирам по два бона на месец пък вие си чакайте самолетите.
  • 13 Гост

    7 0 Отговор
    На този етап от развитието на страната е необходимо покупката само на нови самолети ,НО с трици маймуни не се ловят!!!!!! За това е по добре да се вложат средства в икономиката ,които да носят печалба и тогава да се купува каквато и да е воена техника . В държата се крадат страшно много пари и се укриват много данъци.Данъчните в тази държава изобщо не си вършат работата,могат да погнат имотната мафия в държавата ,там има много скрити пари!!! такива примери има много .
  • 14 Гост

    2 4 Отговор
    Най-добре е Гербаджиите да
    подарят България на султан Ердоган, да превърнат българите в
    роби,и така ще спестят парите за самолетите ,и другата бойна техника! След това с благословията на Ердоган,герберите ще откраднат и тези пари,за да се подсигурят до дълбоки старини!
  • 15 Гост

    3 1 Отговор
    Най-добре е Гербаджиите да
    подарят България на султан Ердоган, да превърнат българите в
    роби,и така ще спестят парите за самолетите ,и другата бойна техника! След това с благословията на Ердоган,герберите ще откраднат и тези пари,за да се подсигурят до дълбоки старини!
  • 16 роки

    2 10 Отговор
    И какво ако нямаме нови самолети тази година,че то от 30 години нямаме читава техника и да се е променило нещо..Освен измислени заплахи и мераци за посредничество при покупките,не виждам друг проблем...Голям рев ,че нямаме голяма армия,преди като я имахме какво ..не ни стигат циганите ,ами още 250 хиляди хрантутници военни,които бяха със същия умствен потенциал като циганите ,че и с претенции за големи заплати ,жилища ,специални болници и почивни бази,които след това освен за кучета пазачи,за друго не ставаха,не че и за това стават де ...
  • 17 Пари има но воля не

    8 1 Отговор
    Парите потъват в безмилостното чиновничество. Там където една работа може да се върши от един човек, има назначени по 2,3 и повече. Хора, които харчат, но нищо не произвеждат. Пътят е към съкращение на ненеужните в администрацията. Верно, че това трябва да са калинките на партийците, но няма друг изход.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    11 0 Отговор
    Аз към Канада ще хващам. Тук оправия няма. Реве ми се като чета ама кво да правя, трябва да се спасяваме кой как може. Родината ни ще е първата циганска държава.
  • 20 Cat in boots

    3 1 Отговор
    Някой въобще задължава ли ни да купуваме самолети??
  • 21 ДрънДрън

    5 0 Отговор
    Само пари за нови мерцедеси има и охрана от народното любов към тяхната майка... !
  • 22 Ники

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Армия без самолети не е армия а пари няма защото тримата дебелаци я източван .ГЕРБ е БКП 2.
  • 23 Ники

    1 2 Отговор
    Армия без самолети не е армия а пари няма защото тримата дебелаци я източван .ГЕРБ е БКП 2.
  • 24 Дедо Гошо

    3 0 Отговор
    Абе кви самолети кви 5 лева.Тя държавата я нема вие сакате да има армия.Всичко става с пари и акъл.Но помнете приказката "Който не храни своя армия храни чужда"
  • 25 Голаг

    0 1 Отговор
    Как ще няма бе комуництически цървул, нали ги заровихте в Белене.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове