1 173 0

Вирусен хепатит уби човек в Бургаско

Стефанаки Йоанис

Вирусен хепатит Б уби човек в Бургаска област. Случаят е регистриран през миналата седмица и е първият смъртен за тази година, показа справка в Регионалната здравна иснпекция. Починалият е мъж на средна възраст, научи Флагман.бг.

Вирусният хепатит е наричан още "Болестта на мръсните ръце". Наблюдават се както единични, така и много по-често локални-ендемични, както и масови епидемиологични взривове. Техният причинител е вирус. Известни са няколко типа вируси, пораждащи заболяването - тип "А", тип "В", тип нито "А" - нито "В" (или тип "С"). Източник на заразата е болният човек. Вирусите попадат в храносмилателната система или кръвта, циркулират в организма и се изхвърлят чрез фекалиите или други секрети.

През посочения период регистрираните от вирусен хепатит са трима. Четири нови случая има и на туберкулоза, един - бактериален менингит. Заразените от остро респираторно заболяване също се увеличават. За една седмица регистрираните са 118.

България


Още по темата

 • Бум на хепатит в Раковски

  Бум на хепатит в Раковски

  Бум на заболелите от хепатит в училища и детски градини, отчете община Раковски. Жителите от региона се страхуват да пускат децата си в класните ...
  13.10.2017
  704
  3

Напиши коментар:


Публикувай