413 5

Радев: Четем Достоевски наполовина – престъпление без наказание

Мартин Христов

„Четем Достоевски наполовина. Той е написал „Престъпление и наказание”, а ние четем само първата част – престъпление без наказание”. Така президентът Румен Радев коментира борбата с корупцията в България в края на първото си официално посещение в САЩ. В последните си часове на американска земя, държавният глава се срещна с българската общност в Чикаго – градът, в който живеят най-много от сънародниците ни отвъд Океана, съобщи Нова тв.

„Трябва да има наказания за злоупотребяващите на най-високо ниво с публични държавни средства”, категоричен бе Радев.

Той коментира и въпроса с отпадането на американските визи за българи.

„Трябва да има реципрочност на визите за гражданите на САЩ и ЕС. Още повече, че България се води стратегически партньор и съюзник на САЩ в НАТО. Непрекъснато казваме какво огромно доверие си имаме и е логично то да не се изразява в някакви си проценти, а да бъде истинско. Чакам момента да поставя въпроса на едно наистина високо ниво”, категоричен бе президентът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чавдар войвода
  Отговор
  1 09:04  25.09.17
  Браво! Е това ми хареса. Особено, че трябва да има реципрочност на визите ФАЩ/ЕС.
 • Ф-16
  Отговор
  2 10:43  25.09.17
  А за Грешния избор на Грипен,кого да накажем?:):):)Четенето на Достоевски не означава автоматично,че четящия е разбрал същността на нещата!:)!
 • НАТО
  Отговор
  3 10:47  25.09.17
  Да,Генерал Радев беше Генерал при нас,но зави рязко наляво за да стане Червен Президент!Децата и внуците на комунягите нямат проблеми с Визите до САЩ!
 • незнайко
  Отговор
  4 11:39  25.09.17
  Значи момента още не е настъпил !!! Колко пъти мисли да ходи в САЩ ??? Не му ли е ясно, че нас никой не ни бръсне, ако не се оправим сами ??? Визите не са най важното нещо. КАКВО Е НАПРАВИЛ ДО СЕГА, ОТКАКТО Е НА ПОСТА - НИЩО !!! Само възвишени приказки.
 • Гост
  Отговор
  5 13:10  25.09.17
  Дела трябват, а не думи...........

Напиши коментар:


Публикувай