508 1

Затварят тръбата за София на тунел "Витиня"

Мартин Христов

Днес и утре започват ремонти по ключови пътни участъци край София и на магистрала "Хемус". Това става ясно от съобщения на Пътната агенция.

Ще се ремонтира участъкът от АМ „Тракия“ до Северната скоростна тангента.

От 26 септември ще стартира поетапен ремонт на участъка от път I-1 (Е-79) София - Перник, през Владая.

Ремонтът ще започне от отсечката между „Черния кос“ и КПП „Владая“. Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник.

За улеснение на трафика по време на строителните дейности, безопасното и безконфликтно пътуване, Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала „Люлин“ и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол.

Ремонтните работи се предприемат за повишаване безопасността на движение през зимните месеци. От пътноподдържащите дружества ще се изисква да работят с пълна мобилизация, за да може предвидените дейности да завършат в максимално кратък срок. Шофьорите ще бъдат уведомявани своевременно за всеки етап от извършваните строителни работи и временната организация на движение, се казва в съобщението.

От 25 септември започва ремонтът на тръбата за София на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ и на съоръжението преди тунела. Движението на леките коли и на превозните средства до 10 т ще бъде прехвърлено двупосочно в обновената тръба за Варна, която бе пусната на 20 септември.

Целта е ремонтните дейности на „Витиня“ да завършат до края на ноември и през зимата по АМ „Хемус“ да се пътува без ограничения от строителни дейности.

Тежкотоварните МПС над 10 т ще продължат да преминават по задължителния обходен маршрут по път I-1 Ботевград - София.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • един
    Отговор
    1 10:50  25.09.17
    АМАН с тези ремонти то край нямат ни зиме ни лете, все едно не сме на магистрала ами на обикновен път, пълна трагедия

Напиши коментар:


Публикувай