333 0

С постановка по ръкопис на Раковски откриват театрално-музикален център

Концепцията на Раковски за свобода, равенство и братство ще бъде илюстрирана с музика на Моцарт, която ще изпълнят музикантите от Разградската филхармония

Маргарита Илиева

Театрално-музикалният център в Разград открива новия творчески сезон с театрална постановка по масонски ръкопис на Георги Сава Раковски, съобщава "Новини бг".

Спектакълът "Ти, кой си" ще се играе тази вечер от 19 часа на сцената на Общинския културен център.

Режисьор на постановката е директорът на Театрално-музикалния център Тодор Мадолев, който ще се изяви и като актьор в ролята на Раковски.

Актьорът Красимир Куцупаров от Сатиричния театър ще играе историка, открил документа на българския революционер.

Това е спектакъл за противоречията, които насъбираме в себе си.

Намерен е непознат до сега масонски ръкопис на Г. С. Раковски, чрез който той ни се явява неочакван и непознат, за да стресне съня ни в ценностен спор за необходимостта днес от светлина и духовност.

Раковски открито влиза в спор със съвременника по въпроси за отчуждението и тласкането на обществото към загърбване на идеалите и примера на възрожденците ни, за загубата на духовност и властването на монетаризма в глобален мащаб.

Концепцията на Раковски за свобода, равенство и братство ще бъде илюстрирана с музика на Моцарт, която ще изпълнят музикантите от Разградската филхармония.

България


Напиши коментар:


Публикувай