25 Септември, 2017 11:21 11 962 30

Моторист загина, спътникът му е с откъсната ръка след катастрофа

  • катастрофа мотор-
  • загинал-
  • откъсната ръка

29-годишен моторист загина на място след удар в мантинела. Инцидентът е станал в ранните сутрешни часове на пътя Бургас-Варна.

По неизвестни до момента причини Хондата на И.Т. от Враца, на която се возил и негов приятел – 28-годишният М.М. от Бяла Слатина, се забила зверски в крайпътната преграда.

Спътникът му, возещ се на задната седалка на мотора е с откъсната дясна ръка, но жив. Той е откаран в УМБАЛ – Бургас и в момента лекарите се борят за живота му.

По всяка вероятност при удара ръката му е била приклещена в мантинелата и заради високата скорост е била напълно откъсната.

Причините за инцидента все още се установяват, но съдейки по травмите на младите мъже и щетите по мотоциклета, който е напълно унищожен, става въпрос за несъобразена скорост и загуба на контрол при остър ляв завой.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разум

    60 7 Отговор
    Няма да се научат и тва е. Жалко и за двамата...
  • 2 Дедо

    27 20 Отговор
    Нощното каране не помогна!Тия мантинели - никаква толерантност!

    Коментиран от #11

  • 3 Кобрата

    58 2 Отговор
    То се знае причината...
    Карали са бързо и това е...
    Жалко, защото си отиват млади хора Всеки си пати от главата...
  • 4 ердоган

    21 27 Отговор
    Да глобят мантинелите.
  • 5 бббббб

    40 17 Отговор
    Естествен подбор !Сега да стачкуват ,за да се махнат мантинелите и дърветата ,защото ги убиват.

    Коментиран от #21

  • 6 КУЧЕ

    25 22 Отговор
    ВЧЕРА КАРАТ ДВАМА ЗАКРИЛИ НОМЕРАТА ТАКИВА НЕ ГИ ЖЯЛЯ ДА МРАТ

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 по темата

    30 16 Отговор
    Нов протест на матаристите, които да изиска държавата да застави мантинелите да бъдат толерантни спрямо тях.
  • 10 Оня ден

    24 12 Отговор
    Оня ден ми излизат по телевизията и ми разправят че не били донори.....
  • 11 MasterBoy

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо":

    За миналата година има 700 загинали автомобилисти и 25 мотористи.
    Без значение по какъв начин загиналия вече го няма. Няма смисъл да повтаряте като папагали едно и също.
  • 12 filo

    30 13 Отговор
    Нещата са ясни. Не съм виждал през живота си мотор да се движи съобразно закона, а после автомобилистите им били вионовни. Смешници абсолютни

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    30 8 Отговор
    Досега не съм видял моторист да спазва правилата за движение....Изпреварват от дясно, на червено, между колите, на обратни завои.В кварталите и населените места карат с над 100км/ч как искат да оцелеят.
    Жалко само ,че млади си отива и оставят деца и семейства сираци.
    Когато се научат да спазват правилата , тогава ще живеят по-дълго.
  • 14 Кубрат Пулев

    15 36 Отговор

    До коментар #12 от "filo":

    Всички тролове тука, искам да Ви питам: А вие с вашите автомобили спазвате ли закона? Когато возите децата си спазвате ли ограниченията? Сигурно спирате и на всеки знак "СТОП" без да подавате 90% от колата на платното!
    Не искам да пожелавам друго, освен децата Ви да стана мотоциклетисти!

    Коментиран от #16

  • 15 Bai

    10 6 Отговор
    Никога АПИ не са виновни хората се избиха по тия гадни пътища за който плащат данъци и такси!!!След колко време е дошла линейката 1 ли е била или 2 като има 2ма пострадали ???Коя е най близката болница в който са откарани имат ли необходимите неща за спасяването на човешки живот или трябва да се молим на господ да стигнем от всички краища на страната до Великият Пирогов ???Не изкарвайте винаги водача на МПС .
    Нека почива в мир и скорошно оздравяване на пострадалия.
  • 16 filo

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "Кубрат Пулев":

    Ти първо прочети какво означава думата трол преди да я използваш. Второ, да има много хора, коита карат коли и спазват правилата. Ако автомобилистите са въшки моторджиите като тебе какви са, гниди или големи мъже, нека всеки сам си отговори и много моля без излишна злоба, че не се знае утре какво ще стане (при карането на мотор разбира се).
  • 17 Иван Господинов

    22 16 Отговор
    Каква радост за сивите мишлета, че някой е умрял а друг е осакатен. Някак стопля безрадостното ежедневие. Някой е по-зле в тоя ден останал е без ръка сигурно има и някакви други травми. Боли го гърчи се. Докторите им е през ........ за донора, живота му е черен а те ще му го направят още по-черен. А другия дори е умрял. Е.аси кефа а те мишките са живи. Ще преживеят и този ден. Ще се нахранят, ще се изходят и на другия ден пак и пак и пак.... И така доста годинки, колкото е рекъл Господ. Дано да са повечко. Да се порадват и те на акането в леглото, деменцията, алцхаймера. Ще оставят след себе си наследство за малките злобнички мишленца. Някой неизплатен кредит а може би дори и старата си кола купена на старо. Но нека да не мислим толкоз напред важното е сега ти тук да се порадваме, че някой е осакатен а приятелят му е умрял. Ама че кеф, страхотен кеф. Извисява духа над нищетата. Дух ли е или просто гъста зелева пръдня?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 кирил

    3 0 Отговор
    ангеле пич,пиши на български че не моаа та разбра ве......
  • 20 ДОНОР

    4 10 Отговор
    Малките мишоци са доволни.Един загинал друг сакат,млади хора....а,мишоците се кефят и ръсят глупости .Те и душичките им такива....малки и стрхливи.Те виждаш ли на мотор не се качват.....защо ли?...Защото са малки,страхливи МИШОЦИ.....

    Коментиран от #24

  • 21 НЕразбирач

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "бббббб":

    По всичко написано може да се каже, в случая, че говорим ТОЧНО за "ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР". Същият е започнал от момента, в който са седнали на двуколеската...И кой е виновен, аз ли?
    НИКОЙ не купува мотор, за да кара "по правилата", както и никой не си купува мощна кола за да го прави!
    Изниква въпросът - а защо се произвеждат тогава, след като уж всички говорим за спазване на законите?! Питам аз и отговор не ща!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Жалко за младите хора - единият в гроба , другия без ръка....... .Мотоциклетът не е добро средство за пътуване, особено на дълги разстояния и по непознати пътища!! За нощно време да не говорим !!Пътят Варна-Бургас през Обзор е много опасен, с коварни завои . Не че през Дюлино или Айтос е по -"сладко", но "простите" френци и италиянци са направили магистрала през камънаците на Алпите, които стръмно се спускат към
    Средиземно море . а "големия" бивш министЕр на пътищата, г-жа Павлова, заяви, че автомагистрала "Черно море" няма да види бял свят. Лятото било натоварено, но това били само 3-4 месеца. През останалите месеци на годината било "мъртвило"!?!?
    Ама ще правим"туризъм" - без пречиствателни станции и без пътища...........???? Хайде де........
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 МВР

    1 1 Отговор
    МВР не санкционира лудото каране въобще. Много е интересно, когато мотоциклетисти се жалват, че шофьорите не ги пазят и те загиват, но аз почти не съм видял мотоциклетист да не нарушава правилата - висока скорост, опасно каране и т.н. Според мен мотоциклетистите трябва да се обърнат към МВР да ги спира, глобява, конфискува моторите, т.к. те не могат да се самоконтролират, а МВР е забравило за тези си задължения
  • 26 Баба

    0 0 Отговор
    Жалко,много жалко.
  • 27 Emillio

    2 0 Отговор
    Значи такова събитие винаги е повод за съжаление и съчувствие!
    Не коментирам и не смущавам паметта на пострадалите.
    По правило мотористите карат лудо и несъобразено. Факт е че вече виждам в София някои да карат съвсем съвестно и стават все повече.
    От малък зная че мощният мотор е "Кофчег на колела" Тогава нямаше още донорство...
    Проблема е че мощния мотоциклед увлича, дава чувство "мога всико на пътя", съчетано с липсата на трезва мисъл и преценка се стига до болница/морга рано или късно.
    Не съм чувал нищо по медиите за рисковете при шофиране на мотоциклет, нито съм чувал да напомнят на младите водачи, че се превръщат в еднотонен управляем снаряд. Лозунгите "Спазвай дистанция" изчезнаха в края на ХХ век, сега е века на верижните катастрофи и затваряне на пътищата жалко за всички нас и погребаните и живите.
  • 28 толя

    0 1 Отговор
    на които му е писано дали шее мотор или от токов удар Господ пише правилата а вие си приказваите и си пишете закони и си вярваите
  • 29 От далеч

    1 0 Отговор
    Бях си в БГ това лято и се нагледах на некадърни шофьори, поне десет пъти щяха да ме ударят челно при изпреварване и идвайки срещу мен със всякакви талиги и курници, по магистралата карам със 120-130 и поне пет пъти изскочиха пред мен и ми сякоха пътя разни голфчета с 70 км в час на по 30 години с мустакати дядки вътре. Пълно е с некадърници по пътищата в БГ, просто не знам автобусните шофьори откъде имат нервите и спокойствието да работят по пътищата и да са отговорни за по 50 пътника зад тях.
  • 30 Milan

    4 1 Отговор
    За съжаление трябва да умрът още точно 2000 мотористо докато се научат че гравитацията работи .Мотористите трябва да запомнят че майки са ги раждали и гледали има писти за каране .Пътят не е космос .Уважавайхе си родителите и доживейте другия ден заради тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове