588 0

НИМ с вход свободен на 30 септември

Музеят се включва в общоевропейската инициатива, за да сподели своята загриженост за опазването и популяризирането на националното наследство

Маргарита Илиева

На 30 септември Националният исторически музей (НИМ) обявява Ден на отворените врати по повод Европейските дни на наследството с вход свободен.

Музеят се включва в общоевропейската инициатива, за да сподели своята загриженост за опазването и популяризирането на националното наследство, като част от общото европейско наследство.

„Верен на духа на празника, музеят ще отвори за широката публика някои по-рядко показвани зали и ще покаже част от своите фондове“, съобщават от културното учреждение.

От 11.00 часа ще се състои гала - концерт на лауреатите от Фестивала на българската песен „НОВИ ГЛАСОВЕ И ПЕСНИ”, който се състоя в началото на юни в НИМ.

През целия ден на видео ще бъдат показвани снимки и пощенски картички от фонда на музея, посветени на Деня на независимостта, Съединението и други важни исторически събития и личности от историята на Третото българско царство.

Отворена за посещения ще бъде и Пленарната зала, в която на 10 ноември 1989 година бе обявено, че Тодор Живков пада от власт.

България


Напиши коментар:


Публикувай