619 3

Борисов отрича да е говорил с Гергов за коалиция

"Обсъждали сме единствено социалистите да излъчат председател на парламента"

Маргарита Илиева

"Никога не съм говорил с Георги Гергов за коалиция между ГЕРБ и БСП. Нито те са искали, нито ние".

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Пловдив, по време на откриване на 73-ия Международен технически панаир - Пловдив, предава "24 часа".

"Обсъждали сме единствено социалистите да излъчат председател на парламента. Моята партия беше против, защото шефът на народното събрание определя дневния ред. Преговаряли сме ясно и публично", каза министър-председателят.

В отговор на репортерски въпрос дали не е дошъл да открива изложението, за да затопли отношенията с БСП и Георги Гергов, Борисов отговори: "Не вярвам да има такъв идиот в държавата".

Припомняме, през април 2017 година бизнесменът Сашо Дончев заяви, че политикът - бизнесмен Георги Гергов му е организирал среща в ЦУМ с главния прокурор Сотир Цацаров.

Дончев обяви, че по време на срещата бил заплашван. Думите на Цацаров били, че поведението на Дончев "започва да става неприемливо и нетърпимо за него".

Скандалът стигна и до Брюксел, проверката на Инспектората на ВСС бе прекратена, Гергов бе отстранен от БСП.

По-късно самият Гергов обясни, че имало обсъждане за партньорство между БСП и ГЕРБ.

"Според мен ще е глупаво, няма да е европейски, ако дойда в панаира и кажа - Гергов да не е до мен или да не идва на откриването", добави министър-председателят.

Пловдивският панаир е толкова традиционен, от толкова години се прави.

Тук има огромна численост от български компании, иновации от цял свят.

Така премиерът Бойко Борисов обясни присъствието си на пловдивския панаир.

"Това е огледалото на държавата. Никой не може да каже обратното - трябва да си черноглед или тепегьоз, за да отречеш, че в България има напредък", коментира Гергов.

При откриването на панаира Борисов заяви, че ръстът на икономиката гони 4%, безработицата е спаднала на 5 на сто, има огромен фискален резерв, нулева инфлация.

"Има бюджетен излишък и 11 % ръст на доходите от началото на годината, по данни на Евростат", каза премиерът.

"На есенното изложение участват над 600 фирми. Увеличението на заетите изложбени площи /30%/ доказва, че международния панаир е най-авторитетната технологична среща на Балканите. Участват компании от близо 40 държави", каза Борисов.

Думите му бяха представени и на неговата страница в социалната мрежа Фейсбук.

"В едно много сложно време, в което се говори повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръста на икономиката и индустриалното сътрудничество - това заяви министър-председателят Бойко Борисов, преди да открие 73-тия Международен технически панаир в Пловдив.

Форум за инвестиционни стоки и технологии продължава от 25 до 30 септември в Международен панаир Пловдив, където са представени и 113 дебютиращи фирми.

Изложението се превърна в ревю на технологиите, които бързо навлизат в практиката, за да променят и начина на живот, коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Панаира.

В десет специализирани изложби се демонстрират модерни продукти и услуги от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, транспорта и автосервизното оборудване, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, автомобилната индустрия.

Най-престижната технологична среща на Балканите отново показва панорама на иновациите, обхващаща от сложна техника за заводите до домашни смарт уреди.

Тя може да бъде разгледана от 9 до 18 ч., а в събота - до 14 часа.

Борисов коментира и резултатите от изборите в Германия, посочи, че партиите на Ангела Меркел и на Хорст Зеехофер за четвърти пореден път постигат убедителен резултат.

Той им пожела успех и бързо съставяне на правителство, "защото Европа има нужда това".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хахаха
  Отговор
  1 20:51  25.09.17
  Само е слушал и кимал Хахахаха Хахаха
 • Тодоров
  Отговор
  2 08:51  26.09.17
  Публикувано във факти.бг: ..............където са представени и 113 дебютиращи фирми. Вероятно това е и бройката на всички фирми-участници на панаира. Освен дебютираща фирма, няма друга, която да повтори участието си. Пловдивският панаир в последните години е с прогресивно намаляващи участници и се превърна просто в един изложбен "кенеф" - с много високи такси без покритие. Сериозните български фирми вече предпочитат западноевропейските, руски или китайски изложения. Там при перфектна организация и инфраструктура и цените са много по-ниски. В момента Пловдивския панаир е анти-реклама на България.
 • неутрален
  Отговор
  3 01:31  28.09.17
  ТИКВАТА никога нищо не знае, само прибира комисионните. ДА СЕ ЗАДАВИ - БОГ ДА ГО НАКАЖЕ ТОЗИ АЛЧНИК!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай