25 Септември, 2017 21:04 22 449 49

Новаков: Край на превъртането на километражите

  • андрей новаков-
  • превъртане-
  • километраж-
  • безопасност-
  • ес-
  • нова година

Криминализирането ще важи за всички превозни средства

"Без значение какъв е дневният ред в Европейския съюз, безопасността на пътя винаги ще остане един от основните проблеми, с които ще се борим."

Това каза евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков, предава "Новини бг".

"Първата ни инициатива в тази посока беше това да се криминализира превъртането на километражите, което също оказва влияние за това какви автомобили се движат по пътищата и често по този начин мамят някой съвестен купувач, а от друга – по пътя да се движат неподозирано стари автомобили, които нямат същите качества – нито могат да тръгват, нито да спират по същия начин", уточни Новаков.

"Вече внесох поправка в европейския бюджет на стойност 1 250 000 евро. Надявам се до края на годината тя да влезе в сила, бюджетът да задели тези пари за кампанията и от 1 януари да започне изпълнението. Тук вече се намесват експертите, които трябва да кажат как технически да се изпълни това всички пунктове в Европейския съюз да бъдат свързани в единна система, така че без значение откъде идва колата, без значение кой кога и как я е купил, когато минава на технически прегледи, публично да е ясно тя на колко километри е била през годините, така че да не може да се излъже", заяви евродепутатът.

Андрей Новаков обясни, че криминализирането ще важи за всички превозни средства, оборудвани с километражи, на които може да се види колко километра е изминал автомобилът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    47 16 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХАААААААААА
  • 2 Кибик

    96 7 Отговор
    По лесно ще регистрират коя жена с колко мъже е спала, за да не може разни ша..рантии да мамят съвестните мъже които търсят почтени съпруги. Единна система за цяла Европа, всичко да е публично ясно!
  • 3 Ник...yй

    72 0 Отговор
    Tова в Испания е решено мнооого отдавна. НА всеки технически преглед се отбелязват км те.
    Има интернет страници в които вкарваш номера на колата и плащаш 10€ и ти давт пълна информация за колата

    Коментиран от #11

  • 4 Eee

    73 4 Отговор
    Че те ги превъртат в цяла Европа и в бг-то още веднъж.
  • 5 Реа Лист

    63 25 Отговор
    Мдааааа - отиди при някой БГ автоджамбаз да му кажеш, че е измамник, защото превъртял километража ))) Сами сте си виновни щом не ви се ходи "НАВЪНКА", за да си купите колата - яжте си дървата и се проклинайте в огледалото после! Не е тъп тоя дето яде баницата, а оня дето му я дава... Научете се да си купувате колата и апартамента САМИ - ВЕЧЕ ИМАТЕ ИНТЕРНЕТ, НЕ Е КАТО ПРЕДИ! ОСТАВЕТЕ ЕДИН МОШЕНИК ГЛАДЕН! Може да почнат и хитреците да работят ако свършат глупците да ги хранят!!!

    Коментиран от #20, #29

  • 6 Лост

    56 3 Отговор
    Много лесно за изпълнение- пунктовете за ГТП качват данните на километража в интернет на всеки преглед.

    Коментиран от #17

  • 7 auto

    45 5 Отговор
    Не само превъртането ами и тия дето ги продават тия техники да подгонят защото вноса и продажбата също са съучастие в това деяние . Когато в Германия се прие тази мярка нашите измамници веднага се прибраха в България .
  • 8 Лост

    46 9 Отговор
    По принцип не са виновни автоджамбазите. Намерили са ниша, знаят че джоба на българина е празен и продават. Като стане средната заплата 1500-2000 лв. и българите почнат да си купуват само нови автомобили, ще се отсеят!
  • 9 ЕКСПЕРТ

    28 26 Отговор
    КИЛОМЕТРАЖЪТ НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВА ГАРАНЦИЯ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА КОЛАТА,ЗАВИСИ КАК Е КАРАНА,АКО Е ВАНДАЛСКИ МОЖЕ ОЩЕ НА 80000 ДА Е СКАПАНА,А ДА ИМА СУПЕР ВЪНШЕН ВИД!А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО КИЛОМЕТРИТЕ,АКО ИСКАТЕ ДА НЕ НАВЪРТАТЕ МНОГО И ДА СИ ПРОДАДЕТЕ КОЛАТА НА МАЛКО КИЛОМЕТРИ,ПРОСТО ОТКАЧЕТЕ ЖИЛОТО ИЛИ ЧИПА НА КИЛОМЕТРАЖА И ГОТОВО!АМИ АКО СИ СМЕНИТЕ ДВИГАТЕЛЯ,ИЛИ Е СЛЕД ОСНОВЕН РЕМОНТ,КАКВО СТАВА ТОГАВА С ИСТОРИЯТА НА КОЛАТА,ПОРЕДНИТЕ ГЛУПОСТИ!
  • 10 123

    43 1 Отговор
    От някъде се почва. Скоро ще има стандарт за дупки и бабуни по пътищата. Те също са елемент от безопасността.. Резервните части също. И т. н.

    Коментиран от #12

  • 11 Марио

    12 16 Отговор

    До коментар #3 от "Ник...yй":

    Преди прегледа отивам и въртя километража на колата и какво стана.Не могат да ме хванат.

    Коментиран от #24

  • 12 Марио

    31 5 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Точно така.Ние пътища нямаме а искаме колата да са ни добри.Е няма как да стане.
  • 13 ВЪПРОСбезОТГОВОР

    58 0 Отговор
    Г-н Андрей Новаков, превъртането на километражите не е единственият проблем. Защо не направите нещо и за застрахователните измамите с "крадени" коли от западна Европа? В България много често хората си купуват кола втора ръка, регистрират си я, карат си я, но като тръгнат да минават граница и им я конфискуват, защото била пусната за издирване от ИНТЕРПОЛ в Италия! Това не е ли парадокс? Не излиза ли, че КАТ регистрира крадени коли? За това какво може да се направи?
  • 14 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    43 8 Отговор
    Сега дажмбазите от Горубляне ще ги строят в редица и право в затвора, за да ги порят кат риби. Там директно ще им пренабият рамата със сексуалната ориентация.
  • 15 Авто маняк

    19 6 Отговор
    И как точно ще разберът, кой е превъртял КМ. На всякаде ги връщат?

    Коментиран от #16

  • 16 УсФеДуМеН

    25 3 Отговор

    До коментар #15 от "Авто маняк":

    На техническия преглед ти записват показанията на километража, както и сега го правят, но в бъдеще данните ще се вкарват в обща база данни и всеки един би могъл да провери по номера на рамата какво е показвал километража през последните години.
  • 17 Име като гост

    32 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лост":

    Това го правят в Англия отдавна, влизаш на някой сайт за проверка на пробега по рег. номер и гледаш през годините, като е минавала преглед колата на колко километра е била. Ако платиш 5-10 паунда, даже ще ти дадат информация в какво състояние е била, колко собсвеника е сменила, какви забележки е имала на прегледите през годините и т.н. И те така... ние тука пак откриваме топлата вода.

    Коментиран от #36

  • 18 Vasik Atanasova

    2 8 Отговор
    НЯМА КРАЙ
  • 19 уйня

    20 6 Отговор
    купувам нова кола и минавам по 100000 км на година
    обаче на прегледа свалям километража на 10000км
    и така всяка година преди преглед
    и след 5 години километража вместо 500000 показва 50000

    Коментиран от #22

  • 20 гощо

    22 7 Отговор

    До коментар #5 от "Реа Лист":

    Ма Пинокио те на вън ги превъртат бе,не разбра ли това! Това като балъците дето колата от Германия била друга работа не е като тази от Италия или карана в БГ. От цяла Европа се карат коли към Германия! Аз си закарах предишната кола там,договор с търговец,сложиха и немски номера и готово! Идва отворкото като теб и се набЪлбуква с кола дрънкана по БГ пътища ма била от Германия!Всичко е мошенгия с колите,на всякъде по света!Няма значение пробега а подръжката и отношението към колата на предишният собственик!
  • 21 Бай Иван

    4 4 Отговор
    А дано, Ама Нада ли!!!!!!!!!!!!
  • 22 Хорацио

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "уйня":

    В Испания правят така. Всяка кола от там е средно поне 2 пъти с по-малко пробег от аналогичен модел в Холандия или Германия.
  • 23 Орнела мути

    34 6 Отговор
    Някой ще гушне 1 200 000евро от пълна глупост !!!Превъртането на километража се прави навсякъде по света . Навсякъде в Европа не се записва номера на двигателя защото той е сменяема част !!!Хора ако искате да направите нещо полезно премахнете нотариусите където рекетират хората с БЕЗУМНИ ТАКСИ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ !!!Спрете да РЕкетирате хората с ЕКОТАКСИТЕ От 275лв на всеки ново закупен автомобил влязла в страната ни СТИГА АБСУРДИ !!!

    Коментиран от #37

  • 24 Търговец

    17 13 Отговор

    До коментар #11 от "Марио":

    Абе не ви ли е ясно ,че сега си купуваме колите на тези цени точно защото са с превъртяни километражи! Знаете ли каква е разлоката в цената,когато колата е на 50 000 или на 250 000 ? Ако искаме да караме същите коли,но на малко километри ще трябва да извадим по още 2-3000 евро,за да ги купим!!! А колко катастрофи са станали заради километрите на автомобила?Вие малоумни ли сте!!! Нали той минава преглед и се обслужва редовно!!!

    Коментиран от #38

  • 25 невярващия

    15 6 Отговор
    ТОВА МОЖЕ ДА ГО КАЖИ САМО ЕДИН НЕАДЕКВАТЕН ЧОВЕК. А ПЪК НИЕ СМЕ ГО ПРАТЕЛИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ.
  • 26 123654

    3 7 Отговор
    ДА ДЕ АМА КАКВО ПЕЧЕЛИШ КАТО ПИШЕ 400 000 А ПАРИТЕ СА ЗА ТАКАВА.ТЕ НЯМА ДА СА ПО ЕВТИНИ НИТО ПО НОВИ.ПАРИТЕ ЩЕ СА СЪЩИТЕ. САМО ДЕТО ЦИФРИТЕ ЩЕ СА ГОЛЕМИ.ОТ ДРУГА СТРАНА ПО ЛИ ЩЕ Е ДОБРЕ КАТО ЗНАЕШ ЧЕ ЖЕНАТИ ПАРДОМ КОЛАТА ТИ Е ПО-ВЕЧЕ ПОЛЗВАНА.КАТО НА ЗНАЕШ Е ПО ДОБРЕ.МИСЛИШ СИ И СЕ ЗАЛЪГВАШ ЧЕ Е ЛЪСКАВА ГОРЕ ДОЛУ А ЯА ПРЕХЛУЗКАНА ЧЕ ЧАК ВЪЛНАТА И СЕ ОБЪРНАЛА НАВЪТРЕ И ЗАПРИЛИЧАЛА НА ВОЙНИШКО КЕПЕ ОТ СОЦА.ОТ ДРУГА СТРАНА ЩО ПРОСТОЛЮДИЕТО ДА КАРА ЛИЧНИ КОЛИ.НА ПРОСТОЛЮДИЕТО МУ ПРИЛИЧА ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ.
  • 27 Орнела мути

    26 1 Отговор
    Защо не направите тема ""Износеният асфалт води до тежки Пътно транспортни пришествия " Не са виновни само шофьорите"" а инфраструктурата !!!
  • 28 Търговец

    19 4 Отговор
    ЗАЩО ПЪРВО НЕ КРИМИНАЛИЗИРАТЕ ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРОДАЖБАТА НА ОТРОВНИТЕ ХРАНИ !!! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ХОРА СА ЗАГИНАЛИ И ЗАРАДИ ДУПКИ ПО ПЪТИЩАТА! ЖАЛКИ ЕВРОДЕПУТАТИ ТОВА ЛИ Е НА ДНВЕН РЕД В ДЪРЖАВАТА???
  • 29 хахаха

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Реа Лист":

    Умник, ако беше толкова просто и ясно, както ти го представяш, то за какво са ни магазините за ХС тогава, или тези за мебели, или тези за дрехи?!? Според теб направо си отиваме във фермата за сирене и мляко, в производственото хале на мебелиста, или в шивашкия цех и направо си купуваме оттам, за да "оставим мошениците гладни"?!? Всяка услуга на този свят, струва пари, времето на хората - също!
  • 30 PlimP

    8 4 Отговор
    вицът на деня
  • 31 Гост

    23 2 Отговор
    Прави ми впечатление че умника първо ще иска бюджет от 1.25 милиона и след това ще търсят лицето Х което да каже как ще станат нещата.
    А как точно го изчислиха на милион и нещо разход?
    не се ли прави на обратно, да има решение как се случва и прогнозна цена и тогава да иска бюджет?
  • 32 Иван

    14 2 Отговор
    Абе не е лошо това ,ама как ще хванеш кой точно го е превъртял ? Или ще се носи колективна отговорност ? Километражите се превъртат в чужбина преди колата да е стъпила у нас, българите не сме открили топлата вода
  • 33 един

    14 2 Отговор
    А правите ли сметка колко хора ще получат инфаркт на миокарда ако разберат на колко км им е колата нвоФноска...?
  • 34 onlyhonda

    11 1 Отговор
    :)))))) нямали същите качества автомобилите :))))))))
    това да не е сирене мухаааааааа по тая логика ретро автомобилите трябва да са като блъскащи колички мухахахахаххахах
    добре е да е на по-малко километри и да е поддържана, но ..... за тази цел има автомобили с гарантиран пробег втора ръка!!! но всичко е от беднотията те са по 15 - 20 холяди лева , аналог на горубляне е с 5 - 6 хиляди по-малко. то е ясно, че тази кола или е била ударена или е дала някакъв дефект и е за продаване.
  • 35 Темида

    30 3 Отговор
    Божеееееее вие етнос за убииство неможете да осъдите тръгнали да криминализират глупости.
    Оправете съда пък после да говорим за каквато и да била промяна в БГ кенефа.
    СЪДА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ В БГ!!!!!!!
  • 36 Марио

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Име като гост":

    Давам пари на момчетата дето правят прегледа и готово.Пишат ми по малко км
    Или въртя преди прегледа и готаво.
  • 37 Марио

    17 1 Отговор

    До коментар #23 от "Орнела мути":

    Много си прав.Точно така е.Кащви са тия еко такси на новите автомобили.И защо данъка на по скъпа и нова кола е по голям??Стига сте ни лъгали в тая държава.Стига с тези глупости.Оправете данъците и таксите пък после километражите
  • 38 Марио

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Търговец":

    Не знам за теб ама аз не си купувам 20 гнилоч
    Аз взимам или нов автомобил или малко каран или ако съм зле финансово защото в бг вече не може да си добре много много се взима до 5 годишен автомобил до 350 хиляди км
    Нещо им няма на колите супер са си.

    Коментиран от #41

  • 39 ПЕРНИК

    20 4 Отговор
    Оправиха държавата, създадоха достатъчно работни места,вдигнаха пенсиите и оправиха пътищата, таа сега почнаха да няма какво да правят и ще криминализират въртенето на километражите хахаха - Смешници депутати !!!
  • 40 Кавал

    7 0 Отговор
    Дано им паднат малко цените така.Трябва ми джип,те 20 и кусур годишни по малко от 7-8 няма.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 име на гост

    7 8 Отговор
    Я да каже тоя филантроп от тия 1 250 000 евро, колко вече са наместени за свои хора и лични сервизи???? Километражите се врътката заради вас. Щото бай ви Ганчо гледа да не се мине и да не настине!!! Хем нова, хем евтино и на малко километри. Е тоя филмо го няма никъде. Мразите джамбазите ма ако не са те и тая скрап нема да карате. По скоро трябва да се търси отговорност на тия дето купуват смазани коли и после ги замазват у некое село. И Ганчо нали евтинко и ново се литка. Ма като мине през локвата остават 6 следи. Рипне по-сериозно у некоя дупка и му падве тон кито от тавана. Вие и само вие сте си виновни за връщането на километражите и другите шашми. Заради вас се изродиха и изкривиха джамбазите. Мнителни с огромни претенции, ма без грам финансово покритие. Те това сте вие - "клиентите!" Търсите под вола теле и като гризнете дръвцето виете като мечка от саранци. Ми така става в крайна сметка!!!
  • 43 abv

    5 2 Отговор
    Превъртането на киламетража много трудно се доказва. Това със записването на данните на всеки технически преглед има как да се манипулира, както сега манипулират времето за преглед за да минат повече автомобили. Всичко е ясно. Има много по-добри способи за да се определят истинските километри на един автомобил, но не давам знания наготово на депутатчетата. Там повечето са юристчета, икономистчета и какви ли още не. Инженерите и то истинските сред тях са 0.
  • 44 Gkkv

    4 1 Отговор
    Тоя Новаков е толкова прост и некадърен, че само се чуди какво да измисли, дамо да е елементарничко и да не се напрега много...
  • 45 Пустиняка

    4 1 Отговор
    Беше крайно време да се направи нещо.Само един пример ще дам за да ви покажа как ни мамят търговците на автомобили тези алчни нещастници .Харесах си идин модел от 2012 г в швейцарски сайт спрях се на две обяви в които и двата автомобила са абсолютно еднакви.Само че единият беше на 80 000 км другият беше на 290 000 .разликата в цената им беше близо 5000 лв Тази която е на повече километри се купува от търговец идва тука и цената и Става дори по висока от другата като изведнъж колата от 290 000 става 130 000.

    Коментиран от #47

  • 46 Отбелязвам

    5 1 Отговор
    Много от автокъщите в България,работят с разни служители на официалните представителства, като най-вероятно последните получават финансови стимули.
    Получава се така, че вие си купувате кола от джамбазина и сте се разбрали да бъде проверена в оторизирания сервиз. Е да де, ама и джамбазина се е разбрал с оторизирсния сервиз. И онези от сервиза ви баламосват че колата е ОК. Е да де ама не е ОК, защото някой се е облажил с добра комисионна.
    И после се почва - бмвто е боклук, мерца е боклук, аудито е боклук, японски коншници няма да си купя защото са боклуци и т.н. А всъщност двама боклука са се разбрали да ви преметнат.
  • 47 име на гост

    2 4 Отговор

    До коментар #45 от "Пустиняка":

    Ми що не се качи на авиона и да си купиш това което си си набелязал? Език, закони, пътища, граници знаеш ли? Като си прост ще си плащаш тогава. Щото едно е да си стоиш на топло в къщи и да хейтиш, а съвсем друго е да ловиш пътя зиме лете и да инвестираш собствените си средства. Щом ви дразнят толкова джамбазите си купувайте коли от магазина бе! Аааааа, ма пари нямате но претенции имате в излишък. Еми тогава пак при добрите стари джамбазчета ще дотичате.
  • 48 Роман дизел

    0 0 Отговор
    На 30 000 със нов съединител и спирачни дискове гуми или напълно обслужена.Сляп човек може да направи по добра покупка по миризмата само.
  • 49 Курто

    0 0 Отговор
    На дръгело цел живот му въртех километражо напред и за малко да стана герой на социалистическия труд.Сега времето се промени ама партийците са същите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове