678 9

Нинова: Гледайте Германия, мислете за България

Мартин Христов

„Гледайте Германия, мислете за България, ако сте родолюбци.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

„Съюзът ХДС/ХСС, с кандидат Ангела Меркел, получава спрямо предишните избори 2013 г. с 8% по-малко подкрепа, социалдемократите – с 5% по-малко подкрепа. За първи път в следвоенната история на Германия в парламента влиза крайно дясната партия „Алтернатива за Германия“ с близо 13%.

Изключително важно е какво ще се случи в Германия в следващите дни, не само за германския народ, а и за бъдещето на ЕС, при формирането на правителството“, каза още председателят на БСП.

Тя е на мнение, че една причина убягва от коментарите и анализите за случилото в Германия.

„Тя е изговорена от нас още през април месец – „големите коалиции унищожиха системните партии, унищожиха традиционната политика, унищожиха идеологическите различия и принципните спорове между ляво и дясно“, припомни тя.

Според нея една от причините да се стигне до този резултат в Германия са безпринципните големи коалиции, безпринципното сливане на интереси на политическата класа и политическото статукво, за сметка на идеологията, идеологическите различия и програмните различия

. „Получава се така, че политиците от различни политически партии и идеологии се събират заради собствения си интерес, а не в името на интереса на хората. Резултатът е това – раждат се несистемни партии, националистически, екстремистки и други“, подчерта тя.

„Времето доказа, че сме били прави да не влизаме в коалиция с ГЕРБ- тя би била безпринципна. Това го казваме на свои и чужди, които от изборите до днес работят открито или задкулисно за такава коалиция“- заключи Корнелия Нинова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Pesho
  Отговор
  1 15:39  26.09.17
  Гледаме, че германските социалисти са загубили катастрофално, значи това да очакваме и в България.

  Коментиран от #9

 • трололюбец
  Отговор
  2 15:41  26.09.17
  И каква е ситуацията в Германия , бе госпожо "експерт" ?? Рекордно ниска безработица , рекордно ВИСОК износ и растеж на икономиката , БВП почти колкото на Япония и около 30% от на целия ЕС , това ли е "ситуацията" ? Вие за такава ситуация може само да мечтаете , ама от тия "неосъществимите" мечти , другарке ! С Путин ли ще подобрите "ситуацията" ?? По-добре млъквай и се пробвай поне малко да се поучиш от Меркел , че за много даже не можеш и да се надяваш !
 • Пеньо
  Отговор
  3 15:45  26.09.17
  Странно звучи от устата на човек служещ на Решетников да говори за родолюбие!
 • Бегом
  Отговор
  4 15:55  26.09.17
  марш заедно със съсела някъде от където няма да можем нито да ви виждаме, хито чуваме...продажници мизерни

 • Ленчето
  Отговор
  5 15:59  26.09.17
  Както се показа на работа и започна да бълваш глупости госпожо курнелия.
 • стратокастър
  Отговор
  6 18:10  26.09.17
  Къде Курнелка , къде душо кукурузена съзря прилика между Германия и България? В България крайната левица в лицето на АТАКА отдавна е в парламента и като изключим това че "златния" пръст на Волен крепеше известно време вашето правителства нищо не зависи от него!!! Каква голяма коалиция те гони какво стомашно разстройство имаш???
 • КОНТРАКОМ
  Отговор
  7 20:20  26.09.17
  Гледайте Русия, ама мислете за България. Или си вдигайте чукалата и беж в сибир. А шев..........
 • Отговорът
  Отговор
  8 08:13  27.09.17
  Ако бяхме гледали Германия през 90 те години, Вашата партия щеше да бъде забранена със закон, а всички участници в комунистическия режим нямаше да имат право да заемат публични постове, което щеше да доведе до истинска демокрация и просперитет на държавата.
 • логика
  Отговор
  9 16:45  27.09.17

  До коментар #1 от "Pesho":

  Германските социалисти загубили катасрофално с 5%...а Меркел некатассрофално с 8%....Нещо главата ти хич не те слуша ..иди на лекар може да ти няма нищо

Напиши коментар:


Публикувай