750 8

ГЕРБ атакува пред ДАНС и Цацаров приближен на президента

Венцислав Михайлов

В секретна шифрограма от посолството на България във Вашингтон се забелязва като получател началникът на кабинета на президента Иво Христов.

Това обяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

„Отнася се за проведени разговори на посланика Тихомир Стойчев с представители на корпорацията, производител на изтребителите F-16“, уточни народният представител.

„Този факт навежда на много сериозни притеснения по отношение на това дали в администрацията на президента се спазва Закона за класифицирана информация. Вчера сме информирали главния прокурор, председателя на ДАНС и председателя на ДИКСИ дали им нарушаване на закона“, каза още Тодоров.

Той обясни, че секретната шифрограма е от 26 февруари 2017 година, когато страната е управлявана от служебното правителство.

„Това, че Иво Христов няма достъп до класифицирана информация се удостоверява от отговор на мое питане до комисията ДИКСИ. Предвид на особено чувствителната тема и разговорите с корпорацията дали човек, който е отказал да се подложи на процедура за допуск, е чел този секретен документ и дали не можем да предположим, че в някаква посока е изтекла информация“, каза депутатът от ГЕРБ.

България


Още по темата

 • Иво Христов не е чел секретни документи

  Иво Христов не е чел секретни документи

  Прокуратура няма да образува наказателно производство относно шифрограмата, адресирана до Иво Христов, началника на кабинета на президента Румен ...
  23.10.2017
  627
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НАТО
  Отговор
  1 13:41  27.09.17
  Руския шпионин на работа при Червения президент!:)От тия Грипени се стига напряко до Импийчмънт!:)Който вади нож на Ф-16 и кани Путин е най-добре да стяга куфарите за Москва!:)
 • Пак простотии
  Отговор
  2 13:46  27.09.17
  и пак от Тодорoff.
 • Не са простотии
  Отговор
  3 13:59  27.09.17
  Това е Истината,че от Червен президент хубаво няма да видим!:)
 • Русенец
  Отговор
  4 15:32  27.09.17
  Как могат хората да вярват на подлоги като Тодоров. Той за пари и власт е готов да оближе всеки задник.

  Коментиран от #7


 • Све
  Отговор
  5 16:08  27.09.17
  Антон Тодоров е най-противния твор в Бг. Такива са срам за всяка нация Единственото удоволствие на подобни е да наклеветят и омаскарят някого… а още по-добре по поръчка. Срам
 • Тодоров
  Отговор
  6 16:10  27.09.17
  А как този Петко Тодоров се е добрал до секретната шифрограма, че даже организира и брифинг. Ако той няма достъп до секретна информация, значи някой му я подава и го използва за игричките си. Познайте кой ? След вчерашните изцепки на този психар Тодоров по адрес на Президента Радев и заканително вдигнатия показалец на Цветанов от снимка към днешна статия, посветена пак на президента, на мен ми е ясно, че от най-високите етажи на ГЕРБ (и властта) се води мръсна компроматна война срещу президента. Може би целта е отвличане на вниманието от онези 50 мил. USD (статия,публикувана във fakti.bg), поискани от Борисов и Цацаров по аферата КТБ-Цветан Василев.
 • onq s konq
  Отговор
  7 16:51  27.09.17

  До коментар #4 от "Русенец":

  Ти що излагаш града си с тия русофилски напъни бе "русенец" от "Дружбите" или "Чародейка"?А може би си се присламчил от селата в "Николово-запад"?Или ще кажеш къде е това?Ами района около КАТ-там дето свършва града...и почват тръните!И запомни :ДУМАТА ИМАТ САМО "РУСЧУКЛИИ",т.е. хора-кореняци,а не селяндури-пришълци на които крайните квартали им се струват рая на света!
 • гост
  Отговор
  8 08:01  30.09.17
  Станишев и той беше сгафил със секретна информация, но никой не му направи нищо. Така ще стане и с И. Христов. Политиците непрекъснато ни демонстрират, че са над закона. Това разяжда държавата. Само независимата съдебна система и равенството пред закона ще върнат доверието в държавността.

Напиши коментар:


Публикувай