27 Септември, 2017 16:26 1 637 6

И Цветанов се разграничи от кмета на Хасково

  • герб-
  • хасково-
  • кмет-
  • добри беливанов

Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов. Предстоят допълнителни срещи и разговори с него. Това каза Цветан Цветанов по повод оттеглената вчера подкрепа на местното ръководство на ГЕРБ в Хасково от кмета на общината Добри Беливанов.

Цветанов обясни, че Беливанов се е "отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години", и се извини за политическото решение на партията от 2015 г., когато е дала подкрепата си за Добри Беливанов на местните избори.

Цветанов коментира още, че в момента Беливанов е на почивка с бизнесмен от града, а това е недопустимо, когато има проблем в общината.

Преди дни от местната структура на партията се разграничиха от кмета. Те посочиха следните причини:

– Бездомните кучета.

– Липсата, на каквато и да е инициатива и позиция по повод питейната вода в Хасково, нейното замърсяване с уран и вариантите за изход от кризата. Тук отсъствието на Добри Беливанов е очевадно.

– Пълен провал при зимното снегопочистване.

– Изключителна мудност в работата на подчинената му администрация и зреещо недоволство сред гражданите, че местната власт не изпълнява задълженията си.

– Никаква комуникация и липса на инициатива при преговори с инвеститори, затова те избягват Хасково и насочват проектите си към съседните общини.

– Липса на диалог и прозрачност при вземане на решения в управлението на общината, пълна изолация на заместник- кметовете и експертите.

– Безстопанственост спрямо общинската собственост – няма проекти за благоустрояване на града дори в предоставените от държавата имоти, в това число парка зад ДНА, за който кмета половин година отлага проектиране, въпреки нашето настояване.

– Избягване на директни срещи с гражданите при конкретни проблеми: с храната в детските гради; с ремонтите и условията, при които живеят децата в градините и учениците и още много други. При тези конкретни ситуации, кметът абдикира от отговорностите си и не се появява пред обществеността нито лично, нито чрез медиите.

– Няма общински проекти. В Хасково се реализират единствено проекти, финансирани със средства от еврофондовете или от държавния бюджет. Това се случва въпреки кмета и благодарение на волята и упоритата работа на ГЕРБ, общинските съветници, заместник-кметовете и част от екипа на общината.

– Пълно неглижиране на проблемите на селата и неизпълнени ангажименти към кметовете на населените места за собствен бюджет и благоустрояване на селата.

– Безотговорно хвърляне на обещания от страна на Беливанов, които не са финансово и проектно обезпечени. Например, обещание за канализация на кв. Болярово, което подвежда и хората и нас, а в последствие се оказва, че той дори не е подал документи за този проект.

– Разследвания срещу общината по повод някои съмнителни сделки и сриване имиджа на местната власт, заради съмнения за корупция и зависимости („златния” светофар, багера, купен на многократно по-висока цена, 400 откраднати радиатори и пълна безстопанственост).

Всичко това са сериозни предпоставки за пълното ни недоверие към кмета Добри Беливанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 7 Отговор
    БРАВО!
  • 2 Варна

    10 0 Отговор
    Този явно не им върви по свирката, щото като чета горе част от обосновката ме хваща смях!

    Коментиран от #3

  • 3 Хуясалия

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Истината е такава, ГЕРБ са шайка мошеници, на всички от тях им се дава картбланш да вършат каквото пожелаят, но хванат ли ги партията не стои зад тях, така беше и с влайков убиеца , и с оня от бургас кеде крадеше от колите дистрониците и със суджука беше така, ако се върнеш назад ще се сетиш и за Гълъбин Боевски, и много други знайни и незнайни... . Така правят от ГЕРБ, жалко за тоя заблуден народ

    Коментиран от #4

  • 4 Варна

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хуясалия":

    Да- Предполагам!
    - Крадеш за вожда и за себе си, но ако те хванат ... - "Тие сме против" :-)
    ......
    - Чакам с нетърпение следващите митинги и стачки. Явно въпросът тук ще се решава по старомоден начин! - "Со кютек"

    Коментиран от #5

  • 5 Хуясалия

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    Предполагам другата година по това време вече ще са се провели изборите
  • 6 Русенец

    8 1 Отговор
    Цуцко отдавна трябваше да трие наровете на Софийския затвор !
    Той вкара България в такава милиционерска тъпотия и корупция, че следващите 30г. ще се говори само за него с отвращение и погнуса !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове