1 981 0

Хасково гейт между Елена Йончева и Делян Добрев

Почти половината от санираните блокове минават през посочени фирми

Венцислав Михайлов

Г-жа Йончева изказа купища лъжи, за част от които най-вероятно ще я съдим. Роднинските връзки много лесно се доказват.

Това каза в „Здравей, България“ на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Така той коментира твърденията на депутата от БСП за България Елена Йончева, че когато през 2015 г. е избран кметът на Хасково Добри Беливанов, на ключови позиции са назначени поне шест човека, които са приближени на Добрев по негово настояване.

"Суджукгейт" е детска приказка в сравнение с аферата в Хасково. Едно семейство държи и ножа и хляба в Хасково. Ако това е законно, значи г-н Добрев по един напълно законен начин е придобил община Хасково, контрира Елена Йончева.

Почти половината от санираните блокове минават през фирми, в които зетят на Добрев е акционер. Кметът Беливанов разбира, че ще бъде използван като бушон и се опитва да направи конкурс, чрез който да назначи други хора, каза още социалистката. Аз зет нямам, отговори на Йончева Делян Добрев. Човекът, за когото говорят – Даниел Гаргов, е съпруг на моя братовчедка. Мажоритарният собственик на въпросната фирма е "червеният" Величко Минев, който е ментор на зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на Тройната коалиция Димчо Михалевски.

В момента се създава изкуствен скандал, с който се опитват да прикрият един друг скандал – в последните 2 г. те буквално успяха да вербуват кмета на Хасково чрез скъпи екскурзии. И в момента кметът е на екскурзия в Монако с джип Bentley, какъвто не съм виждал в България и който струва колко два тристайни апартамента в София.

На екскурзията го придружава "червеният" бизнесмен Иван Стаматов, който е бил коалиционен партньор на БСП по времето на Сергей Станишев, припомни Делян Добрев. Аз нося вината за Добри Беливанов. Аз го номинирах, като мислех, че е честен и почтен човек. Искам да се извиня на съгражданите ми, каза още депутатът от ГЕРБ.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай