570 3

Премиерът защитава българите в Албания

Стефанаки Йоанис

Министър-председателят Бойко Борисов е настоял в телефонен разговор с албанския премиер Еди Рама да бъдат гарантирани правата на българското малцинство в Албания в съответствие с международните правни норми.

Повод е готвеният от албанското правителство проектозакон за защита на малцинствата. Борисов е получил уверение от своя албански колега, че законът, който е в процес на изготвяне, няма да засегне интересите на българите в страната.

Еди Рама пое ангажимент, че Албания няма да наруши интересите на българското малцинство. Той подчерта, че комуникацията по законопроекта с България ще продължи, така че интересите на българите в Албания да бъдат защитени.

От партия Воля също поискаха признаването на българското малцинство в Албания да е сред приоритетите на българската държава.

Днес и утре в естонската столица Талин премиерът Борисов ще участва в Среща на върха в областта на цифровите технологии. Форумът е организиран от Естонското председателство на Съвета на ЕС. Ще бъдат обсъдени плановете за цифрови иновации, които ще позволят на Европа да остане водеща сила в областта на технологиите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Хасан (гост)
    Отговор
    1 16:20  28.09.17
    Редакцията ,направете някакъв анализ,разследване на българите в Албания и ние да имаме понятия...

    Коментиран от #2, #3

  • батко бугар (гост)
    Отговор
    2 23:29  30.09.17

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ти нямаш понятие от много неща! Едно повече, едно по-малко, все тая. Пък и си се концентрирал на правилния според теб етнос... Така че, само те чакаме да си ходиш при джамиите долу в Диарбекир!
  • батко бугар (гост)
    Отговор
    3 23:33  30.09.17

    До коментар #1 от "Хасан":

    А, и се научи да пишеш на правилен български език! Това не е лаенето на роднините ти, южно оттук. Понятия може и да се ползва в множествено число, но се изписва и изговаря в единствено в случая.
    Или, ... я продължавай в същия дух. Така българите може и да не се подведат по протурските ти коментари, като те видят, колко си начетен.

Напиши коментар:


Публикувай